fbpx
Annonse (Hvorfor?)

Auberginesuppe

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Annonse

Kjøp Aubergine & tahini nå og få 50 kroner rabatt, gratis frakt og boka levert i postkassa! 👇

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Nå trykt i
1
eksemplarer!

👇

På salg!

Hummus & granateple – Mat fra Tyrkia og Midtøsten / Vidar Bergum / Et kjøkken i Istanbul

De kalde dagene blir stadig færre og den varme suppesesongen går med det mot slutten. Men av og til er det fremdeles dager hvor ingenting er som en god og varmende suppe. Men om du er som meg går det ofte i de samme suppene, så da kan det være godt å prøve noe annet enn det enn har spist hele vinteren.

Aubergine passer veldig bra til suppe – den gir en fin tekstur og fylde, og en ganske subtil, ja nærmest elegant smak. Det setter riktignok krav til kraften du bruker. Bruk kraft av god kvalitet og gjerne egenkokt om du kan.

Auberginesuppe - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Hos oss er supper som denne alltid en forrett eller siderett. Denne suppen er riktignok overraskende mettende, men om du vil spise den som hovedrett ville jeg tilsatt for eksempel kjempecouscous eller en eller annen form for pasta; jeg ville i så fall kokt det separat og lagt det på toppen sammen med garnityr. Jeg synes supper er best når de ikke er for mektige, men om du vil kan du også bruke fløte i stedet for melk. Gir 4 porsjoner som forrett eller siderett.

Auberginesuppe

Ingredienser

Suppe

 • 3 aubergine (ca. 750 g), skrelt i zebramønster og skjært i skiver på 1-1,5 cm
 • 12 cherrytomater, delt i to
 • 1/2 dl + 2 ss olivenolje
 • 1 løk, finhakket
 • 4 hvitløksbåter, finhakket
 • 1 ts hele spisskummenfrø, lett knust
 • 1 ts malte korianderfrø
 • 1 l kylling- eller vegetarkraft
 • 1/4 sitron, saften
 • 1 dl h-melk
 • salt og pepper

Spicy paprikasmør (kan droppes)

 • 4 ss smør
 • 2 ts pul biber eller 1-2 ts hot røkt paprikapulver eller 2 ts vanlig paprikapulver + 1/2 ts chiliflak

Sånn gjør jeg det

 1. Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
 2. Fordel aubergine og cherrytomater på en eller to stekeplater, så ingen grønnsaker ligger oppå hverandre. Bland med litt olivenolje (jeg bruker ca. 1/2 dl) og krydre med salt og pepper. Sett i ovnen og la stå til auberginene er myke og tomatene har skrumpet inn en del, 40-45 minutter.
 3. I mens, fres løk i 2 ss olivenolje på medium/lav varme til den er myk men ikke brun, 8-10 minutter. Rør jevnlig så ikke løken brenner seg. Ha i hvitløk, spisskummen og korianderfrø. Fres videre i ett minutt under omrøring. Hell i kylling- eller vegetarkraft og kok opp.
 4. Sett et par-tre aubergineskiver og 4-8 tomathalvdeler til side som garnityr (grovhakk auberginebitene og la tomatene være som de er). Ha resten i krafta og kjør til suppe med en stavmikser, eller ha det hele i en blender eller kjøkkenmaskin (da må du gjøre det i flere omganger). Bland inn sitronsaft og melk og smak til med eventuelt mer sitronsaft, salt og pepper.
 5. Smelt smør i en panne og bland i pul biber, hot røkt paprikapulver eller paprikapulver/chili.
 6. Server suppen med de reserverte aubergine- og tomatbitene og spicy paprikasmør på toppen.

Følg med videre

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Over 90 oppskrifter!

👇

2. plass på listen!

👇

Ny bok! 😍

Omslag for Aubergine og tahini av Vidar Bergum

Ny bok! 😍

Omslag for Aubergine og tahini av Vidar Bergum

Mer godt

Ny bok! 😍

Omslag for Aubergine og tahini av Vidar Bergum

Siste nytt

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyst på noe annet?

Annonse (Hvorfor?)

Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke siden aksepterer du dette. Personvernerklæring