Månedens favoritter: Juni 2016

Mens været i gamlelandet er like uforutsigbart som alltid har juni vært unormalt varm i Istanbul. Sommeren har gjort sin inntreden for fullt på markedet: det bugner av tomater, moreller, paprika, bønner, melon, aprikos og mye annet. Så varmt har det faktisk vært at mange er bekymret for sensommeren – frukt og grønt modnes så raskt at man er usikker på hvor mye som er igjen når vi skriver august og september. Sesongen kan bli unormalt kort for for eksempel meloner.

Men i mellomtiden koser vi oss med fantastisk smakfulle og billige matvarer. Det gjør selvfølgelig matlagingen enklere også: mer enn noen annen årstid er dette tiden for å gjøre ting enkelt og fokusere på gode råvarer. Grillen er på plass, godt brukt og det satses på mye og godt tilbehør. Det har til en viss grad gjenspeilt seg på bloggen, og kommer til å vises enda tydeligere i ukene fremover.

Juni var en spennende måned for både bloggen og meg personlig. 11. juni viet Andreas Viestad sin ukentlige spalte i Dagbladet Magasinet til Tyrkia, mitt nabolag, meg og bloggen. Kjempemoro! Det gir selvfølgelig stor motivasjon til å fortsette med bloggen, og mange nye lesere er også kommet til siden den tid. Velkommen skal dere være! Mer om besøket kan du lese her.

Flere spennende prosjekter er også på gang, men nå er tiden for å ta en titt på hvilke fem innlegg som var mest populære forrige måned. Husk at Et kjøkken i Istanbul også er å finne både på Facebook og Instagram, og jeg er også ganske aktiv på Snapchat (vidiberg der og). Der deler jeg et mye bredere utvalg av det jeg driver med, både på kjøkkenet og utenfor, så følg meg gjerne der og.

1. Krydrede kikerter med hakket salat

Krydrede kikerter (1 of 2)

En av mine gå-til-retter når det skal være raskt, godt og sunt. Det ser ut til å ha slått an, dette er innlegget som har fått flest treff på en måned så langt!

2. 18 favoritter fra bloggen

IMG_1072

Her er det mange godbiter fra arkivet – en fin startside for de som ikke har fulgt bloggen fra begynnelsen.

3. Et kjøkken i Istanbul i Dagbladet Magasinet

Dagbladet Magasinet faksimile

Høydepunktet for bloggen denne måneden var utvilsomt artikkelen i Dagbladet Magasinet. Mer om det her!

4. Menemen (Tyrkisk eggerøre med tomat og paprika)

Menemen (2 of 2)

Hvem liker vel ikke eggerøre? Tyrkerne blander den med grønnsaker og resultatet er både saftig og utrolig godt.

5. Sprø ovnsbakte poteter med alioli

Potetbåter med alioli (3 of 4)

Hvem liker vel ikke sprø ovnsbakte poteter? Med alioli? Tenkte meg det, ja. Hvordan jeg sikrer meg at potetene alltid blir sprø utenpå og myke inni får du også vite.

Følg Et kjøkken i Istanbul på Facebook (facebook.com/etkjokken), Instagram (@vidiberg) og Snapchat (vidiberg).

Logo for Vaffel - en podkast om mat

Hør på sesong 2 nå!

Annonse (Hvorfor?)

Mine bøker

* Prisen var riktig 2.1.21, men kan endres når som helst. Du betaler prisen som vises hos hhv. ARK og Norli etter at du klikker lenken.

Annonse (Hvorfor?)
Flere oppskrifter som dette i min nye bok 👇
Flere historier som dette i min nye bok 👇
Omslag for Aubergine og tahini av Vidar Bergum

«Fargerikt og inspirerende​»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyst på noe annet?

Hva har du lyst på?

Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke siden aksepterer du dette. Personvernerklæring