Månedens favoritter: April 2016

Månedens favoritter: April 2016

April ble en litt stillere måned enn normalt på bloggen, men det hadde sin naturlige årsak: jeg var nemlig på reisefot mesteparten av tiden. En uke hver i Berlin, Trøndelag og Oslo var som balsam for en sjel med underskudd på både norsk natur, svinekjøtt og asiatisk mat.

Også ble det ekstra spennende å komme tilbake til Istanbul igjen. Vårgrønnsakene og, ikke minst, de første sommerfruktene har meldt sin ankomst på markedet. Blomkål, hodekål, gresskar, granateple og appelsiner har måttet vike for ferske bønner, fersk hvitløk, aprikos, morbær og grønne plommer. Og de tyrkiske basisvarene har fått nytt liv: nå går det faktisk an å kjøpe annet enn bare cherrytomater.

Jeg oppdaget også et fantastisk landsbymarked i bydelen Kasımpaşa. Her fant jeg kanskje de beste olivenene jeg noen gang har smakt, hjemmelagde hakkede tomater på glass (bedre enn de beste italienske merkene jeg har prøvd!) og mye annet spennende. Hit skal jeg helt sikkert tilbake mange ganger! Neste gang skal jeg ta litt flere bilder, så blir det nok et blogginnlegg om det også.

Enda mer spennende ble det mot slutten av måneden da jeg fikk storfint besøk på mitt kjøkken i Istanbul. Andreas Viestad og Mette Randem var innom Istanbul på vei hjem fra Iran og jeg fikk både vist dem litt av byen og lagd noen (mer eller mindre) tyrkiske meze for de. Veldig hyggelig besøk og ikke minst veldig moro å få dele den maten jeg lager med Norges kanskje aller fremste matformidlere. Flere bilder av hva jeg lagde og hva vi besøkte – og mer om hva det hele blir til – kommer etter hvert; følg med på Facebook (facebook.com/etkjokken) og her på bloggen fremover!

Viestad Randem (1 of 1)

Men nå, oppsummeringen av månedens fem mest populære oppskrifter. Lavere aktivitet fra min side gjenspeilet seg ikke hos dere: det ble det faktisk ny besøksrekord på bloggen også i april. Mange av dere har også lagt ut bilder på Insta eller sendt meg en snap av maten dere har laget fra bloggen. Det er så moro å se. Fortsett med det! Til gjengjeld lover jeg å komme tilbake til normal aktivitet med 3-4 nye innlegg i uka fremover 🙂

1. Rispilaff med tranebær og helstekt blomkål

Rispilaff med helstekt blomkål v2 (2 of 2)

Det var nesten dødt løp mellom de tre fremste, men til slutt var det rispilaffen jeg serverte til familien i Norge sammen med dette krydrede lammelåret som fikk flest treff. Herlig at mange er interessert i hvordan en kan piffe opp risen litt!

2. Auberginesuppe

Auberginesuppe

Alle elsker suppe. Og nå på slutten av vintersuppesesongen er det kanskje godt å prøve en ny variant. Denne med ovnsbakt aubergine og tomat er delikat og god på smak, og ser jo ut som en liten fest. En fin variasjon fra de mer velkjente suppevariantene.

3. Hummus på tre måter

Hummus med pinjekjerner (1 of 1)

Innleggene om hummus og hvordan koke kikerter er hver eneste uke blant de mest populære på bloggen. Her foreslår jeg tre toppinger til hummusen. Slo an den og, gitt 🙂

4. Kikertsalat med sitron- og basilikumyoghurt

Kikertsalat med yoghurt (1 of 2)

Enkelt, mettende – og utrolig godt. Sitron- og basilikumyoghurten er en nydelig variant på tzatziki jeg har fått usedvanlig god respons på. Perfekt vårlig kjøttfri mandag!

5. Mine ti favorittrestauranter i London

Jeg har bodd ti år i London, og det var her min matinteresse utviklet seg til en hobby. Over to artikler oppsummerte jeg mine restaurantfavoritter, blant dem mange du kanskje ikke har hørt om før. Ta en titt da vel, om du skulle tenke på en Londontur!

Følg Et kjøkken i Istanbul på Facebook (facebook.com/etkjokken), Instagram (@vidiberg) og Snapchat (vidiberg).

 

Få gratis utdrag fra min siste bok!

Vil du ha tre eksklusive oppskrifter fra min nyeste kokebok?

Last ned mitt gratis e-hefte!

Prøv disse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Heisann, Vidar her!

Heisann, Vidar her!

Jeg lager enkel og fargerik mat med en historie.

Annonse Norli (Hvorfor?)

Mine bøker

* Prisene var riktige 13.4.21, men kan endres når som helst. Du betaler prisen som vises hos Norli etter at du klikker lenken.

Populært

    Kakestykke på fat sett fra øyenivå
    Ferdigstekte havrekjeks i boks på duk med kaffekopp i bakgrunn
Annonse (Hvorfor?)

Lyst på noe annet?

Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum smilende portrettfoto

Heisann! Vidar her.

Vil du ha et gratis e-hefte med utdrag og tre eksklusive oppskrifter fra min siste bok?

Nei takk
Vidar Bergum leser kokebok
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum smilende portrettfoto

Ditt gratis e-hefte er på vei!

Finner du det ikke? Sjekke mappene for reklame, oppdateringer eller søppelpost.

 

Om litt vil du også få mer informasjon om nyhetsbrevene du vil motta. Gleder meg til å holde kontakten med deg!

Lukk og gå tilbake til blogginnlegget
Vidar Bergum leser kokebok
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum 🇳🇴

Vidar Bergum 🇳🇴

Enkel og fargerik mat med en historie.

På norsk!

Hva har du lyst på?