NYHET!
Få nye oppskrifter fra Istanbul hver uke

Månedens favoritter: November 2016

Månedens favoritter - november 2016 / Et kjøkken i Istanbul
Månedens favoritter - november 2016 / Et kjøkken i Istanbul

Ved forrige månedsoppsummering satt jeg i Oslo. Samme kveld var det nemlig utdeling av Årets Matbloggerprisene i Mathallen. Nominert i to kategorier som bloggen var måtte jeg selvfølgelig møte opp.

Og det var det verdt! Ikke bare fikk jeg treffe mange hyggelige matbloggerkolleger. Et kjøkken i Istanbul ble kåret til Årets Nisjeblogg! Kjempegøy og en stor vitamininnsprøyting nå som dagene blir bare kortere og kortere, også her i Istanbul.

Kåringen ga også noen dager med ekstra høy trafikk (velkommen til alle nye!), men også utover det ser det ut til at stadig flere finner veien til Et kjøkken i Istanbul. For i november ble det nok en ny besøksrekord, denne gang med ganske klar margin . Tusen takk for at dere deler oppskrifter og innlegg, tipser venner og i det hele tatt prater om bloggen!

Jeg håper dere vil følge med videre i desember, for jeg har mange gode oppskrifter og innlegg på lager også frem til jul og nyttår. Kanskje kommer det også en mellomjulsmeny. I jula skal det selvfølgelig spises tradisjonell norsk julemat også her, men etter noen dager med det er det også godt å spise noe helt annet og litt lettere, eller hva?

I november var jeg også vert for oppskriftsutfordringen, hvor norske matbloggere utfordrer hverandre til å lage oppskrifter rundt et tema. Tema for denne måneden av en feiring av syriske smaker og mattradisjoner. Det var kjempegøy å se så mange norske matbloggere lage mat med smaker av Midt-Østen. Mange har et inntrykk av at dette er vanskelig mat å lage, men det er det altså slett ikke. Det er bare litt annerledes. I slutten av innlegget finner du lenke til alle som var med.

Men nå: De fem mest populære innleggene på Et kjøkken i Istanbul i november.

1. Oppskriftsutfordringen: En feiring av syriske mattradisjoner

Cook for Syria

Jeg startet oppskriftsutfordringen med en personlig innføring til syrisk mat. Tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger til dette innlegget. Fint å se at jeg ikke er den eneste som er opptatt av matkultur og -historie!

2. Syriske linser

Syriske linser - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Mitt første bidrag til oppskriftsutfordringen er så enkelt som det er godt: Linser krydret med masse urter og granateplesirup. Eksotisk, enkelt og knallgodt!

3. 6 veganske favoritter med smak av Midt-Østen

6 veganske oppskrifter fra Midt-Østen / Et kjøkken i Istanbul

Mange av dere er vegetarianere eller veganere og jeg har hatt litt dårlig samvittighet for at det ikke er så lett for dere å finne frem. Ikke alltid har jeg vært like god til å merke alle innleggene godt nok om de er vegetariske eller veganske heller. Jeg driver og rydder opp i det så det skal bli enklere å finne frem – i mellomtiden var det mange som satte pris på dette samleinnlegget.

4. Aubergine med the works

Aubergine med the works - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Jeg elsker dette bildet: Fullt av farger og kontraster. Men enda viktigere er det at dette er en av mine favoritter blant alle auberginerettene jeg har lagt ut.

5. Tyrkiske egg med yoghurt og Alepposmør (Çılbır)

Tyrkiske egg med yoghurt og Alepposmør (Çılbır) - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Enkelt og godt: Posjerte egg med yoghurt og Alepposmør. Ikke uten grunn at dette er blitt trendy blant brunchrestauranter i London og USA.

#oppskriftsutfordringen

Jeg var altså vert for #oppskriftsutfordringen denne måneden og mitt åpningsinnlegg finner du her. Her er mine seks favoritter fra månedens innlegg, samt alle andre innlegg jeg kunne finne samlet under. Følg med på #oppskriftsutfordringen på Instagram og Matbloggsentralen på Facebook for å få med deg desemberutfordringen. Bildene er lånt fra de respektive bloggernes innlegg.

Andre bidrag

Oppskrifter fra Et kjøkken i Istanbul som er typiske for det syriske kjøkken

Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

Nye oppskrifter, skatter fra arkivet, historier fra Istanbul og mye mer. Rett i innboksen.

11.000+ abonnenter!

Annonse (Hvorfor?)

Enkel og fargerik mat med en historie.

© VIDAR BERGUM