NYHET!
Få nye oppskrifter fra Istanbul hver uke

Månedens favoritter: August 2017

De fem mest populære innleggene fra måneden som gikk.

I går kveld måtte jeg ta på jakke da vi gikk kveldstur nede ved sjøen. Det var en lett jakke og jeg kunne kanskje klart meg uten, men det var uansett første gang siden tidlig i vår at det å ha på seg jakke en gang var noe å tenke over før jeg gikk ut døra, uansett tid på døgnet.

Høsten er i anmarsj også i Istanbul, og jeg gleder meg faktisk til å ta fatt på litt andre ingredienser og litt andre type retter igjen. Jeg har mange retter som står på planen utover høsten. De mest vellykkede vil selvfølgelig finne sin vei til bloggen. Ekstra motivasjon gir det også at dere nok en gang satte ny besøksrekord i august måned!

Det var på ingen måte noen selvfølge, for andre prosjekter gjorde sitt til at det ble litt færre nye oppskrifter enn vanlig i august. Samtidig ligger det i skrivende stund 209 innlegg under kategorien oppskrifter, så det er jo mye å velge i også de dagene det ikke kommer en ny oppskrift. Når tiden ikke strekker helt til for nye blogginnlegg prøver jeg derfor å hente opp de beste av disse fra arkivet og deler de på Facebook eller i mine ukentlige postkort fra Istanbul. Meld deg gjerne på begge steder for litt inspirasjon i hverdagen! Facebooksiden kan du like ved å trykke knappen under, og postkortene kan du melde deg på ved å fylle ut skjemaet under. (Du kan selvfølgelig enkelt melde deg av igjen når som helst.)

Jeg vil også minne om Facebookgruppen Mat fra Tyrkia, Midtøsten og bortenfor. Her er det mye inspirasjon og erfaring – det både spørres om og deles både oppskrifter, bilder av deilig mat og mye annet. Over 500 medlemmer er vi også blitt og det er riktig så trivelig der inne! Du er mer enn velkommen til å bli med ved å følge denne lenken.

[mailerlite_form form_id=1]

Topp 5: August 2017

Siden det i august bare kom fire helt nye oppskrifter har jeg også inkludert samleinnleggene i denne månedens topp 5 (unntatt julifavorittene da). Dette var de fem mest besøkte nye innleggene i august måned:

1. İmam bayıldı – Tyrkiske fylte aubergine

Imam bayildi – Tyrkiske fylte aubergine med tomat og løk - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Selvfølgelig måtte det bli retten som er så god at imamen besvimte da han fikk den servert som var månedens aller mest populære nye oppskrift. Den tar litt tid, men du verden så godt!

6 spennende oppskrifter med blomkål / Et kjøkken i Istanbul

2. 6 spennende oppskrifter med blomkål

Blomkålsesongen er godt i gang i Norge, og etterhvert har de begynt å dukke opp også på mitt lokale marked i Istanbul, hvor blomkål er mer en vintergrønnsak. Dette er noen av mine absolutte favorittmåter å tilberede den på ??

Terte med tomat og hvitløk - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

3. Terte med tomat og hvitløk

Jeg har lagd mange forskjellige varianter av salte terter opp gjennom årene, men dette er nok den beste jeg har lagd til nå. Prøv den!

Krydrede kikerter med gurkemeie og hvitløksyoghurt - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

4. Krydrede kikerter med gurkemeie og hvitløksyoghurt

Nå som sommerferien er over er det tid for raskere middager igjen. Lite slår krydrede kikerter – her med en krydderblanding med gurkemeie i førersetet, hvitløksyoghurt og karamellisert sitron.

5. Fiken med labneh og rosmarin

Fikensesongen varer bare noen uker, men til gjengjeld er dette kanskje min favoritt av alle sommerfruktene. Fiken passer både til salt og søte smaker, og denne kombinasjonen med rosmarin er bare genial om jeg så får si det selv.

Fra arkivet: Kylling- og paprikagryte (Tavuk sote)

Tyrkisk kylling- og paprikagryte (Tavuk sote) - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Denne raske, enkle og ikke minst smakfulle tyrkiske gryteretten er helt tydelig en hverdagsfavoritt blant lesere av Et kjøkken i Istanbul, og lå høyt på statistikken siste halvdelen av august. I følge en av bloggens lesere kan du fint lage stor porsjon og fryse ned overskuddet. Genialt!

Oppdatert 7. april 2018 for å reflektere endringer i nyhetsbrevene

Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

Nye oppskrifter, skatter fra arkivet, historier fra Istanbul og mye mer. Rett i innboksen.

11.000+ abonnenter!

Annonse (Hvorfor?)

Enkel og fargerik mat med en historie.

© VIDAR BERGUM