Månedens favoritter desember 2016 / Et kjøkken i Istanbul

Annonse Norli (Hvorfor?)

Desember er tid for tradisjoner. Det er tid for ribbe, pinnekjøtt og nøttestek. Det er tid for pepperkaker, lefser og Sara Bernard. Det er tid for å pynte hjemmet litt ekstra, kjøpe gaver.

Det er omtrent alt annet enn tid til å lage middag.

Desember er derfor litt lavkonjunktur for Et kjøkken i Istanbul. Interessen for aubergine, kikerter og köfte faller litt i ukene før jul. Det synes jeg er helt greit og akkurat som det skal være. Det ble derfor også litt færre innlegg enn vanlig.

Men når ribba, pinnekjøttet og nøttesteka var fortært og ingen lenger orket tanken på en pepperkake til, da virker det som om mange tenkte “Nå vil jeg jammen ha andre og friskere smaker!”. De siste dagene i 2016 ble blant årets mest besøkte på Et kjøkken i Istanbul.

Selv har jeg spart energi og tatt det ganske rolig i desember. Jula ble som alltid feiret hjemme hos familien, og det ble også tid til et portrettintervju med lokalavisa. I mellomjula dro jeg tilbake til Istanbul hvor jeg feiret nyttår med min samboers tyrkiske familie. For første gang er tyrkisken min kommet på et såpass nivå at jeg kunne være litt mer delaktig i samtalen rundt bordet fylt med meze, kalkun og tyrkisk festpilaff. Det ble en riktig så fin kveld! Mitt bidrag for kvelden var en variant av denne ostekaka; prosessen med å lage den dokumenterte jeg på Instagram Stories (@vidiberg).

Månedens favoritter: Desember 2016

1. Tahinicookies

Tahinicookies - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Det kan virke som jeg ikke var den eneste som prøvde meg på en utradisjonell småkake ved siden av pepperkakene og lefsene i jula. Disse tahinicookiesene, som vel egentlig er nærmere skotske shortbread enn cookies, var i alle fall den mest populære nye oppskriften i desember.

2. Julens fruktsalat

Julens fruktsalat med appelsin, klementin og granateple - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Jeg tenker at jeg kanskje må legge ut litt flere søtsaker i 2017, siden denne månedens to søte oppskrifter også var de mest populære!

3. Åtte julegavetips fra kokebokhylla

Jeg elsker kokebøker og fikk selv to nye til jul. Denne lista over kokebøker er like aktuell som inspirasjon til seg selv for januar som den var som julegavetips i desember.

4. Tyrkisk festpilaff (İç pilavı)

Tyrkisk festpilaff (İç pilavı) - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

En av mine all-time tyrkiske favoritter som endelig fant sin vei til bloggen. Jeg spiste det igjen på nyttårsaften, er så godt!

5. Linse- og gresskarsuppe

Nyttårsmenyen fikk faktisk noen flere treff, men siden nyttårsaften nå ligger bak oss tenker jeg at retten som egentlig kom på 6. plass er mer relevant akkurat nå. Denne har jeg lagd mange ganger i høst. Akkurat passe mettende og akkurat passe spicy.

Månedens arkivpost

I tillegg til siste måneds mest populære innlegg vil jeg fremover også trekke frem et innlegg fra arkivet som har fått unormalt mye trafikk i måneden som gikk. Denne måneden var det mange som ville lage noe annet enn bare den tradisjonelle rødkålen og ville prøve seg på rødkålsalat. Dette er en skikkelig favoritt hos oss – og den fikk faktisk flere treff i desember enn alle de nye innleggene!

Rødkålsalat med appelsin, hasselnøtter og granateple

Les også

Få gratis utdrag fra min siste bok!

Vil du ha tre eksklusive oppskrifter fra min nyeste kokebok?

Prøv disse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Heisann, Vidar her!

Heisann, Vidar her!

Jeg lager enkel og fargerik mat med en historie.

Annonse Norli (Hvorfor?)

Mine bøker

* Prisene var riktige 1.5.21, men kan endres når som helst. Du betaler prisen som vises hos Norli etter at du klikker lenken.

Populært

    Hummus - oppskrift fra Et kjøkken i Istanbul. Foto: Bahar Kitapcı.
    Hvordan koke bulgur - oppskrift og fremgangsmåte / Et kjøkken i Istanbul
Annonse (Hvorfor?)

Lyst på noe annet?

Velkommen tilbake!

Vidar Bergum leser kokebok

Som jevnlig leser tror jeg du kan ha stor glede av mitt populære nyhetsbrev, med masse inspirasjon fra Istanbul hver uke.

Få mine populære Postkort fra Istanbul

Som velkomstgave vil du også motta et gratis e-hefte!

Ved å trykke «Få nyhetsbrev!» aksepterer du betingelser og personvernerklæring. Du kan når som helst melde deg av igjen.

Velkommen!

Jeg sender deg en e-post med ditt gratis e-hefte og mer informasjon om nyhetsbrevene med det samme!

Finner du den ikke, sjekk mappene for søppelpost, reklame eller oppdateringer.

Lukk og gå tilbake til blogginnlegget
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum smilende portrettfoto

Heisann! Vidar her.

Vil du ha et gratis e-hefte med utdrag og tre eksklusive oppskrifter fra min siste bok?

Nei takk
Vidar Bergum leser kokebok
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum smilende portrettfoto

Ditt gratis e-hefte er på vei!

Finner du det ikke? Sjekke mappene for reklame, oppdateringer eller søppelpost.

 

Om litt vil du også få mer informasjon om nyhetsbrevene du vil motta. Gleder meg til å holde kontakten med deg!

Lukk og gå tilbake til blogginnlegget
Vidar Bergum leser kokebok
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum 🇳🇴

Vidar Bergum 🇳🇴

Enkel og fargerik mat med en historie.

På norsk!

Hva har du lyst på?