NYHET!
Få nye oppskrifter fra Istanbul hver uke

Månedens favoritter: Mars 2017

Månedens favoritter: De beste oppskriftene fra Mars 2017 / Et kjøkken i Istanbul
Månedens favoritter: De beste oppskriftene fra Mars 2017 / Et kjøkken i Istanbul
Fredag kveld tok jeg meg et godt glass vin med ekstra god samvittighet. I mars passerte nemlig bloggen 10.000 unike besøkende for første gang. En aldri så liten milepæl!

Minst like viktig for meg er det imidlertid at stadig flere av dere kommer innom oftere og oftere. Det tyder på at dere faktisk bruker bloggen. Det setter jeg umåtelig pris på. Tusen takk! Det er jo responsen fra dere som gjør det så gøy å holde på med dette.

Når jeg skriver dette skinner solen utenfor kjøkkenvinduet og det er tydelig at våren er på vei. Soldagene blir stadig flere, fikentreet i bakgården har fått nye skudd og – ikke minst – de første fruktene og grønnsakene fra den nye sesongen er endelig ankommet. Etter måneder med det samme vinterlige utvalget skal det bli en sann fornøyelse å invitere våren inn også på kjøkkenet.

Før vi går inn på topp 5-listen for mars vil jeg minne om Et kjøkken i Istanbuls nyhetsbrev. Annenhver uke sender jeg ut et «Postkort fra Istanbul». Her lenker jeg til ukas nye blogginnlegg, noen relevante godbiter fra arkivet og – ikke minst – deler jeg litt fra dagliglivet mitt her i Tyrkia. Du vil også motta en ukentlig oppsummering av nye blogginnlegg. Da mottar du først en mail som du må klikke deg inn på for å bekrefte e-postadressen din. Det er mulig du må i spam-mappa for å finne denne. Du kan selvfølgelig når som helst melde deg av igjen ved å følge en lenke som ligger nederst i hver eneste mail.

[mailerlite_form form_id=1]

Topp 5: Mars 2017

Men nå til det viktigste. Her er månedens fem mest populære nye innlegg (som vanlig unntatt samleinnlegg – denne måneden var ukesmenyen med hverdagsmat fra bloggen svært populært).

1. Kikerter i spicy tomatsaus

Kikerter med spicy tomatsaus - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Dere liker kikerter, altså. Og det er jammen godt, for det gjør jeg også! Denne er min foretrukne variant om dagen når jeg trenger middag på kort tid og med minimal innsats.

2. Tyrkisk valnøtt- og paprikadipp (Cevizli biber)

Tyrkisk valnøtt- og paprikadipp (Cevizli biber) - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Av og til tenker jeg at en oppskrift er litt for sær til bloggen, men stort sett tar jeg feil. Dere elsker jo disse regionale og litt ukjente rettene! Og bra er det for denne er den beste dippen jeg har oppdaget på lenge. Passer på brødskiva gjør den og!

3. Blomkål med krydder, krønsj og sitronyoghurt

Blomkål med krydder, krønsj og sitronyoghurt - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Blomkålen er slett ikke så kjedelig som sitt rykte. Aller best trives den nemlig i selskap med sterke smaker og farger. Som her.

4. Tyrkisk moussaka (Patlıcan musakka)

Tyrkisk moussaka - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Mens jeg var litt overrasket over at cevizli biber slo an såpass, var jeg sikker på at denne kom til å bli en vinner rundt mange middagsbord. Tyrkisk moussaka er nærmere bolognese eller chili con carne (om du er rundhåndet med chilipasten) enn den er for eksempel gresk moussaka, og veldig enkel å lage.

5. Hva er tahini? Litt bakgrunn, noen tips og masse oppskrifter

Oppskrifter med tahini / Et kjøkken i Istanbul

Jeg får ofte spørsmål om tahini, så da samlet jeg like godt det meste av et jeg kan i et eget innlegg. Her får du mange tips til bruk og, ikke minst, en rekke gode oppskrifter fra bloggen med tahini.

Favoritt fra arkivet

Hver måned fremhever jeg også et innlegg fra arkivet som har fått usedvanlig mye besøk siste måned.

Sprø ovnsbakte potetbåter med alioli 

Sprø ovnsbakte potetbåter med alioli - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Oppdatert 7. april 2018 for å reflektere endringer i nyhetsbrevene

Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

Nye oppskrifter, skatter fra arkivet, historier fra Istanbul og mye mer. Rett i innboksen.

11.000+ abonnenter!

Annonse (Hvorfor?)

Enkel og fargerik mat med en historie.

© VIDAR BERGUM