7 lettere retter med julens ingredienser
7 lettere retter med julens ingredienser

7 lettere retter med julens ingredienser

7 lettere retter med julens ingredienser

Jula er tid for tradisjon, ikke minst når det kommer til mat. Innimellom slagene er det likevel godt med noe litt lettere. Her får du 7 tips til lettere retter med julens ingredienser.

Jeg er glad i jula. Selv om jeg har bodd og jobbet i utlandet i godt over et tiår, reiser jeg alltid hjem til jul. Hjem til Norge, familien og juletradisjoner.

Mat står selvfølgelig i sentrum. På julaften spiser vi pinnekjøtt, med rotstappe og grovmorr fra det lokale slakteriet. Første juledag skal det være ribbe. Også det med alt som hører til. Men uansett hvor god maten er, og det er den – alltid, når vi skriver andre juledag er vi alle klare for noe lettere mat.

Under har jeg samlet 7 retter fra bloggen som tar utgangspunkt i en eller flere ingredienser man gjerne har i hus i julen. Her får du julens ingredienser, men i en litt annen smakssammensetning. Mange retter passer perfekt som litt mindre tradisjonelt tilbehør, og alle passer de godt når du vil ha noe litt lettere mellom slagene.

Rosenkålsalat med granateple - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Rosenkål- og granateplesalat

Jeg har som utgangspunkt at hvis jeg ikke liker noe, er det ikke fordi det ikke er godt. Jeg har bare ikke funnet rette måte å tilberede det på. Rosenkål er det ofte delte meninger om, men denne salaten har jeg bare fått positive tilbakemeldinger om. Rosenkål får en mye bedre smak ovnsbakt, mens granateplekjernene og dressingen demper de litt bitre undertonene og tilfører en friskhet som passer kålen godt.

Rødkålsalat med appelsin, hasselnøtter og granateple - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Rødkålsalat med appelsin, granateple og hasselnøtter

Rødkål skal braiseres til julemiddagen, men kjøp med et ekstra hode til salat. Rå rødkål har masse smak og tyggemotstand, og er et perfekt utgangspunkt for salat. Denne har jeg servert i mellomjula flere år på rad, og den er like etterspurt hvert år.

Halloumi med eple, dadler og valnøtter - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Halloumi med eple, dadler og valnøtter

Tørkede dadler og nøtter hører julen til. Den søte daddelsmaken passer utmerket til veldig salte ting, som halloumioust. Halloumi er en salt kypriotisk ost som holder formen ved steking. Med litt syre fra eple og krønsj fra valnøtter i tillegg har du en deilig, liten juletapas!

Rødbetedipp med fetaost og valnøtter (Rødbeteborani)

Rødbetesalat hører til julesylta, men norske rødbeter er knallgode også i andre former. Denne dippen, med yoghurt, dill, fetaost og valnøtter som smaksettere, er svært populær blant mange faste blogglesere, om jeg skal tro besøksstatistikken.

Børek med krydret kjøttdeig og pistasjnøtter - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Børek med krydret kjøttdeig og pistasjnøtter

Børek er lett å lage. Med masse herlige krydder, litt tørket frukt og noen pistasjnøtter er julen det perfekte tidspunkt å lage disse krydrede børekrullene på!

Helstekt kylling med oliven og sitrus - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Helstekt kylling med oliven og sitrus

Helstekt kylling er god mat til mange. Med oliven og sitrusfrukter får du litt variasjon fra alle julesmakene, samtidig som det hele ser festlig ut.

Tyrkisk festpilaff (İç pilavı) - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Tyrkisk festpilaff (İç pilavı)

Denne risen spiser vi hver nyttårsaften. Og skal jeg være ærlig, ser de fleste enda mer frem til denne risen, enn de gjør til kalkunen.

Logo for Vaffel - en podkast om mat

Hør på sesong 2 nå!

Annonse (Hvorfor?)

Mine bøker

* Prisen var riktig 7.11.20, men kan endres når som helst. Du betaler prisen som vises hos hhv. ARK og Norli etter at du klikker lenken.

Annonse (Hvorfor?)
Flere oppskrifter som dette i min nye bok 👇
Flere historier som dette i min nye bok 👇
Omslag for Aubergine og tahini av Vidar Bergum

«Fargerikt og inspirerende​»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyst på noe annet?

Hva har du lyst på?

Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke siden aksepterer du dette. Personvernerklæring