Ukemeny: Sommermat

Ukemeny: Sommermat / Et kjøkken i Istanbul

Sist uke lovde jeg ukemeny annenhver uke i sommer. Tema for den første er selvfølgelig sommermat.

Når jeg lager mat er blir det nesten alltid for mye – det hender vi får middagsgjester på kort varsel og da er det greit å ha litt ekstra, både fra dagens middag og i kjøleskapet. Restene spiser vi til lunsj, eller varmer opp igjen til middag. Mye av maten jeg lager (og som kommer på bloggen) passer nemlig like fint som siderett til noe annet neste dag.

I denne tankegangens ånd har jeg derfor ikke satt opp en tradisjonell ukesmeny med én rett for hver dag, mandag til søndag. I stedet har jeg hentet frem 5 middager som er litt i samme leia. Du kan derfor fint bruke opp rester fra gårsdagens middag ved siden av dagens. Noen dager har jeg kombinert flere retter for et fullt måltid. Jeg har også satt opp bare fem dager. Da har du to dager til restemat – eller noe helt annet.

Og alt dette er selvfølgelig bare tips. Varier og bytt ut akkurat som du føler for. Håpet er at ukesmenyene skal fungere som inspirasjon til å bruke de rundt 200 oppskriftene som ligger på bloggen – og ikke minst å finne frem til de mange godbitene som kanskje ble lagt ut før du begynte å følge Et kjøkken i Istanbul.

Denne aller første ukemenyen blir liggende både her på bloggen og i mitt ukentlige nyhetsbrev Postkort fra Istanbul. Vil du motta også fremtidige ukemenyer må du melde deg på nyhetsbrevet. Det gjør du enkelt ved å fylle ut skjemaet under. Da vil du motta en e-post som ber deg om å bekrefte e-postadressen din.

Vel bekomme! Eller som de sier i Tyrkia: Afiyet olsun.

Mandag

Aubergine- og kikertsalat - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Tirsdag

Kylling med sumak - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul
Squash, erter og labneh med za'atar - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Onsdag

Pasta med erter, hvitløksyoghurt og ost

Torsdag:

Fredag

Hummus med baharatkrydret kjøttdeig - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul
Tomat- og granateplesalat med valnøtter og endive - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

SaveSave

SaveSave

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *