NYHET!
Få nye oppskrifter fra Istanbul hver uke

Månedens favoritter: Juli 2016

I det juli blir til august pakker jeg kofferten og setter kursen nordover: de neste tre ukene skal jeg tilbringe i gamlelandet. Både hjemme i Trøndelag, på biltur, og noen dager i Oslo. Besøk får jeg også mens jeg er der. Det gleder jeg meg til! Men først er det tid for et lite tilbakeblikk på måneden som gikk.

Og selv om dette er en matblogg, kommer man ikke utenom det politiske denne måneden. For når jagerfly går gjennom lydmuren rett over hustaket så veggene rister mens skyting høres i det fjerne er det ikke til å unngå at det påvirker hverdagen, i alle fall for en liten stund. Verst var det nok for familien hjemme som ikke hadde like god oversikt, men det hele var over ganske raskt og livet har nå for det meste returnert til det vanlige for folk flest i Istanbul. Tyrkerne er staute, sånn sett. Jeg snakket litt med noen norske medier mens det hele stod på, blant annet Bergens Tidende – du kan lese om det her og her. Også i mitt andre hjemland hjemmefra, Storbritannia, hvor jeg bodde i ti år, har det vært en turbulent måned med Brexit, ny statsminister utnevnt i beste House of Cards-stil og en opposisjon i full ordkrig med både seg selv og egne medlemmer. Det gjelder å følge med i svingene om dagen.

Men nok om det. På bloggen har det også vært en aktiv måned, ikke minst drevet av et lite miniprosjekt jeg dro i gang for å vise hvor lett man kan lage noen annerledes og gode småretter til grillmaten selv om man ikke har så mye god tid. Prosjektet ble fulgt av mange og flere av oppskriftene var blant de mest leste og mest delte på sosiale medier denne måneden.

Det var også hyggelig å se at veldig mange av dere som oppdaget bloggen i kjølvannet av Andreas Viestads artikkel i Dagbladet Magasinet i juni fortsatte å følge bloggen i juli – besøkstallene for måneden som gikk var nesten like høye som i juni. Mange fant også veien til bloggens Facebookside, som nå nærmer seg 1000 følgere, mens vi passerte 4000 på Instagram i går kveld. Moro! Tips gjerne venner og bekjente som du tror du kan like bloggen; det er plass til flere ennå 🙂

Jeg har mange planer og ideer også for kommende måned. For selv om jeg er på reise vil det fortsatt skje mye både på bloggen, Facebook, Instagram og – ikke minst – Snapchat (vidiberg heter jeg der). Så følg med!

Men nå: siste måneds fem mest populære innlegg.

1. Squashkaker med yoghurt (Mücver)

Mucver 020716 (4 of 4)

Squashkakene brakte egenhendig inn bloggens to mest besøkte dager i forrige måned og ble delt i vilden sky på sosiale medier. Og det synes jeg er skikkelig gøy, for disse kakene er ufattelig gode – og utrolig enkle å lage! Jeg får jevnlig forespørsler om å lage disse hos oss, og ut fra tilbakemeldingene jeg har fått fra dere er jeg ikke alene om det 🙂 Minst en ny variant på samme tema kommer i løpet av august, så følg med videre fremover om du likte disse.

2. Fargerikt og knallgodt grilltilbehør på under 5 minutter

IMG_1295

Samlesiden for bloggserien jeg kjørte i forrige måned. Her er det mye godt!

3. Spicy tomatdipp

Spicy tomatdipp
Spicy tomatdipp

Det mest populære innlegget fra serien fikk nesten like mange treff som samleinnlegget. Denne lager jeg nesten hver gang jeg griller, den passer nemlig like godt som dipp til brødet som som saus til kjøttet.

4. Fylte paprika med ris, kjøttdeig og fetaost

Fylte paprika med ris, ost og kjøttdeig (1 of 3)

Selv med kun to dager på bloggen kom denne seg inn på topp 5 – og med en dag eller to til hadde den nok nådd andreplassen også, nest mest delt på sosiale medier er den i alle fall. Denne krever litt arbeid – og masse kjærlighet – men så har du til gjengjeld noe utrolig godt på bordet når det er ferdig!

5. Tahinidipp

Tahinidipp
Tahinidipp

Dipp er populært, altså! Denne er en klassiker som jeg lager ofte. Og som helt sikkert kommer til å dukke opp for å piffe opp andre oppskrifter i tiden som kommer også.

Følg Et kjøkken i Istanbul på Facebook (facebook.com/etkjokken), Instagram (@vidar.bergum).

Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

Nye oppskrifter, skatter fra arkivet, historier fra Istanbul og mye mer. Rett i innboksen.

11.000+ abonnenter!

Annonse (Hvorfor?)

Enkel og fargerik mat med en historie.

© VIDAR BERGUM