NYHET!
Få nye oppskrifter fra Istanbul hver uke

Hummus med ovnsbakte grønnsaker

Hummus med ovnsbakte grønnsaker
Hummus med ovnsbakte grønnsaker

Du får ikke enklere og bedre middag enn hummus med ovnsbakte grønnsaker. Perfekt om du har hummus til overs, men så godt at jeg gjerne lager den i ens ærend for denne retten.

Før jeg flyttet til Istanbul bodde jeg mange år i London. Med jobb i finansverdenen var dagene lange. Det var derfor sjelden mye tid å bruke på å lage middag.

I denne perioden var dette en av favorittene jeg stadig kom tilbake til. Ovnsbakte grønnsaker på hummus.

Ikke bare er det utrolig godt – det er jo tross alt det viktigste. Det er også et sunt og næringsrikt måltid.

Ovnsbakte grønnsaker er snarveien til kjapp middag

Den gang kjøpte jeg ferdig hummus fra kjøledisken, tortillalefser og en form med klare grønnsaker. Da trengte jeg bare å slenge grønnsakene i ovnen når jeg kom hjem, så passet de seg selv mens jeg slappet av i en liten halvtime. Så var middagen klar!

Hummus med ovnsbakte grønnsaker

Hummus med ovnsbakte grønnsaker er fremdeles blant det beste jeg vet. Nå lager jeg imidlertid alt fra bunn av, fra hummus til brødet jeg bruker.

Denne gangen brukte jeg myke pannebrød, som er blant oppskriftene her på bloggen jeg stadig vender tilbake til. Du kan utmerket bruke ristet brød, pitabrød, wraps eller et annet brød du liker. Men vit at de pannebrødene faktisk ikke krever så veldig mye mer å lage denne fra bunnen om du bruker dette som en ekstra deilig restemiddag.

Jeg lager alltid dobbel porsjon når jeg lager hummus. Dessuten har jeg ofte hjemmelagde pitabrød eller hvetelefser i fryseren (begge er like gode oppvarmet!). Og da er jeg tilbake til utgangspunktet. Det eneste som trengs er å skjære opp og ovnsbake noen grønnsaker, som passer seg selv mens jeg gjorde andre ting i en liten halvtime.

Bruk det du ønsker og har tilgjengelig av grønnsaker, men prøv å begrense det til 3 eller 4. Mer enn det og smakene har en tendens til å nulle ut hverandre litt, så du ikke får smaken av verken det ene eller det andre. Andre grønnsaker som passer fint er tomat, squash og rødbeter. Har du ikke hele spisskummenfrø, dropp det eller bruk et annet krydder du liker. Gir 4 porsjoner.

SaveSave

Hummus med ovnsbakte grønnsaker

Hummus med ovnsbakte grønnsaker

Prøvd oppskriften? Legg til din vurdering
5 (11 stemmer)
Rask og enkel middag som nærmest lager seg selv.
Lunsj
Midtøsten
30 minutes
4 porsjoner
Lagre Skriv ut

Ingredienser 

 • 1 stor rødløk, skrelt og skåret i 6-10 båter
 • 4 røde spisspaprika, kjerne og frø fjernet og skåret i ca. 2 cm biter
 • 2 mellomstore aubergine, halvparten av skallet skrelt vekk så du får et sebramønster og skåret i biter på ca. 2 cm biter
 • 2 mellomstore gulrøtter, skrelt og skåret i 0,5 cm tykke skiver på skrå
 • 2 ts hel spisskummen, (kan sløyfes)
 • ca. 1 dl olivenolje
 • 4 store skiver brød, wraps, pitabrød eller [pannebrød]
 • 1 porsjon (ca. 400-500 g) hummus
 • 1-2 ss extra virgin olivenolje
 • noen blader frisk friske urter, jeg liker bladpersille og mynte
 • salt og pepper

Sånn gjør jeg det

 • Forvarm ovnen til 230 grader, over- og undervarme.
 • Bland grønnsaker med spisskummenfrø (om du har), olivenolje og litt salt og pepper. Stek høyt i ovnen til grønnsakene er møre og løk og paprika litt småbrent i kantene, 25-35 minutter. Vend gjerne en gang eller to underveis, men ikke mer enn det.
 • Dersom brødet ikke er helt ferskt, rist det.
 • Anrett brød med et raust lag hummus og topp med de ovnsbakte grønnsakene. Ringle over litt extra virginolivenolje og avslutt med noen urteblader. Server umiddelbart.
Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Din vurdering av denne oppskriften
Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

Nye oppskrifter, skatter fra arkivet, historier fra Istanbul og mye mer. Rett i innboksen.

11.000+ abonnenter!

Annonse (Hvorfor?)

Enkel og fargerik mat med en historie.

© VIDAR BERGUM