Vidar Bergum leser kokebok

Spennende mat med
en historie å fortelle.

Vidar Bergum

I det vi skriver mars måned kjennes det godt at våren er i anmarsj i Istanbul. Det er jeg glad for. Ikke bare er temperaturene mye mer behagelige (det blir ordentlig kaldt her på vinteren!). Men jeg ser også frem til at vårgrønnsakene skal gjøre sitt inntog på markedene. Etter måneder med det samme vinterlige utvalget er jeg klar for noen nye ingredienser å leke med på kjøkkenet.

Jeg kommer riktignok til å savne appelsinene, som forsvinner om noen uker og først kommer til å dukke opp igjen når julen tar over i butikkene i Norge. Og granateplet, som riktignok holder ut litt lenger og dukker opp litt før, og som jeg uansett bruker året gjennom i form av granateplesirup – en av ingrediensene fra dette området som virkelig er verdt å prøve å få tak i. Men så snart de forsvinner kommer vårens ferske bønner, hvitløk som er så fersk at båtene ikke har skilt seg ordentlig ennå, tomatene får tilbake smaken og etter hvert vil det dukke opp en ny frukt eller bær nesten hver eneste uke. Grønne plommer og jordbær først, så moreller, aprikos, morbær, fersken, meloner… Da blir det vanskelig å holde igjen, selv om jeg vet godt at de blir så utrolig mye bedre hvis du venter til tredje, fjerde uken og de virkelig er kommet i sesong.

Inntil da kommer jeg til å kjøre videre med oppskrifter på det som er best akkurat nå. I måneden som gikk innebar det blant annet å tenke salat på vinteren, aubergine (som riktignok ikke er i sesong men likevel er fullt ut brukbar om vinteren), linser med masse urter og suppe. Blant annet.

I februar begynte jeg også med noen matrelaterte prosjekter på siden av bloggen. Jeg jobber blant annet på et veldig spennende prosjekt med den tyrkiske performancekunstneren Işıl Eğrikavuk hvor mat vil være et sentralt element. Jeg er en slags menykonsulent på prosjektet. Kjempegøy! Akkurat nå kan jeg ikke si så mye mer annet enn at det (naturlig nok) er en litt annerledes type mat enn her på bloggen. Følg med på Instagram (@vidar.bergum) og Facebook fremover så kommer nok hele menyen etter hvert, og i alle fall etter fremførelsen i London sent i april.

Men nå er det tid for å se tilbake på hvilke innlegg som var de mest populære i måneden som gikk. Jeg introduserte et nytt element på bloggen og det kan man vel trygt si slo an: Det eltefrie hverdagsbrødet var det klart mest populære innlegget i februar. Noen av dere har etterspurt mer visuell guiding på hvordan man former disse brødene. Det kommer! Jeg har fått tatt en liten videosnutt av de to viktigste bitene, så de kommer i løpet av de neste dagene. Ellers var samleinnlegget 6 dipper til helgekosen også svært populært (nest mest lest), men under har jeg bare inkludert innlegg som har nye oppskrifter eller tekster:

1. Eltefritt hverdagsbrød

Eltefritt hverdagsbrød - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Før jeg startet bloggen var jeg minst like kjent i vennekretsen for brødene mine som den øvrige maten. Nå har jeg endelig funnet plass til de også på bloggen.

2. Tre hverdagssalater for vinteren

På vinteren kan det være litt vanskelig å spise så mye grønt som man skulle ønske. Likevel setter jeg frisk salat på bordet nesten hver eneste dag. Her er tre enkle og gode varianter jeg lager mye av på denne tiden av året.

3. Aubergine med spisskummenyoghurt

Aubergine med spisskummenyoghurt - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Aubergine med yoghurtsaus og garnityr slår aldri feil. Sånn er det med denne varianten også.

4. Vinterens minestronesuppe (Minestrone invernale)

Vinterminestrone (Minestrone invernale) - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Mitt bidrag til oppskriftsutfordringen, som denne måneden hadde tema Italia.

5. Grønne linser med spinat

Grønne linser med spinat - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Tittelen yter ikke retten full rettferdighet, for her er de grønne linsene smaksatt med en slags urte- og sitrondressing som gir det hele en utrolig dybde og friskhet. Min favoritt fra denne måneden, om jeg får si det selv!

Del eller lagre:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
E-post

Få nye oppskrifter fra Istanbul ukentlig:

Neste →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Liker du unike oppskrifter og spennende historier?

Meld deg på mine populære nyhetsbrev nå og få tre gratis e-hefter i gave!

Vidar Bergum plukker grønnsaker på marked i Istanbul
Nei takk, ikke for meg

Få unik inspirasjon i innboksen!

Du kan når som helst melde deg av igjen.

Fylt mezebord med hender som forsyner seg av forskjellige retter

Ved å melde deg på, aksepterer du vilkårene og personvernerklæringen.

Velkommen!

Jeg sender deg en e-post med dine gratis e-hefter og mer informasjon om nyhetsbrevene med det samme!

Vidar Bergum smilende foran Bosporosstredet

Finner du den ikke, sjekk mappene for søppelpost, reklame eller oppdateringer.

Lukk og gå tilbake til nettsiden

Få unike oppskrifter i innboksen

Få unike oppskrifter & historier fra Istanbul

Du kan når som helst melde deg av igjen.

Fylt mezebord med hender som forsyner seg av forskjellige retter

Ved å melde deg på, aksepterer du vilkårene og personvernerklæringen.

Velkommen!

Jeg sender deg en e-post med dine gratis e-hefter og mer informasjon om nyhetsbrevene med det samme!

Vidar Bergum smilende foran Bosporosstredet

Finner du den ikke, sjekk mappene for søppelpost, reklame eller oppdateringer.

Lukk og gå tilbake til nettsiden
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Hva har du lyst på?