Månedens favoritter: Mai 2016

Månedens favoritter: Mai 2016

Nå er det ikke lenger tvil: sommeren er kommet til Istanbul. På markedet bugner det av de mest smaksrike tomater, moreller, aprikos, agurk og bønner – og gradestokken bikker 30 grader rett som det er. På takterrassen er blomsterkassene opphengt og grillen på plass. Det gjenspeiler seg selvfølgelig også på bloggen, hvor de friske og rene råvarene får større og større plass – det enkle er gjerne det beste på denne tida av året. Men selvfølgelig ikke uten en og annen tvist, det ville jo ikke vært mitt kjøkken i Istanbul uten… Det blir det mer av i månedene fremover, og det gleder jeg meg til!

Men det blir også mye mer spennende fremover på bloggen. Til nå har jeg holdt fokuset på lett og god mat av typen jeg lager mest av til middag hjemme, med både tradisjonelle og moderne kreasjoner med utgangspunkt i smakene som er typisk for regionen jeg bor i. Det kommer det fortsatt til å bli. Men de som kjenner meg godt vet at jeg også er veldig grad i brød. Ordentlig, hjemmebakt brød. Jeg har vel knapt kjøpt et butikkbrød siden jeg begynte å bake for ti år siden. I en periode på et par-tre år bakte jeg nesten utelukkende surdeigsbrød, og det har jeg plukket opp igjen i disse dager.

Og dere: Følg med i Dagbladet Magasinet denne måneden. Kanskje dukker det opp et kjent fjes og noen kjente (og ukjente) retter.

Men først et lite tilbakeblikk på mai måned. Det ble 15 nye innlegg og (nok en) ny besøksrekord. Moro! Fortsett gjerne med å tagge meg (@vidarbergum) når du legger ut bilde av mat du har laget fra bloggen på Instagram, det er så moro å se det fine dere lager.

1. Paprikapålegg (Ajvar)

AJVAR (3 of 3)

Den klare vinneren denne måneden, og allerede blant de mest besøkte innleggene på bloggen siden oppstarten. Og det er ikke rart for dette er fantastisk godt! Jeg handlet inn en kilo paprika fra markedet denne uken bare så jeg kunne lage denne…

2. Bulgursalat med ovnsbakt aubergine og tomat

Bulgursalat med aubergine og tomat (3 of 3)

Ovnsbakte grønnsaker er aldri feil, heller ikke på denne tida av året. Denne salaten er en fantastisk måte å bruke opp bulgurrester på.

3. Fattoush

Fattoush (2 of 3)

En av mine absolutte favorittsalater. Her er det sumak som gir det hele den aromatiske og syrlige smaken som er karakteristisk for denne klassikeren – perfekt til grillmat.

4. Labneh med koriander og chili

Labneh med koriander og chili (2 of 3)

Jeg elsker labneh. Når jeg har gjester pleier jeg å slenge sammen en variant eller to og sette frem med litt brød og oliven mens vi venter på maten (eller en forsinket gjest eller to) – det tar nemlig bare et par minutter og smaker utrolig godt! Denne er favoritten min akkurat nå.

5. Tomat- og valnøttsalat (Gavurdağ salatası)

Tomat- og valnøttsalat (1 of 3)

En skikkelig tyrkisk klassiker. Tomater og valnøtter, bundet sammen med granateplesirup. Fantastisk godt og passer ypperlig til grillmat.

Få gratis utdrag fra min siste bok!

Vil du ha tre eksklusive oppskrifter fra min nyeste kokebok?

Last ned mitt gratis e-hefte!

Prøv disse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Heisann, Vidar her!

Heisann, Vidar her!

Jeg lager enkel og fargerik mat med en historie.

Annonse Norli (Hvorfor?)

Mine bøker

* Prisene var riktige 13.4.21, men kan endres når som helst. Du betaler prisen som vises hos Norli etter at du klikker lenken.

Populært

    Hummus - oppskrift fra Et kjøkken i Istanbul. Foto: Bahar Kitapcı.
    Sprø ovnsstekte potetbåter – oppskrift fra Et kjøkken i Istanbul
Annonse (Hvorfor?)

Lyst på noe annet?

Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum smilende portrettfoto

Heisann! Vidar her.

Vil du ha et gratis e-hefte med utdrag og tre eksklusive oppskrifter fra min siste bok?

Nei takk
Vidar Bergum leser kokebok
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum smilende portrettfoto

Ditt gratis e-hefte er på vei!

Finner du det ikke? Sjekke mappene for reklame, oppdateringer eller søppelpost.

 

Om litt vil du også få mer informasjon om nyhetsbrevene du vil motta. Gleder meg til å holde kontakten med deg!

Lukk og gå tilbake til blogginnlegget
Vidar Bergum leser kokebok
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum 🇳🇴

Vidar Bergum 🇳🇴

Enkel og fargerik mat med en historie.

På norsk!

Hva har du lyst på?