NYHET!
Få nye oppskrifter fra Istanbul hver uke

Månedens favoritter: Desember 2016

Månedens favoritter desember 2016 / Et kjøkken i Istanbul
Månedens favoritter desember 2016 / Et kjøkken i Istanbul
Desember er tid for tradisjoner. Det er tid for ribbe, pinnekjøtt og nøttestek. Det er tid for pepperkaker, lefser og Sara Bernard. Det er tid for å pynte hjemmet litt ekstra, kjøpe gaver.

Det er omtrent alt annet enn tid til å lage middag.

Desember er derfor litt lavkonjunktur for Et kjøkken i Istanbul. Interessen for aubergine, kikerter og köfte faller litt i ukene før jul. Det synes jeg er helt greit og akkurat som det skal være. Det ble derfor også litt færre innlegg enn vanlig.

Men når ribba, pinnekjøttet og nøttesteka var fortært og ingen lenger orket tanken på en pepperkake til, da virker det som om mange tenkte “Nå vil jeg jammen ha andre og friskere smaker!”. De siste dagene i 2016 ble blant årets mest besøkte på Et kjøkken i Istanbul.

Selv har jeg spart energi og tatt det ganske rolig i desember. Jula ble som alltid feiret hjemme hos familien, og det ble også tid til et portrettintervju med lokalavisa. I mellomjula dro jeg tilbake til Istanbul hvor jeg feiret nyttår med min samboers tyrkiske familie. For første gang er tyrkisken min kommet på et såpass nivå at jeg kunne være litt mer delaktig i samtalen rundt bordet fylt med meze, kalkun og tyrkisk festpilaff. Det ble en riktig så fin kveld! Mitt bidrag for kvelden var en variant av denne ostekaka; prosessen med å lage den dokumenterte jeg på Instagram Stories (@vidiberg).

Månedens favoritter: Desember 2016

1. Tahinicookies

Tahinicookies - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Det kan virke som jeg ikke var den eneste som prøvde meg på en utradisjonell småkake ved siden av pepperkakene og lefsene i jula. Disse tahinicookiesene, som vel egentlig er nærmere skotske shortbread enn cookies, var i alle fall den mest populære nye oppskriften i desember.

2. Julens fruktsalat

Julens fruktsalat med appelsin, klementin og granateple - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Jeg tenker at jeg kanskje må legge ut litt flere søtsaker i 2017, siden denne månedens to søte oppskrifter også var de mest populære!

3. Åtte julegavetips fra kokebokhylla

Jeg elsker kokebøker og fikk selv to nye til jul. Denne lista over kokebøker er like aktuell som inspirasjon til seg selv for januar som den var som julegavetips i desember.

4. Tyrkisk festpilaff (İç pilavı)

Tyrkisk festpilaff (İç pilavı) - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

En av mine all-time tyrkiske favoritter som endelig fant sin vei til bloggen. Jeg spiste det igjen på nyttårsaften, er så godt!

5. Linse- og gresskarsuppe

Nyttårsmenyen fikk faktisk noen flere treff, men siden nyttårsaften nå ligger bak oss tenker jeg at retten som egentlig kom på 6. plass er mer relevant akkurat nå. Denne har jeg lagd mange ganger i høst. Akkurat passe mettende og akkurat passe spicy.

Månedens arkivpost

I tillegg til siste måneds mest populære innlegg vil jeg fremover også trekke frem et innlegg fra arkivet som har fått unormalt mye trafikk i måneden som gikk. Denne måneden var det mange som ville lage noe annet enn bare den tradisjonelle rødkålen og ville prøve seg på rødkålsalat. Dette er en skikkelig favoritt hos oss – og den fikk faktisk flere treff i desember enn alle de nye innleggene!

Rødkålsalat med appelsin, hasselnøtter og granateple

Les også

Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

Nye oppskrifter, skatter fra arkivet, historier fra Istanbul og mye mer. Rett i innboksen.

11.000+ abonnenter!

Annonse (Hvorfor?)

Enkel og fargerik mat med en historie.

© VIDAR BERGUM