fbpx
Annonse (Hvorfor?)
Rask middag med biffstrimler og paprika - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Biffstrimler og paprika (rask middag)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Annonse

Min nye kokebok Aubergine & tahini er spekket med tips som dette 👆

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Hemmeligheten til en god middag med biffstrimler ligger i få, men velutvalgte ingrediensene.

Maten som serveres i Tyrkia og Midtøsten er sjelden særlig vanskelig å lage. Den aller viktigste delen av matkulturen er hjemmelaget mat, og lages av helt vanlige folk hver eneste dag. Ofte med lite annet utstyr enn kniv, skjærefjøl og en kasserolle eller to. Tid har de tradisjonelt hatt mer av enn vår moderne hverdag tillater, så noen av rettene tar litt tid. Men vanskelig, det er de nesten aldri. Og det finnes også mer enn nok av raske retter.

Dette er ingen klassisk oppskrift, men inspirert av det tyrkerne kaller saç kavurma. Retten har de navngitt etter den wokliknende pannen retten stekes i, som heter saç. Tradisjonelt begynner de med å smelte animalsk fett, før de andre ingrediensene går i én etter én. Her har jeg brukt en helt vanlig stekepanne, og tilberedt kjøttet på en måte vi er mer vante til i vesten. Jeg har også droppet både løk og tomat, som ofte brukes. Dette er derfor ingen tradisjonell saç kavurma.

Rask middag med biffstrimler og paprika - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Denne retten er svært enkel, med bare noen få ingredienser. Deri ligger også hemmeligheten. Her komplementerer sødmen fra paprikaen og den milde heten fra tyrkiske chiliflak biffkjøttet veldig godt. Du kan selvfølgelig tilsette flere grønnsaker om du vil, men jo flere  ingredienser, desto større sjanse for at de forskjellige smakene vanner ut hverandre.

Det eneste retten mangler er en syrlig touch. Jeg serverer derfor en syrlig salat til, men du kan også tilsette noen gode cherrytomater samtidig med paprikaen. Lager du tyrkisk ris i tillegg har du virkelig et enkelt og godt festmåltid! Gir 2 porsjoner.

Biffstrimler med paprika (rask middag)
Mengde: 2 porsjoner

Biffstrimler med paprika (rask middag)

Enkel og rask hverdagsfavoritt!

Ingredienser

 • 400 g biffstrimler
 • 1 ts tyrkiske chiliflak (pul biber)
 • 1 ss olje, pluss ekstra til steking
 • 2 røde spisspaprika, kjerne og frø fjernet, skåret i strimler
 • 2 hvitløksfedd, skrelt og skåret i tynne skiver
 • 1-2 ss vann
 • bladpersille, til garnityr
 • salt og pepper

Sånn gjør jeg det

 1. Tørk biffstrimlene så de er tørre på overflaten. Bland sammen med tyrkiske chiliflak, 1 ss olje og litt salt og pepper. Om du har tid, la stå en halvtime så smakene får satt seg.
 2. Varm en tykkpunnet stekepanne på høy varme. Når pannen er ordentlig varm, fres biffstrimlene til brune på utsiden, et par minutter. Gjør dette i to omganger og ikke rør for mye, da rekker ikke utsiden og brunes ordentlig. Sett til side.
 3. Ha i litt olje og hvitløk. Fres i 2-3 sekunder og ha i paprikabitene. Fres til paprikabitene begynner å få litt farge og begynner å mykne (men ikker er myk), 2-3 minutter. Rør jevnlig underveis. Ha akkurat nok vann til at de gode smakene som har satt seg fast i panna løsner og blander seg med resten. Ha tilbake biffstrimlene (med eventuelle safter), bland sammen og trekk av varmen. Server umiddelbart med litt bladpersille over.

Serveringstips

Del med en venn

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Annonse (Hvorfor?)

Mer godt

Sveip for mer

Siste nytt

Én kommentar

 1. Hej Vidar
  Jeg lavede denne ret i går aftes sammen med tyrkiske ris, pannebrød og cacic. Og hold nu op! Det var den bedste og lækreste mad, jeg har fået i meget lang tid!
  Paprikaen stegt med hvidløg i samme pande som kødet var en himmelsk mundfuld – intet mindre.

  Dine opskrifter er SÅ geniale. Tusind tak!

  I dag har min datter spurgt, om vi kan få Izmir Køfte – det er nemlig en stor favorit herhjemme.

  Hav en dejlig søndag 🙂

  Stor hilsen fra Danmark
  Christina og familien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyst på noe annet?

Annonse (Hvorfor?)

Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke siden aksepterer du dette. Personvernerklæring