God jul!

God jul! / Et kjøkken i Istanbul
God jul! / Et kjøkken i Istanbul
Av

Jeg sier tusen takk for 2017 og ønsker deg en riktig god jul! I årets siste blogginnlegg deler jeg litt om planene for neste år – og mine favoritter blant årets kokebøker.

Etter et hektisk og begivenhetsrikt år, reiste jeg i år ekstra tidlig hjem til Norge. For første gang på 13 år har jeg tilbragt førjulstida i gamlelandet. Det har vært litt godt.

Møter og pinnekjøtt

Første stopp var Oslo. Jeg hadde flere møter hos Cappelen Damm, som skal gi ut boka mi. Det var kjempegøy, for de er mildt sagt entusiastiske! De har store forhåpninger til boka, så nå gleder vi oss til den kommer i butikk alle sammen.

Jeg opplever allerede interesse fra media, så det lover jo også godt. Og med siste møte fredag fikk jeg også med meg pinnekjøtt, rotstappe og riskrem i kantina før jeg satte meg på toget nordover, til jul med familien.

Bloggfri jul

For nå er det snart jul, og den feirer jeg som alltid med familien i Trøndelag. I år har jeg bestemt meg for å ta fri fra bloggingen frem til nyttår. Jeg har nemlig en bok som skal gås gjennom en siste gang før den går i trykken. Jeg har også en del planer for 2018 som skal finpusses og gjøres klar til å settes ut i live i januar. Også skal jeg roe litt ned, og bare være med familien.

Neste oppskrift kommer derfor først i januar. Helt stille blir det likevel ikke fra denne kanten. Facebook-siden vil oppdateres med inspirasjon jula gjennom, og forsiden vil bli preget av de mest populære innleggene fra 2017 i stedet for de aller nyeste. Og bruk gjerne søkefunksjonen og A-Å-siden, for det ligger godt over 200 oppskrifter i arkivet!

Stille før stormen

Selv om det har skjedd mye i 2017, føles det også på mange måter som stille før stormen. Januar er alltid en aktiv måned på bloggen, og i februar kommer altså endelig boka i butikk.

Mens jeg skriver dette ligger førstekorrekturen foran meg. Det betyr at designeren har bundet sammen tekstene jeg har skrevet og bildene Bahar har tatt. Og vet du hva? Det blir så fint! Det går en rød tråd fra tekst til bilder og bokdesign. Kanskje ikke helt klassisk norsk, selv om det også føles helt rett at boka er på nettopp norsk. Det blir en bok full av inspirerende bilder, små historier og, selvfølgelig, masse god mat. Jeg gleder meg veldig til å vise den frem!

Planer for 2018

Jeg har ikke tenkt å oppsummere 2017 for Et kjøkken i Istanbul – det gjorde jeg allerede i oktober. Men jeg røper gjerne litt av det jeg har planlagt for 2018!

I januar vil jeg ha fullt fokus på bloggen, med mange nye oppskrifter og inspirasjon til naturlig sunn og smakfull mat. Jeg vil også begynne med ukemenyer, noe som har vært etterspurt lenge. I første omgang blir det annenhver uke, så ser vi hvordan det går. Jeg vil også fortsette med Postkort fra Istanbul, mitt ukentlige nyhetsbrev med et lite skråblikk fra livet i Istanbul, selv om formatet vil bli noe justert.

I februar kommer boka mi «Hummus og granateple – Mat fra Tyrkia og Midtøsten» i butikk. Jeg er kjempespent på hvordan den blir mottatt. Jeg har som nevnt allerede gjort noen intervjuer i den forbindelse, og flere blir det helt sikkert fremover. Jeg skal holde deg oppdatert her på bloggen, så håper jeg du også vil være med å spre ordet når boka er i butikk!

5 favoritter fra 2017

I bloggens første år skrev jeg flere anmeldelser av kokebøker jeg bruker mye. Det har jeg ikke fått gjort i år.

Men jeg har fått noen nye favoritter i år, jeg også. Derfor tenkte jeg å trekke frem fem av de, sånn helt på tampen av året. Liker du maten her på bloggen, er jeg sikker på at du finner noe du liker blant en eller flere av disse. Alle disse bøkene og forfatterne har vært til stor inspirasjon for meg, på hvert sitt vis.

5 kokebokfavoritter fra 2017 / Et kjøkken i Istanbul

Kosekokeboka – kosemat fra alle verdenshjørner. Maj-Britt Aagaard er god på å gjøre ting enkelt og tilnærmelig, samtidig som hun er tro mot smakene rettene vitterlig skal ha. Les mer eller kjøp boka hos f.eks. Norli.

Kaukasis – inspirerende om mat fra Kaukasusområdet, som jeg har tenkt å utforske mer i 2018. Olia Hercules skriver dessuten drivende godt. Les mer eller kjøp boka hos Blackwell’s.

Simple – en av årets mest kritikerroste bøker, med mange gode tips til enkel hjemmelagd mat med mye smak. Les mer eller kjøp boka hos Blackwell’s.

The Modern Cook’s Year – Anna Jones er min favoritt blant alle som skriver om vegetarmat, og hennes tredje bok er helt klart årets vegetarbok. Oppskriftene følger året, som er delt inn i 6 sesonger. Les mer eller kjøp boka hos Blackwell’s.

Ducksoup Cookbook – er ikke nye av året, men den jeg har brukt mest og blitt mest inspirert av i året som har gått. Lett mat med spennende smakskombinasjoner, uten for mange ingredienser. Les mer eller kjøp boka hos Blackwell’s.

God jul og godt nyttår, så sees vi i 2018!

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

6 unike oppskrifter fra Istanbul hver søndag.

Annonse (Hvorfor?)
Dekorativt skille

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

Siden 2022 har jeg tilbudt medlemskap for å støtte arbeidet med denne siden. Medlemmer får en rekke fordeler, som 140+ eksklusive oppskrifter og artikler, reklamefri tilgang, månedlige Masterclasser og mye mer.

Vidar Bergum setter boller på plass i fargerik kjøkkenhylle
Foto: Bahar Kitapcı

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert, har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap.

Som medlem får du reklamefri tilgang til over 450 unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor, eksklusive matkurs, nyhetsbrev om ingredienser, matkultur og kjøkkentips og mer.

Ny her? Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Lær alle triksene, få alle oppskriftene

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap. Medlemmer får blant annet:

🍴 450+ unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor
📄 Månedlig e-hefte med nye oppskrifter
📺 Eksklusive matkurs
⭐️ Eksklusive nyhetsbrev om ingredienser, matkultur & kjøkkentips
✌️ Reklamefri tilgang
og mer

Ny her?

Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Dekorativt skille
Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Dekorativt skille

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen dager før kommentaren publiseres.