Februar er snart over og for å være helt ærlig er det ikke så mye som minner om vinter i Istanbul lenger. Kalde dager er det ennå, men stort sett er vi godt innafor tosifret temperatur hver dag, og har også snust på 20 grader et par dager. Og det er egentlig helt greit, all den tid Tyrkias vintersportssteder “bare” er 3-4 timers kjøretur unna (les om min vinterferie på langrenn i Tyrkia her)

Veldig morsomt har det også vært at vi også denne måneden var langt flere enn måneden før, faktisk var det i februar over 100 lesere innom bloggen i snitt hver eneste dag! Mange av dere har også delt bilder av maten dere har laget fra bloggen på Instagram, det er så morsomt å se. Tag meg gjerne (@vidar.bergum), så får jeg også se! Jeg har etterhvert også prøvd meg på Snapchat, hvor jeg deler mer av livet i Istanbul. Ikke bare mat, der altså, selv om det blir mye av det og. Så nå finner du meg her på sosiale media:

Den mest besøkte oppskriften i februar var faktisk en godbit fra arkivet, hummus, som fikk nye bilder og ny oppmerksomhet. Men av innleggene som ble lagt ut denne måneden var disse de fem mest populære:

1. Krydret linsesuppe

Krydret linsesuppe (1 of 1)-2

En enkel og god hverdagsfavoritt som jeg har fått mange fine tilbakemeldinger på fra de av dere som har prøvd den. Det er så hyggelig å høre fra dere og at dere bruker det jeg legger ut!

2. Helstekt blomkål med tahiniyoghurt og hakket salat

Helstekt blomkål med tahiniyoghurt og hakket salat (1 of 1)

Dette er oppskriften jeg kanskje er mest fornøyd med denne måneden, både fordi den er min egen komposisjon, at den ble så utrolig god – og så ser den jo ut som en fest!

3. Krydret lam med hummus

Krydret lam med hummus (5 of 5)

Om du ennå ikke har prøvd kombinasjonen kanel, spisskummen, løk og lammekjøtt har du noe utrolig godt i vente!

4. Blomkål med rosiner og pinjekjerner

Blomkål med rosiner og pinjekjerner (1 of 8)

Dette var det jeg lagde første gang jeg lagde en vegetarrett med litt uvante smaker og kombinasjoner. Siden har den blitt en gjenganger her hjemme, veldig hyggelig at dere også liker den!

5. Børek med kjøttdeig og løk

Børek med kjøttdeig og løk (3 of 3)

Jeg tror ennå ikke jeg har møtt en person som ikke liker børek. Denne varianten med kjøttdeig og løk er utrolig god og passer like godt på tur som til middag.

Vidar Bergum er en norsk matskribent og kokebokforfatter bosatt i Istanbul.

Prøv disse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Lyst på noe annet?

Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Fylt mezebord med hender som forsyner seg av forskjellige retter
To gratis e-hefter fra Vidar Bergum: Hummus og 5 grunnoppskrifter

Få unike oppskrifter fra Istanbul!

Meld deg på mine populære nyhetsbrev nå og få tre gratis e-hefter i velkomstgave.

Hva har du lyst på?