Spinat med yoghurt og paprikasmør
Spinat med yoghurt og paprikasmør

Spinat med yoghurt og chilismør

Spinat med yoghurt og paprikasmør

Et klassisk tyrkisk grep gir uimotståelig spinat! Spinat med yoghurt og paprikasmør er en av de enkleste rettene du kan lage. Den passer dessuten til mye – eller nytes på egen hånd.

Av og til fortoner middag seg litt som TV-programmet Kokkekamp som gikk på NRK en gang på 90-tallet. Kanskje har andre gjort handelen, kanskje er det rester som må brukes opp, eller kanskje har man bare kjøpt noe uten helt å ha planlagt hva man skal gjøre med det. Også står man der og må finne på noe noenlunde sammenhengende av det en har foran seg. Og det helst ganske snart, folk er jo sultne!

Akkurat sånn var det for meg forleden dag da jeg hadde handlet to store bunter med spinat av ingen annen grunn enn at de så fristende ut der og da.

Det første som slo meg var at jeg ville kombinere med yoghurt og hvitløk (jeg hadde tross alt kjøpt et stort beger med yoghurt samme dagen). Men jeg ville ha noe varmt, og trengte noe ekstra som kunne løfte det hele. Da kom jeg på at smeltet smør over ville passe perfekt. Og, enda bedre: smeltet paprikasmør. Så da var det bare å sette i gang!

Spinat med yoghurt og paprikasmør

Jeg har servert spinaten som tilbehør til både kylling og kjøtt, og som del av et vegetarmåltid med et par-tre andre småretter. Det passer veldig godt til begge deler!

Jeg pleier å bruke fersk spinat, rett og slett fordi det er lett tilgjengelig for meg, men det går helt sikkert fint å bruke frossen også. Da trenger den bare varmes opp i litt olivenolje. Oppskriften gir nok til to rause porsjoner som siderett.

Spinat med yoghurt og paprikasmør

Ingredienser

Spinat med yoghurt

 • 2 ss olivenolje
 • 400 g spinat
 • 1 hvitløksfedd, knust
 • 4 ss yoghurt
 • salt og pepper

Paprikasmør

 • 2 ss smør
 • 1 ts paprikapulver
 • 1/4 ts knuste chiliflak

Sånn gjør jeg det

 1. Finhakk hvitløksfeddet. Vask spinaten godt om du ikke har kjøpt ferdigvasket, tørk av sånn noenlunde og skjær i store strimler. Bruker du babyspinat trenger de ikke skjæres.
 2. Varm olivenolje i en stor panne med høye kanter på medium varme. Ha i så mye av spinaten du får plass til. Fres under stadig omrøring til spinaten har visnet helt. Tilsett mer spinat underveis eller gjør det i flere omganger.
 3. Tilsett hvitløk og fortsett å steke et par-tre minutter. Ha over i en bolle, inkludert saften som har rent av spinaten.
 4. Tørk av stekepanna og smelt smør. Ha i paprika og knuste chiliflak og evt. litt salt dersom du bruker usaltet smør. Ta stekepanna av varmen umiddelbart.
 5. Bland yoghurten inn i spinaten, smak til med salt og pepper og ha over på serveringsfat. Topp med paprikasmøret.

Logo for Vaffel - en podkast om mat

Hør på sesong 2 nå!

Annonse (Hvorfor?)

Mine bøker

* Prisen var riktig 2.1.21, men kan endres når som helst. Du betaler prisen som vises hos hhv. ARK og Norli etter at du klikker lenken.

Annonse (Hvorfor?)
Flere oppskrifter som dette i min nye bok 👇
Flere historier som dette i min nye bok 👇
Omslag for Aubergine og tahini av Vidar Bergum

«Fargerikt og inspirerende​»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyst på noe annet?

Hva har du lyst på?

Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke siden aksepterer du dette. Personvernerklæring