6 varmende supper for kalde dager

6 varmende supper for kalde dager - oppskrifter / Et kjøkken i Istanbul

Seks oppskrifter på varmende supper for når høstmørket trenger seg på.

Istanbul er på sitt fineste i årstiden vi står i nå. Etter at sommerens klamme varme har sluppet taket, men før vinterens regn og kulde tar oss. I motsetning til hva mange tror, har vi nemlig ordentlig vinter i Istanbul, også. Men ennå nyter jeg denne overgangen, hvor nettene er kjøligere, men det fint kan bli 20 grader og sol på dagtid.

Uansett er det tid for å hente frem suppene igjen. Jeg serverer sjelden supper som hovedrett. I stedet blir det som en liten forrett, eller siderett, når jeg har lyst på noe ekstra godt og varmende. Linsesuppe er en gjenganger, ikke minst fordi den er så enkel å lage. Linser har så mye smak i seg selv at suppen ikke trenger kraft for å bli god, og er derfor enkel å lage på også på en helt vanlig hverdag. Alt du trenger er en stavmikser og noen ekstra smaksettere. Enkelt, godt og næringsrikt!

Nedenfor har jeg samlet seks varmende supper jeg allerede så smått har begynt å plukke frem igjen – og gleder meg til å spise mye av i høst og vinter. Disse kan brukes både som forrett og hovedrett, eller som lunsj om det er det du føler for. Jeg håper de kan være til inspirasjon også for deg!

Rød linsesuppe (Kırmızı mercimek çorbası)

Rød linsesuppe - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Kjøttboller i syrlig kraft

Auberginesuppe

Chunky linsesuppe med grønnsaker

Chunky linsesuppe med grønnsaker - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Krydret linsesuppe

Gresskarsuppe med karamelliserte gresskarkjerner

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

2 Comments

  • Hei Vidar og takk for fine og interessante postkort fra Tyrkia og Istanbul!
    I dag har jeg prøvd «Chunky linsesuppe med grønnsaker». Rene slankesuppa, vil nå jeg si. Og den smakte utrolig godt. Skal ikke bli siste gang jeg lager dette. Etterhvert skal jeg prøve meg med andre oppskrifter også. Takk så lenge! Gleder meg til fortsettelsen!
    mvh PerH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *