Vidar Bergum leser kokebok

Spennende mat med
en historie å fortelle.

Vidar Bergum

April ble en litt stillere måned enn normalt på bloggen, men det hadde sin naturlige årsak: jeg var nemlig på reisefot mesteparten av tiden. En uke hver i Berlin, Trøndelag og Oslo var som balsam for en sjel med underskudd på både norsk natur, svinekjøtt og asiatisk mat.

Også ble det ekstra spennende å komme tilbake til Istanbul igjen. Vårgrønnsakene og, ikke minst, de første sommerfruktene har meldt sin ankomst på markedet. Blomkål, hodekål, gresskar, granateple og appelsiner har måttet vike for ferske bønner, fersk hvitløk, aprikos, morbær og grønne plommer. Og de tyrkiske basisvarene har fått nytt liv: nå går det faktisk an å kjøpe annet enn bare cherrytomater.

Jeg oppdaget også et fantastisk landsbymarked i bydelen Kasımpaşa. Her fant jeg kanskje de beste olivenene jeg noen gang har smakt, hjemmelagde hakkede tomater på glass (bedre enn de beste italienske merkene jeg har prøvd!) og mye annet spennende. Hit skal jeg helt sikkert tilbake mange ganger! Neste gang skal jeg ta litt flere bilder, så blir det nok et blogginnlegg om det også.

Enda mer spennende ble det mot slutten av måneden da jeg fikk storfint besøk på mitt kjøkken i Istanbul. Andreas Viestad og Mette Randem var innom Istanbul på vei hjem fra Iran og jeg fikk både vist dem litt av byen og lagd noen (mer eller mindre) tyrkiske meze for de. Veldig hyggelig besøk og ikke minst veldig moro å få dele den maten jeg lager med Norges kanskje aller fremste matformidlere. Flere bilder av hva jeg lagde og hva vi besøkte – og mer om hva det hele blir til – kommer etter hvert; følg med på Facebook (facebook.com/etkjokken) og her på bloggen fremover!

Viestad Randem (1 of 1)

Men nå, oppsummeringen av månedens fem mest populære oppskrifter. Lavere aktivitet fra min side gjenspeilet seg ikke hos dere: det ble det faktisk ny besøksrekord på bloggen også i april. Mange av dere har også lagt ut bilder på Insta eller sendt meg en snap av maten dere har laget fra bloggen. Det er så moro å se. Fortsett med det! Til gjengjeld lover jeg å komme tilbake til normal aktivitet med 3-4 nye innlegg i uka fremover 🙂

1. Rispilaff med tranebær og helstekt blomkål

Rispilaff med helstekt blomkål v2 (2 of 2)

Det var nesten dødt løp mellom de tre fremste, men til slutt var det rispilaffen jeg serverte til familien i Norge sammen med dette krydrede lammelåret som fikk flest treff. Herlig at mange er interessert i hvordan en kan piffe opp risen litt!

2. Auberginesuppe

Auberginesuppe

Alle elsker suppe. Og nå på slutten av vintersuppesesongen er det kanskje godt å prøve en ny variant. Denne med ovnsbakt aubergine og tomat er delikat og god på smak, og ser jo ut som en liten fest. En fin variasjon fra de mer velkjente suppevariantene.

3. Hummus på tre måter

Hummus med pinjekjerner (1 of 1)

Innleggene om hummus og hvordan koke kikerter er hver eneste uke blant de mest populære på bloggen. Her foreslår jeg tre toppinger til hummusen. Slo an den og, gitt 🙂

4. Kikertsalat med sitron- og basilikumyoghurt

Kikertsalat med yoghurt (1 of 2)

Enkelt, mettende – og utrolig godt. Sitron- og basilikumyoghurten er en nydelig variant på tzatziki jeg har fått usedvanlig god respons på. Perfekt vårlig kjøttfri mandag!

5. Mine ti favorittrestauranter i London

Jeg har bodd ti år i London, og det var her min matinteresse utviklet seg til en hobby. Over to artikler oppsummerte jeg mine restaurantfavoritter, blant dem mange du kanskje ikke har hørt om før. Ta en titt da vel, om du skulle tenke på en Londontur!

Følg Et kjøkken i Istanbul på Facebook (facebook.com/etkjokken), Instagram (@vidar.bergum).

 

Del eller lagre:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
E-post

Få nye oppskrifter fra Istanbul ukentlig:

Neste →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Liker du unike oppskrifter og spennende historier?

Meld deg på mine populære nyhetsbrev nå og få tre gratis e-hefter i gave!

Vidar Bergum plukker grønnsaker på marked i Istanbul
Nei takk, ikke for meg

Få unik inspirasjon i innboksen!

Du kan når som helst melde deg av igjen.

Fylt mezebord med hender som forsyner seg av forskjellige retter

Ved å melde deg på, aksepterer du vilkårene og personvernerklæringen.

Velkommen!

Jeg sender deg en e-post med dine gratis e-hefter og mer informasjon om nyhetsbrevene med det samme!

Vidar Bergum smilende foran Bosporosstredet

Finner du den ikke, sjekk mappene for søppelpost, reklame eller oppdateringer.

Lukk og gå tilbake til nettsiden

Få unike oppskrifter i innboksen

Få unike oppskrifter & historier fra Istanbul

Du kan når som helst melde deg av igjen.

Fylt mezebord med hender som forsyner seg av forskjellige retter

Ved å melde deg på, aksepterer du vilkårene og personvernerklæringen.

Velkommen!

Jeg sender deg en e-post med dine gratis e-hefter og mer informasjon om nyhetsbrevene med det samme!

Vidar Bergum smilende foran Bosporosstredet

Finner du den ikke, sjekk mappene for søppelpost, reklame eller oppdateringer.

Lukk og gå tilbake til nettsiden
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Hva har du lyst på?