NYHET!
Få nye oppskrifter fra Istanbul hver uke

Vinn krydder fra Istanbuls historiske kryddermarked!

Konkurransen ble avsluttet 22. august 2016 og vinnerne er trukket – finn ut hvem som vant her.

Istanbuls velkjente kryddermarked, Mısır Çarşısı, har holdt stand siden 1664 og ligger bare noen få kilometer unna der jeg bor. Der handler jeg det meste jeg trenger av krydder, nøtter, tørkede frukter, kaffe – ja det som trengs på kjøkkenet, egentlig. Og det er jeg ikke alene om: her handler også byens beste restauranter og alle som er noe innen mat i byen. Ferskere varer og bedre kvalitet finnes rett og slett ikke.

Noe sånt har vi dessverre ikke i Norge – ennå. Så da tenkte jeg at jeg ville dele litt av det med dere som følger med her på bloggen. Aller helst skulle jeg sendt dere alle en liten gavepakke, men det er dere litt for mange til. Så da går jeg for det nest beste: loddtrekning!

Jeg har to pakker, og i hver er det tre krydder: za’atar, pul biber og isot biber. Jeg gir bort en pakke på Facebook, og en på Instagram. Så her er det bare å kaste seg med begge plasser for dobbel sjanse til å vinne. Les nedenfor hvordan du blir med og når og hvordan vinnerne annonseres.

Men først litt om krydderne som jeg gir bort.

Krydder august 2016 (5 of 8)

Za’atar er både en krydderurt og en krydderblanding, men det du får tak i utenfor Levanten er som regel krydderblandingen, og det er denne jeg gir bort. Den består av za’atar (zahter på tyrkisk), en fragrant villurt med mild smak et sted mellom timian og oregano, og sesamfrø. Ofte tilsettes også sumak og litt salt. Den passer utrolig godt på for eksempel ferskost, egg, salater og brød av foccaccia-typen.

Krydder august 2016 (4 of 8)

Pul biber, også solgt som Aleppo pepper eller Turkish red pepper flakes, er tilberedt av relativt milde chilier som soltørkes og knuses. Styrken kan variere betydelig men de er som regel ikke spesielt sterke og har en nydelig aroma som gjør at de passer veldig godt som krydder på toppen av suppe, i marinader, på ovnsbakte grønnsaker, i gryter….ja egentlig det meste hvor en kan bruke paprikapulver og chiliflak. I Tyrkia er pul biber like naturlig som salt på restaurantbordet.

Krydder august 2016 (3 of 8)

Isot biber, også solgt som Urfa biber/pepper, er også tilberedt av relativt milde chilier som soltørkes og knuses, men i motsetning til pul biber pakkes de hver natt inn i lufttette beholdere så de nærmest bader i sin egen væske. Det gjør chiliene mørke, nærmest lilla, i fargen og gir de en herlig, røykaktig smak. Isot biber er restaurantkokkenes valg og brukes også mye av kjendiskokker som for eksempel Yotam Ottolenghi. Isot biber er ofte litt sterkere enn pul biber, men også her kan styrken variere betraktelig.

På forhånd takk!

Jeg bruker mye tid og krefter på Et kjøkken i Istanbul, og både krydder og forsendelse dekker jeg selv. Selv om det ikke er noen forutsetning ville jeg derfor satt veldig pris på om du som deltar i trekningen(e) tipser venner om både bloggen, konkurransen og Facebooksiden, så hjelper du oss med å nå ut til flere. Tusen takk!

Facebook

Obs! Konkurransen er avsluttet.

 1. Gå til Et kjøkken i Istanbul på Facebook.
 2. Om du ikke allerede gjør det må du like siden.
 3. Finn konkurranseinnlegget og legg igjen en kommentar. Så enkelt!

Det er ingen forutsetning, men om du setter pris på bloggen ville jeg satt pris på om du til gjengjeld deler konkurransen eller din favorittoppskrift på din egen profilside, eller tagger venner du tror kan være interessert. Da hjelper du oss med å nå ut til flere så bloggen kan fortsette å vokse. Du må være bosatt i Norden eller ha en nordisk adresse premien kan sendes til for å være med i trekningen.

Instagram

Obs! Konkurransen er avsluttet.

 1. Gå til min profil på Instagram (@vidar.bergum).
 2. Om du ikke allerede gjør det må du følge kontoen @vidar.bergum.
 3. Finn konkurranseinnlegget og legg igjen en kommentar hvor du tagger minst to venner du tror kan like min Instagramprofil.

Du må være bosatt i Norden eller ha en nordisk adresse premien kan sendes til for å være med i trekningen.

Annonsering av vinnere

Vinnerne ble trukket ved tilfeldig loddtrekning den 22. august, da Et kjøkken i Istanbul nådde 1000 følgere på Facebook (om det skjer senere). Resultatet finner du på Facebook.

Krydder august 2016 (2 of 8)

Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

2 kommentarer

 1. Jeg «liker» bloggen «Et kjøkken i Istanbul» svært godt, og er stadig innom her! Det gir inspirasjon og gode ideer. Men siden jeg verken er på facebook eller Instagram får jeg vel ikke lov til å delta i :»Vinn krydder fra Istanbuls historiske kryddermarked»?

  1. Hei Ragnhild. Så hyggelig å høre!
   Denne konkurransen er i utgangspunktet for Facebook og Instagram – men jeg legger deg til trekningen likevel 🙂
   Ha en fin dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

Nye oppskrifter, skatter fra arkivet, historier fra Istanbul og mye mer. Rett i innboksen.

11.000+ abonnenter!

Annonse (Hvorfor?)

Enkel og fargerik mat med en historie.

© VIDAR BERGUM