Grillet squash med kapers

Grillet squash med kapers

Squash. En grønnsak mange bruker, men som har lite av både smak og særegenhet. Resultatet er unektelig ofte at squashen forsvinner blant andre ingredienser med mer karakter; det gjorde den i alle fall lenge hos meg. Brukte den gjorde jeg, men jeg visste aldri helt hva den egentlig tilførte rettene. Men alle brukte den jo og den dukket opp i oppskrifter rett som det var, så jeg brukte jo den, jeg og. Selv om alle supermarkedene nå absolutt skulle insistere på å selge de i pakker på tre når jeg aldri trengte mer enn en av gangen.

Men så oppdaget jeg grillet squash. Konsistensen blir fastere enn ved ovnsbaking, smaken mer fremtredende og –ikke minst – squashens karakter blir helt annerledes. Her snakker vi mye delikat umami. Den har også mange andre bruksområder hvor de tilfører fuktighet og konsistens mer enn smak, og flere av de kommer jeg tilbake til ved en senere anledning. Men skal den først være stjerna, er squashen best grilla. Og uten at en tuller for mye med smakstilsetningene. Gjerne noe kraftig – chili, syltede ting. Men aldri for mange ting. Da forsvinner’n igjen.

Grillet squash med kapers (2 of 2)

Disse små spillereglene jeg har lagd for meg selv resulterte så i denne, ja, kan man kalle det salaten? Grønnsaker med en slags dressing er det jo tross alt. Her har jeg toppet grillede squashskiver med litt god, moden ost og friterte kapers. Osten tilfører litt fylde, mens kapersen er en liten smakseksplosjon i seg selv: salt, syrlig, frisk og fet – alt på en gang! Også får en, selvfølgelig, kjempegod smak av squash. Perfekt som grilltilbehør eller lunsj med brød til. Holder til 3-4 som siderett eller to små tallerkener som meze.

Ingredienser

 • 3-4 squash (ca. 500-600 g), skjært i 1/2 cm skiver på langs
 • 2 ss olivenolje
 • 2 ss kapers, avrent
 • olivenolje, til fritering
 • 1 ss extra virgin olivenolje
 • 1/2 sitron, saften
 • 25 g modnet fast ost som parmesan, i tynne skiver
 • 1 ss bladpersille, finhakket
 • salt og pepper

Sånn gjør jeg det

 1. Pensle squashstrimlene med olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek på begge sider på medium/høy varme i en grillpanne eller på grillen til squashen har fått fine striper og begynner å mykne men fremdeles har litt motstand, et par minutter på hver side. Alternativt kan squashen ovnsbakes på 230 grader, over- og undervarme, til den har fått litt farge. Sett til side.
 2. Friter kapers i godt med olivenolje til den er sprø, 4-5 minutter. Renn av og ha over på kjøkkenpapir.
 3. Ha sitronsaft og extra virgin olivenolje over squashen. Anrett på en serveringstallerken med kapers, ost og bladpersille fordelt over. Pakker du som meg litt i høyden, ha litt kapers og ost på hvert lag, ellers blir det tamt mot slutten.

Følg Et kjøkken i Istanbul på Facebook (facebook.com/etkjokken), Instagram (@vidiberg) og Snapchat (vidiberg).

Få gratis utdrag fra min siste bok!

Vil du ha tre eksklusive oppskrifter fra min nyeste kokebok?

Last ned mitt gratis e-hefte!

Prøv disse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Heisann, Vidar her!

Heisann, Vidar her!

Jeg lager enkel og fargerik mat med en historie.

Annonse Norli (Hvorfor?)

Mine bøker

* Prisene var riktige 13.4.21, men kan endres når som helst. Du betaler prisen som vises hos Norli etter at du klikker lenken.

Populært

  Kakestykke på fat sett fra øyenivå
  Kollasj med fire retter fra innlegget
Annonse (Hvorfor?)

Lyst på noe annet?

Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum smilende portrettfoto

Heisann! Vidar her.

Vil du ha et gratis e-hefte med utdrag og tre eksklusive oppskrifter fra min siste bok?

Nei takk
Vidar Bergum leser kokebok
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum smilende portrettfoto

Ditt gratis e-hefte er på vei!

Finner du det ikke? Sjekke mappene for reklame, oppdateringer eller søppelpost.

 

Om litt vil du også få mer informasjon om nyhetsbrevene du vil motta. Gleder meg til å holde kontakten med deg!

Lukk og gå tilbake til blogginnlegget
Vidar Bergum leser kokebok
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum 🇳🇴

Vidar Bergum 🇳🇴

Enkel og fargerik mat med en historie.

På norsk!

Hva har du lyst på?