Mais med fetaost og harissa

Mais. Bare ordet bringer umiddelbare assosiasjoner til grillmat. Her i Tyrkia spises mais for det meste hele, kokt eller grillet. Og det er klassisk gatemat: nesten hvor du måtte gå i Istanbul finner du en mann med en liten vogn som selger mısır. Mais. Kokt eller grillet. For 2 lire, 6 kroner, stykket.

Som regel tilbereder også jeg maisen på den måten. Jeg pleier å koke den først, med sukker, salt og litt gurkemeie etter tips fra kokeboken Honey & Co – det fremhever maissmaken enda mer. Også spiser vi de nesten med en gang, med litt salt og kanskje litt smør. De er jo så gode om dagen at de trenger ikke mer. Griller vi slenger jeg de selvfølgelig på grillen noen minutter først.

Men mais funker også godt med litt sterkere smaker, søt som den. Motsetninger tiltrekker, ikke sant? Så av og til tar jeg en mais til side og lager en liten skål med denne. Jeg vet ikke helt om jeg skal kalle det salat eller salsa, men det er forsåvidt underordnet. For dette smaker så godt at det kan egentlig hete hva som helst!

Mais med fetaost og harissa (1 of 2)

Det går selvfølgelig fint an å bruke mais fra boks, om du ikke koker mais jevnlig som jeg gjør nå om dagen. Ingen rett uten urter og jeg bruker som regel bladpersille i den, litt fordi det er lettest tilgjengelig for meg og litt for at jeg har andre i huset som ikke liker koriander. Men har jeg muligheten bruker jeg koriander – liker du koriander blir det enda bedre. Server til grillmat eller stekt kjøtt eller fisk. Gir en liten skål, nok til 2-4 porsjoner avhengig av hva det serveres til.

Innlegget er del av serien Fargerikt og knallgodt grilltilbehør på under 5 minutter – alle innleggene finner du på samlesiden.

Ingredienser

  • 175 g maiskjerner (1 hel kokt eller fra boks, avrent)
  • 20 g fetaost, smuldret
  • 1 vårløk, finsnittet
  • 2 ss finhakket bladpersille eller koriander
  • 1 ts harissa
  • 1 ts rødvinseddik
  • 1 ss extra virgin olivenolje
  • salt og pepper

Sånn gjør jeg det

  1. Ha mais, fetaost, vårløk og bladpersille eller koriander i en bolle.
  2. Visp sammen harissa, rødvinseddik og extra virgin olivenolje. Vend inn i maisblandingen og smak til med salt og pepper.

Følg Et kjøkken i Istanbul på Facebook (facebook.com/etkjokken), Instagram (@vidiberg) og Snapchat (vidiberg).

Logo for Vaffel - en podkast om mat

Hør på sesong 2 nå!

Annonse (Hvorfor?)

Mine bøker

* Prisen var riktig 2.1.21, men kan endres når som helst. Du betaler prisen som vises hos hhv. ARK og Norli etter at du klikker lenken.

Annonse (Hvorfor?)
Flere oppskrifter som dette i min nye bok 👇
Flere historier som dette i min nye bok 👇
Omslag for Aubergine og tahini av Vidar Bergum

«Fargerikt og inspirerende​»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyst på noe annet?

Hva har du lyst på?

Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke siden aksepterer du dette. Personvernerklæring