Et kjøkken i Istanbul ett år: Deres favoritter

Et kjøkken i Istanbul ett år: Deres favoritter
Et kjøkken i Istanbul ett år: Deres favoritter
Av

Med det første året bak oss passer det godt å se på hva dere faktisk klikket dere inn på. Derfor: Her er de mest populære innleggene på Et kjøkken i Istanbul de siste 12 månedene. Først følger topp 10 (med bilder!) – og vil du se hele Topp 20-lista følger den under.

10. Krydrede kikerter med hakket salat

Krydrede kikerter (1 of 2)

En av mine kjøttfrie favoritter. Enkelt, raskt – og kjempegodt!

9. Ajvar

Ajvar - oppskrift - Et kjøkken i Istanbul

Ajvar er en paprikadipp som kan brukes til så mangt – som dipp, som basis for saus, som relish…you name it. Best blir den om du lager den selv – og heldigvis er det slett ikke vanskelig.

8. Hvordan koke bulgur

Bulgur (2 of 5)

Det er ikke alltid så greit å vite hva man skal gjøre med ingredienser man knapt har brukt før. Derfor er det veldig hyggelig at så mange bruker min basisoppskrift på bulgurpilaff – jeg lager den ofte selv og den gir alltid godt resultat!

7. Børek med fetaost og bladpersille

Børek - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Første gang jeg lagde børek ble jeg veldig forvirret av alle oppskriftene. Noen ville bruke 5 ark filodeig, andre 40. Mengden væske varierte, det samme gjorde hvilken form man skulle bruke. Nå som jeg har lagd børek i flere år bestemte jeg meg for å skrive den oppskrifta jeg gjerne skulle hatt aller første gangen. Som enkelt forklarer hvor mye filodeig som trengs, hva den skal stekes i, hvor mye væske man skal bruke. Med bilder for hvert steg.

6. Libanesisk moussaka – og noen tanker om kjøttfri mat

Libanesisk moussaka - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Matbloggkollega Maj-Britt & Spiselandslaget kjørte i vår en kjøttfri mandagstafett og der var mitt bidrag moussaka på libanesisk vis. Dette har vært en av mine vegetarfavoritter i mange år og jeg kjenner jeg gleder meg allerede til å lage den for første gang denne høsten. På kjøpet får du også noen tanker om kjøttfri mat.

5. 5 tips for perfekt hummus

Hummus (3 of 4)

Dette er det innlegget på bloggen som har vært nærmest å gå viralt. De aller fleste treffene kommer fra en uke i februar da innlegget plutselig ble delt masse på Facebook. Og siden har folket bare spist god hummus over det ganske land! Neida. Joda.

4. Squashkaker (Mücver)

mucver-jun-2016-1-of-1-2

Disse squashkakene er blant mine absolutte favoritter av oppskriftene fra bloggen, men jeg hadde aldri forestilt meg at den også skulle bli så populær hos dere. Men squashkaker, det ville dere ha altså! Bloggtrafikken lå rundt det dobbelte av vanlig i flere dager etter at jeg la ut oppskriften og det er også det innlegget som har generert flest treff fra sosiale medier. Har du ikke lagd de ennå er det bare å klikke seg inn, for dette er vanvittig godt og veldig, veldig enkelt.

3. Hvordan lage hummus slik de gjør i Midt-Østen

Hummus - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Hummus er kanskje den mest kjente retten fra Midt-Østen, så det er kanskje ikke uventet at denne skulle ligge i topp tre. Min oppskrift avviker fra veldig mange andre hummusoppskrifter på norsk på to områder. Jeg koker kikertene selv. Alltid. Og jeg bruker myyyye tahini. Resultatet? Fløyelsmykt, smakfullt – og absolutt på høyde med det beste du får i Midt-Østen.

2. Min grunnoppskrift på køfte – tyrkiske kjøttkaker

Kofte - Okt 2015 (4 of 5)

Dette er oppskriften jeg går til når jeg vil ha enkel, god og saftig köfte uten for mye styr. Den ble lagt ut den aller første dagen bloggen siden har folk ramlet inn jevnt og trutt fra Google. Håper køftene svarer til forventningene deres, jeg synes i alle fall de er knallgode!

1. Hvordan koke kikerter

Kikerter (2 of 5)

Om det er en rød tråd i topp 10 er det nettopp kikerter. Det er tydelig at mange har oppdaget kikerter det siste året og lurer på alt fra hvordan de skal koke dem til oppskrifter på hva de kan gjøre med dem. Og det gjør meg glad, for kikerter er utrolig godt! Og det er usedvanlig hyggelig å kunne lære bort hvor enkelt det er å koke kikerter selv til så mange nordmenn.

Lik eller del innlegget på Facebook: [fb_button]

 

Hele Topp 20-lista

 1. Hvordan koke kikerter
 2. Min grunnoppskrift på køfte – tyrkiske kjøttkaker
 3. Hvordan lage hummus slik de gjør i Midt-Østen
 4. Squashkaker (Mücver)
 5. 5 tips for perfekt hummus
 6. Libanesisk moussaka – og noen tanker om kjøttfri mat
 7. Børek med fetaost og bladpersille
 8. Hvordan koke bulgur
 9. Hvordan lage ajvar
 10. Krydrede kikerter med hakket salat
 11. 18 favoritter fra bloggen
 12. Børek med kjøttdeig og løk
 13. Fylte paprika med ris, kjøttdeig og fetaost
 14. Krydrede rødbeter og kikerter med harissayoghurt
 15. Krydret blomkål og kikerter med blomkålhummus
 16. Köfte med tomat- og løksalat
 17. Rød linsesuppe (Kırmızı mercimek çorbası)
 18. Krydret lam med hummus
 19. Gulrotsalat med honning og chili
 20. Muhammara (paprika- og valnøttdipp)

SaveSaveSaveSave

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

6 unike oppskrifter fra Istanbul hver søndag.

Annonse (Hvorfor?)
Dekorativt skille

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

Siden 2022 har jeg tilbudt medlemskap for å støtte arbeidet med denne siden. Medlemmer får en rekke fordeler, som 140+ eksklusive oppskrifter og artikler, reklamefri tilgang, månedlige Masterclasser og mye mer.

Vidar Bergum setter boller på plass i fargerik kjøkkenhylle
Foto: Bahar Kitapcı

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert, har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap.

Som medlem får du reklamefri tilgang til over 450 unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor, eksklusive matkurs, nyhetsbrev om ingredienser, matkultur og kjøkkentips og mer.

Ny her? Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Lær alle triksene, få alle oppskriftene

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap. Medlemmer får blant annet:

🍴 450+ unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor
📄 Månedlig e-hefte med nye oppskrifter
📺 Eksklusive matkurs
⭐️ Eksklusive nyhetsbrev om ingredienser, matkultur & kjøkkentips
✌️ Reklamefri tilgang
og mer

Ny her?

Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Dekorativt skille
Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Dekorativt skille

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen dager før kommentaren publiseres.