Månedens favoritter: September 2016

Månedens favoritter: September 2016 / Et kjøkken i Istanbul
Månedens favoritter: September 2016 / Et kjøkken i Istanbul

Disse oppsummeringspostene er blant de morsomste å sette sammen. Ikke bare får statistikeren i meg fritt spillerom – det blir tid for å se litt tilbake på hva man egentlig har fått til og gjort den siste måneden. Og det er faktisk ikke rent lite!

Det begynte med lanseringen av bloggens engelske versjon A kitchen in Istanbul. Den har siden blitt oppdatert parallelt med denne bloggen, som samtidig også fikk en aldri så liten makeover med nytt design.

September var også måneden hvor #oppskriftsutfordringen, en månedlig utfordring blant matbloggere kom i gang etter initiativ fra Mia som driver Green Bonanza (som også ble bok denne måneden). Under månedens favoritter fra Et kjøkken i Istanbul har jeg også tatt med de 6 oppskriftene fra månedens tema (som var beter) som gjorde mest inntrykk på meg. Det er så mange flinke bloggere der ute – ta en titt så finner du kanskje både en ny betefavoritt og en blogg du ikke kjente til fra før. Og følg med fremover, for det blir nye utfordringer hver måned fremover og du skal ikke se bort fra ta undertegnede skal ha en finger med i spillet om ikke lenge.

Mens vi nå er inne på dette med andre bloggere er det flere som har en svært så aktiv og spennende høst. Mari fra Vegetarbloggen og Aicha fra Aichas Mat har også gitt ut kokebok og jeg, jeg gleder meg til å lese allerede tre. Og Maj-Britt fra Spiselandslaget ga ut en tidligere i år og den er så bra at jeg har skrevet litt om den. Flinke folk!

Men nå! Tilbake til mitt eget kjøkken i Istanbul og de fem mest populære innleggene denne måneden. Det er tydelig at både jeg og dere er kommet tilbake fra sommerferie – det ble både flere innlegg enn måneden før og ny besøksrekord i september. Moro!

1. Krydrede rødbeter med kikerter og harissayoghurt

Rødbeter og kikerter med krydder og harissayoghurt / Et kjøkken i Istanbul

Mitt bidrag til #oppskriftsutfordringen ble også månedens mest leste på bloggen. Og det er jeg glad for, for dette er en av mine favoritter på bloggen så langt. Eksotisk, enkelt og knallgodt på en gang!

2. Tyrkisk pide med za’atar

pide-med-zaatar-7-of-7

Det er tydelig at jeg ikke er den eneste som er glad i bakst – hver gang jeg legger ut noe i den sjangeren havner den på denne lista. Pide er en gjenganger hos oss, godt og enkelt å lage som det er. Og du trenger selvfølgelig ikke å toppe den med za’atar om du ikke har eller ikke vil – den er god også med for eksempel sesamfrø, nigellafrø eller bare litt olivenolje eller smør på.

3. Hakket sensommersalat

Hakket sommersalat (1 of 4)

Den tredje mest leste, men den jeg har fått flest tilbakemeldinger på – og heldigvis var alle av den positive sorten 😉 Enklere og bedre mat enn dette skal du lete lenge etter.

4. Kylling shawarma

kylling-shawarma-1-of-5

Nok en klassiker fra mitt kjøkken som endelig har kommet seg ut på bloggen. Versatil er den og – du kan spise den dekonstruert eller som wrap eller fylt pita.

5. I mitt kjøkkenskap

i-mitt-krydderskrap-med-navn-3-of-3

Jeg bruker en del (men ikke så mange forskjellige) krydder og ingredienser som dessverre ikke er så kjente eller lett tilgjengelige i Norge. Så denne måneden fikk jeg endelig skrevet et innlegg jeg har tenkt på lenge om nettopp disse ingrediensene. Håper det er til nytte:

#oppskriftsutfordringen

Følg med på Green Bonanza, hvor oppsummering av #oppskriftsutfordringen, med bilder av og lenke til alle deltakerne kommer etterhvert. Her er bidragene jeg ble mest inspirert av (bilder lånt fra respektive bloggere):

Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

Nye oppskrifter, skatter fra arkivet, historier fra Istanbul og mye mer. Rett i innboksen.

11.000+ abonnenter!

Annonse (Hvorfor?)

Enkel og fargerik mat med en historie.

© VIDAR BERGUM