Månedens favoritter: Mars 2016

Logo for Vaffel - en podkast om mat

Ny podcast med Vidar Bergum og Maj-Britt Aagaard

Mars er måneden da vintergrønnsakene synger på siste verset, men vi fremdeles venter på at den nye sesongen skal komme. Det kan av og til være litt vanskelig å få den helt store inspirasjonen til nok en middag med de samme ingrediensene, og nettopp der håper jeg vi matbloggere kan bidra. På Et kjøkken i Istanbul ble det 14 nye innlegg denne måneden, med innslag av både bakst og tradisjonsretter – og litt om situasjonen for økologisk mat i Tyrkia.

Det er også moro å se at besøkstallene fortsetter å stige jevnt og trutt – og ikke minst å høre fra dere som har prøvd dere på retter fra bloggen. Fortsett gjerne med å tagge meg (@vidiberg) om du legger ut noe fra bloggen på Instagram, eller send med gjerne en snap (vidiberg) om du vil holde det litt mer privat. På Snapchat legger jeg ut en del også fra dagliglivet i Istanbul, så følg meg gjerne om du synes det høres spennende ut med et lite innblikk i det. Ellers finner du meg her på sosiale medier:

Det var veldig jevnt blant de to mest besøkte innleggene på bloggen denne måneden, bare noen få treff skilte de fra hverandre. Disse var de fem mest populære innleggene på bloggen i mars 2016:

1. Libanesisk mussaka

Libanesisk mussaka (1 of 1)-2

Denne måneden bidro jeg til Spiselandslagets kjøttfri mandag-stafett. Og da valgte jeg meg denne: myk aubergine og kikerter i en himmelsk god tomatsaus. Samtidig skrev jeg noen ord om mitt eget forhold til kjøttfri mat.

2. Krydret blomkål og kikerter med blomkålhummus

Blomkål og kikerter med blomkålhummus (6 of 6)

Av statistikken er det tydelig at dere liker hummus. Og at dere liker blomkål. Så da var det kanskje ikke så rart at denne ble månedens nest mest leste innlegg!

3. Aubergine med kjøttfyll (Karnıyarık)

Karniyarik (6 of 6)

En tyrkisk klassiker: aubergine med kjøttfyll. Og det er ikke noe rart, for dette er godt!

4. Muhammara

Muhammarah (1 of 2)

Et litt mer overraskende, om enn veldig gledelig, innslag på månedens topp 5-liste. Muhammara er en dipp laget av paprika, valnøtter og granateplesirup som er veldig populær særlig i østre deler av Tyrkia. Prøv den da vel!

5. Pitabrød

Pitabrød (1 of 3)

Mykt og ferskt brød er selvskreven til mye mat fra Midt-Østen. Og kanskje aller best er mykt og fluffy pitabrød, ennå varmt fra ovnen. Den blir best om du begynner dagen før og lar deigen godgjøre seg i kjøleskapet, men det går også fint å slå den sammen et par timer før du skal spise den. Det aller viktigste er å spise de så snart som mulig når de er stekte.

Følg med videre

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Flere oppskrifter som dette i min nye bok 👇
Flere historier som dette i min nye bok 👇
Omslag for Aubergine og tahini av Vidar Bergum

«Fargerikt og inspirerende​»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyst på noe annet?

Hva har du lyst på?

Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke siden aksepterer du dette. Personvernerklæring