Hummus med ovnsbakte grønnsaker

Hummus med ovnsbakte grønnsaker

Har du hummus til overs får du ikke enklere og bedre middag enn hummus med ovnsbakte grønnsaker.

Før jeg flyttet til Istanbul bodde jeg mange år i London. Med jobb i finansverdenen var dagene lange. Det var derfor sjelden mye tid å bruke på å lage middag.

I denne perioden var dette en av favorittene jeg stadig kom tilbake til. Hummus med ovnsbakte grønnsaker. Ikke bare er det utrolig godt – det er jo tross alt det viktigste. Det er også et sunt og næringsrikt måltid. Den gang kjøpte jeg ferdig hummus fra kjøledisken og tortillalefser. Da trengte jeg bare å skjære opp og ovnsbakte noen grønnsaker, som passet seg selv mens jeg gjorde andre ting i en liten halvtime. Så var middagen klar!

Hummus med ovnsbakte grønnsaker

Hummus med ovnsbakte grønnsaker er fremdeles blant det beste jeg vet. Nå lager jeg imidlertid alt fra bunn av, fra hummus til brødet jeg bruker. Denne gangen brukte jeg myke pannestekte brød, som er blant oppskriftene her på bloggen jeg stadig vender tilbake til. Du gjør selvfølgelig som du vil. Men vit at det faktisk ikke krever så veldig mye mer å lage denne fra bunnen om du bruker dette som en ekstra deilig restemiddag.

Jeg lager alltid dobbel porsjon når jeg lager hummus. Dessuten har jeg ofte hjemmelagde pitabrød eller hvetelefser i fryseren (begge er like gode oppvarmet!). Og da er vi ved utgangspunktet. Det eneste som trengs er å skjære opp og ovnsbake noen grønnsaker, som passer seg selv mens jeg gjorde andre ting i en liten halvtime.

Bruk det du ønsker og har tilgjengelig av grønnsaker, men prøv å begrense det til 3 eller 4. Mer enn det og smakene har en tendens til å nulle ut hverandre litt, så du ikke får smaken av verken det ene eller det andre. Andre grønnsaker som passer fint er tomat, squash og rødbeter. Har du ikke hele spisskummenfrø, dropp det eller bruk et annet krydder du liker. Gir 4 porsjoner.

Hummus med ovnsbakte grønnsaker

Hummus med ovnsbakte grønnsaker og mykt pannestekt brød

Ingredienser

 • 1 stor eller 2 små rødløk, skrelt og skåret i båter
 • 4 spisspaprika eller 2 vanlige paprika i valgfri farge, kjerne og frø fjernet og skåret i biter
 • 2 aubergine, halvparten av skallet skrelt vekk så du får et sebramønster og skåret i biter
 • 2 gulrøtter, skrelt og skåret i 0,5 cm tykke skiver på skrå
 • 2 ts hele spisskummenfrø (kan sløyfes)
 • ca. 1 dl olivenolje
 • 4 store skiver brød eller wraps (jeg brukte mykt pannestekt brød, men hvetelefser/tortilla eller ristet lyst surdeigsbrød passer også utmerket)
 • 1 porsjon hummus (ca. 400-500 g)
 • 1-2 ss extra virgin olivenolje
 • noen blader frisk bladpersille og mynte (eller andre urter som oregano eller koriander, om du foretrekker), til garnityr
 • salt og pepper

Sånn gjør jeg det

 1. Forvarm ovnen til 230 grader, over- og undervarme.
 2. Bland grønnsaker med spisskummenfrø (om du har), olivenolje og litt salt og pepper. Stek høyt i ovnen til grønnsakene er møre og løk og paprika litt småbrent i kantene, 25-35 minutter. Vend gjerne en gang eller to underveis, men ikke mer enn det.
 3. Dersom brødet ikke er helt ferskt, rist det.
 4. Anrett brød med et raust lag hummus og topp med de ovnsbakte grønnsakene. Ringle over litt extra virginolivenolje og avslutt med noen urteblader. Server umiddelbart.

SaveSave

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *