Vidar Bergum leser kokebok

Spennende mat med
en historie å fortelle.

Vidar Bergum
I sommer har jeg trosset varmen i Istanbul og jobbet lange dager med testing av oppskrifter, fotografering, skriving, revidering og atter revidering av tekster. Nå ser jeg endelig slutten og kan si det høyt: I februar kommer det bok!

Det har vært en utrolig spennende prosess å sette maten og matkulturen jeg elsker mellom to permer. Jeg har jobbet med boken så godt som hver eneste dag det siste drøye halvåret, og ennå gjenstår det en del. Men denne uken tok vi de siste bildene, og ikke minst sendte jeg førsteutkastet til alle tekstene til redaktør Anne-Berit. Så da begynner det å ta såpass form at jeg tenker det endelig er på tide å dele den store nyheten med dere!

Mat fra Tyrkia og Midtøsten

Tema – og undertittel – blir “Mat fra Tyrkia og Midtøsten”. Selve boktittelen holder jeg for meg selv en liten stund til, men en del annet kan jeg røpe allerede nå.

Boken vil inneholde over 80 oppskrifter, mange av de helt nye også for faste blogglesere. Som på bloggen blir det plass til mer enn bare oppskrifter. Boken vil også gi deg et innblikk i den rike historien som har ført til at akkurat disse rettene kanskje havner på ditt middagsbord.

Med meg på laget er jeg så heldig å ha Cappelen Damm, landets største forlag. De har vært like entusiastiske for prosjektet som meg helt fra jeg sendte første mail og lurte på om dette var noe de kunne tenke seg å gi ut. Det er veldig gøy å jobbe med flinke folk som virkelig kan faget sitt.

Bokens visuelle profil er også viktig for meg. Derfor er jeg veldig glad for at Bahar Kitapcı, en av Tyrkias mest prominente matstylister og fotografer, sa ja til å ta bildene. Sammen har vi brukt utallige timer på å utvikle et uttrykk for boken. Jeg er utrolig stolt av hva vi kom frem til, og gleder meg veldig til å vise det frem! (Hovedbildet over er fra en av våre fotoshoots – før maten kom inn i bildet.)

Hva skjer frem til utgivelse?

Vidar Bergum / Et kjøkken i Istanbul
Foto: Bahar Kitapcı

Boken kommer ut i februar 2018, og det er jo noen måneder til ennå. Selv om den tøffeste jobben er gjort, gjenstår det fremdeles en god del. Tekstene skal gås gjennom og finpusses i flere omganger, bildene skal velges ut og redigeres. Så skal boken designes og trykkes, før den endelig ender opp i bokhandler landet rundt.

Jeg er veldig spent på hva dere vil synes om boken, og håper dere vil like den!

Utover høsten og frem til lanseringsdato tenkte jeg å dele litt mer om hva den vil inneholde, og om selve prosessen fra idé til ferdig produkt. Noen smakebiter fra alle bildene vi har tatt kommer helt sikkert. Etterhvert blir det også mulighet for å forhåndsbestille.

Vil du være sikker på å motta all info om boken, meld deg på mitt nyhetsbrev ved å fylle ut skjemaet under artikkelen. Allerede i neste helgs Postkort fra Istanbul får du bli med bak kulissene og høre hvordan idéen til boken ble til. I mellomtiden kan du jo ta en titt på bloggens arkiv av relevante oppskrifter:

Del eller lagre:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
E-post

Få nye oppskrifter fra Istanbul ukentlig:

Neste →

9 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Liker du unike oppskrifter og spennende historier?

Meld deg på mine populære nyhetsbrev nå og få tre gratis e-hefter i gave!

Vidar Bergum plukker grønnsaker på marked i Istanbul
Nei takk, ikke for meg

Få unik inspirasjon i innboksen!

Du kan når som helst melde deg av igjen.

Fylt mezebord med hender som forsyner seg av forskjellige retter

Ved å melde deg på, aksepterer du vilkårene og personvernerklæringen.

Velkommen!

Jeg sender deg en e-post med dine gratis e-hefter og mer informasjon om nyhetsbrevene med det samme!

Vidar Bergum smilende foran Bosporosstredet

Finner du den ikke, sjekk mappene for søppelpost, reklame eller oppdateringer.

Lukk og gå tilbake til nettsiden

Få unike oppskrifter i innboksen

Få unike oppskrifter & historier fra Istanbul

Du kan når som helst melde deg av igjen.

Fylt mezebord med hender som forsyner seg av forskjellige retter

Ved å melde deg på, aksepterer du vilkårene og personvernerklæringen.

Velkommen!

Jeg sender deg en e-post med dine gratis e-hefter og mer informasjon om nyhetsbrevene med det samme!

Vidar Bergum smilende foran Bosporosstredet

Finner du den ikke, sjekk mappene for søppelpost, reklame eller oppdateringer.

Lukk og gå tilbake til nettsiden
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Hva har du lyst på?