To år med Et kjøkken i Istanbul

En titt tilbake på dette prosjektets andre år.
To år med Et kjøkken i Istanbul
To år med Et kjøkken i Istanbul
Av

En liten oppsummering med høydepunkter fra året som har gått, litt om hva som kommer – og de ti mest populære oppskriftene fra bloggens andre år.

I dag er det to år siden jeg trykket publiser for første gang, og bloggen gikk live med sine første fire oppskrifter. Det er en klisje, men lite ante jeg den gangen hvor beslutningen om å starte blogg skulle ta meg. Allerede første året kom flere høydepunkter, ikke minst da Andreas Viestad kom på besøk for å skrive om meg i Dagbladet Magasinet. Likevel har høydepunktene kommet enda tettere i det andre året. I tillegg til oppmerksomhet utenfra har bloggen etablert seg på flere plattformer, og lesertallene er nesten femdoblet fra året før.

Hva har skjedd det siste året?

Like etter sin ettårsdag ble Et kjøkken i Istanbul kåret til Årets nisjeblogg under Årets Matblogger-prisene. En stor anerkjennelse jeg må få innrømme jeg er ganske så stolt av!

Årets Nisjeblogg - Årets Matblogger 2016: Et kjøkken i Istanbul
Fornøyd prisvinner!

På nyåret startet jeg opp et ukentlig nyhetsbrev jeg har kalt Postkort fra Istanbul. Her deler jeg bilder og små historier fra hverdagen i Istanbul, samt noen tips til gode oppskrifter fra arkivet. En gang i blant slår jeg også til med ukemenyer! Senere på året startet jeg Facebookgruppen Mat fra Tyrkia, Midtøsten og bortenfor. Her er det mye matglede og kunnskap, så bli gjerne med om du ikke allerede er medlem i gruppen. Begge disse nyvinningene har slått bra an og vil fortsette fremover!

Jeg dukket også opp  i media. Først i lokalavisen Trønderbladet, deretter hos Dagens Næringsliv. Her snakket jeg om tyrkiske mattradisjoner og min egen historie fra finansverdenen i London til matblogg i Istanbul. Jeg var også med på et spennende prosjekt med den tyrkiske kunstneren Işıl Eğrikavuk, hvor jeg komponerte en spennende og smakfull, men absurd meny til Plutos kjøkken.

"Like godt som maten mamma lager" - Dagens Næringsliv Smak / Et kjøkken i Istanbul
Faksimile: dn.no/smak

Mitt eget år har imidlertid blitt mest preget av nyheten jeg endelig kunne dele med deg for et par uker siden. Jeg har nemlig brukt store deler av dette året på å skrive bok! Den kommer i februar og skal gis ut av Cappelen Damm. Tema er selvfølgelig mat fra Tyrkia og Midtøsten. Den er ikke helt ferdig ennå, men manuset er levert og gås nå gjennom av flinke folk hos forlaget. Jeg kan røpe at redaktøren min er strålende fornøyd, så håper jeg at du blir det samme når den kommer i butikk!

Mer informasjon om boken, forhåndsbestilling og så videre kommer etterhvert.

I året som gikk har jeg skrevet bok! (Foto: Bahar Kitapı)

Hva kommer?

Selv om både stil og omfang på bloggen har utviklet seg siden oppstarten, er kjernen den samme – mat og historier fra Tyrkia og Midtøsten. En blogg er imidlertid i konstant utvikling, og selv om det blir aller mest mat fra Tyrkia og Midtøsten, kan det hende det dukker opp en og annen oppskrift med inspirasjon litt bortenfor denne regionen også. Som alltid håper jeg du på veien plukker opp ett og annet fra den lange historien som har ført til at akkurat denne maten står på ditt middagsbord.

Bloggens utforming fungerer godt og vil bli stående. Jeg vil likevel fortsette å gjøre små justeringer, så den blir enda bedre å bruke. Snart kommer blant annet nye kategoriforsider, som vil gjøre det enklere å finne inspirasjon i arkivet.

Postkortene vil fortsette som før, og på nyåret har jeg også planer om å begynne med jevnlige ukemenyer. Det er ikke sikkert det blir hver uke, men mange har etterspurt dette så at de dukker opp i ett eller annet format er helt sikkert.

Jeg har så vidt begynt å eksperimentere i det små med video. Jeg får ofte høre at oppskriftene mine er godt forklart og enkle å følge, men jeg tror likevel noen av de kan ble enda bedre med noen korte videosnutter til. I løpet av vinteren kan det derfor godt hende det dukker opp noen videosnutter.

Og ikke minst – i februar kommer det altså bok. Jeg kan røpe allerede nå at det ikke blir “blogg i bokform”. Det vil bli mange nye oppskrifter og historier å glede seg over, også for deg som har fulgt Et kjøkken i Istanbul fast en stund. Boken er kanskje litt unorsk i formen, så jeg er spent på hvordan den vil bli mottatt. Håper du vil like den!

Boken har tatt mye tid dette året, så når den er sendt til trykk håper jeg å kunne komme med innlegg på bloggen litt oftere enn jeg har hatt mulighet til de siste månedene.

Toåringen i tall

Det siste året har Et kjøkken i Istanbul hatt 115 000 unike besøkende, opp fra 25 000 det første året. 3 927 liker bloggen på Facebook, og 5 915 følger @vidar.bergum på Instagram. Jeg har publisert totalt 289 innlegg, hvorav 242 har minst én oppskrift. Ikke verst, eller hva? 😉

Tusen takk!

Jeg er veldig takknemlig for at du følger Et kjøkken i Istanbul, snakker om den, deler innlegg og trykker på likerknappen og i det hele tatt setter pris på det jeg gjør og legger ut. Det betyr utrolig mye for meg! Uten alle besøk og tilbakemeldinger hadde bloggen vært nedlagt for lengst. Så tusen takk! Også gleder jeg meg til et nytt år sammen med mange nye oppskrifter og historier.

Meze / Et kjøkken i Istanbul
Tusen takk for at du lar meg dele maten min med deg! (Foto: Mette Randem)

Topp 10 fra bloggens andre år

Her er de 10 oppskriftene fra bloggens andre år som har fått mest trafikk. Er din favoritt på listen?

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

6 unike oppskrifter fra Istanbul hver søndag.

Annonse (Hvorfor?)
Dekorativt skille

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

Siden 2022 har jeg tilbudt medlemskap for å støtte arbeidet med denne siden. Medlemmer får en rekke fordeler, som 140+ eksklusive oppskrifter og artikler, reklamefri tilgang, månedlige Masterclasser og mye mer.

Vidar Bergum setter boller på plass i fargerik kjøkkenhylle
Foto: Bahar Kitapcı

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert, har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap.

Som medlem får du reklamefri tilgang til over 450 unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor, eksklusive matkurs, nyhetsbrev om ingredienser, matkultur og kjøkkentips og mer.

Ny her? Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Lær alle triksene, få alle oppskriftene

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap. Medlemmer får blant annet:

🍴 450+ unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor
📄 Månedlig e-hefte med nye oppskrifter
📺 Eksklusive matkurs
⭐️ Eksklusive nyhetsbrev om ingredienser, matkultur & kjøkkentips
✌️ Reklamefri tilgang
og mer

Ny her?

Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Dekorativt skille
Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Dekorativt skille

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen dager før kommentaren publiseres.