Utsikt fra hytta på Hitra

Godstolen, havutsikt og fersk sjømat rett fra havet. Etter et hektisk halvår var det godt med en ekstra lang sommerferie på hytta på Hitra. Nå er jeg tilbake i Istanbul og klar for en spennende – og arbeidssom – høst. Her er litt om det som kommer!

Et hektisk halvår

Der 2017 var stille før stormen, har 2018 vært hektisk – på best mulig måte. Etter at boka mi kom ut i februar, har jeg fått mye oppmerksomhet for det jeg driver med. Ikke bare har det resultert i gode salgstall, også bloggen har trafikk som aldri før. Lesertallene så langt i år har for lengst overgått hele fjoråret.

Oppmerksomhet åpner nye dører. Jeg er selektiv i det jeg driver med, og har brukt mye tid på å finne ut av hvilke dører jeg skal åpne, og hvilke som bør forbli lukket. Prosessen er spennende. Men den betyr også mye jobb, det meste av det usynlig for deg som leser blogg eller bok.

Sommerferien var derfor ekstra velkommen i år. Egentlig hadde jeg planlagt å holde det gående med ett innlegg i uka mens jeg tilbragte august måned i Norge. En ekstra hektisk juli og den tyrkiske valutakrisen i august satte en stopper for det. Med tiden som var til overs, hadde jeg behov for å hvile og samle krefter. Håper på forståelse for det!

Fra blogger til matskribent

Er du fast leser, har du kanskje allerede lagt merke til at du nå finner meg på flere flater enn min egen blogg.

Min første bok, «Hummus & granateple», kom i vinter. Den har blitt en stor suksess og er nå ute i andre opplag.

I sommer har jeg vært spaltist i Dagens Næringslivs matside Smak.no under tema «Mat fra Midtøsten». Her får jeg utfolde meg til et enda bredere publikum med det jeg synes er aller morsomst – spennende oppskrifter og historiene bak.

[wc_box color=»primary» text_align=»left» margin_top=»» margin_bottom=»» class=»»]

Jeg er tilgjengelig for frilansoppdrag. Jobber du et sted som trenger unike tekster og oppskrifter til en publikasjon eller et prosjekt? Ta kontakt! Bildene tar jeg, min fotograf eller din fotograf – det er helt opp til deg.

[/wc_box]

Slik blir høsten 2018

Etter en god pause i sommer, kjenner jeg at det kribler etter å komme i gang med planene jeg har lagt for høsten.

Et kjøkken i Istanbul

Et kjøkken i Istanbul har allerede våknet fra sommerdvalen med to nye oppskrifter denne uken. Flere vil det bli – og mye mer:

  • Nye oppskrifter hver uke. Jeg har som mål å få ut minst én ny oppskrift i uken.
  • Mer fra Istanbul. I høst kommer flere innlegg om Istanbul. Historiene fra hverdagslivet får du allerede i Postkort fra Istanbul. På bloggen kommer ting som er mer relevant for deg som vurderer et besøk til denne fantastiske byen. Kanskje dukker det også opp reisebrev fra andre kanter av landet.
  • Video. Jepp! I sommer har jeg gått til innkjøp av videoutstyr. Aller først skal jeg bli kjent med utstyret og finne rett form. Men etter hvert er planen at det vil komme noen snutter som kan supplere de vanlige blogginnleggene.

Andre prosjekter

  • Spalten hos DN fortsetter. Dagens Næringsliv har vært veldig fornøyd med responsen på sommerspalten «Mat fra Midtøsten». Den fortsetter derfor på Smak.no også utover høsten, med nye oppskrifter rundt én gang i uka.
  • Matfest. Allerede 8. september er jeg tilbake i Oslo, for å delta på Cappelen Damms Matfest. Der skal jeg snakke om aubergine, og det blir smaksprøver fra «Hummus & granateple». Boka vil selvfølgelig være til salgs, og det blir også mulighet til å få signert bøker. Bor du i nærheten av Oslo, håper jeg du kommer!
  • Signeringer. Jeg vet at mange ønsker seg «Hummus & granateple» til julegave, eller tenker å gi den bort, og kan tenke seg en signert utgave. Jeg jobber med å få til flere signeringer før jul, både i Oslo og Trondheim. Watch this space!

Følg med videre

Jeg håper du har lyst til å fortsette å følge meg utover høsten.

Den beste måten å holde deg oppdatert på det jeg driver med, er å melde deg på mine populære nyhetsbrev.

[mailerlite_form form_id=2]

Postkort fra Istanbul sendes ut annenhver uke, og foruten et innblikk i dagliglivet i Istanbul samler jeg her alt av nye innlegg, både fra bloggen, Smak og eventuelle andre steder. Når du melder deg på nyhetsbrevene, vil du også motta en ukentlig oppsummering av nye blogginnlegg. Vil du kun motta Postkort fra Istanbul, kan du enkelt melde deg av disse ved å klikke på den relevante lenken i velkomstmailen.

Sosiale medier

For jevnlige oppdateringer, kan du følge meg i sosiale medier, fortrinnsvis Facebook og Instagram.

  • På Facebook deler jeg både nye innlegg og gamle favoritter 5-6 ganger i uken. Perfekt for inspirasjon i hverdagen.
  • På Instagram vil det også skje mye utover høsten. I sommer har vi hatt konkurranse, og jeg har planer om å være mye mer aktiv på Instagram Stories fremover. Her er det både glimt fra hverdagen og tips fra kjøkkenet. Følg meg på @vidar.bergum.

Vi sees!

Vidar Bergum er en norsk matskribent og kokebokforfatter bosatt i Istanbul.

Prøv disse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Lyst på noe annet?

Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Fylt mezebord med hender som forsyner seg av forskjellige retter
To gratis e-hefter fra Vidar Bergum: Hummus og 5 grunnoppskrifter

Få unike oppskrifter fra Istanbul!

Meld deg på mine populære nyhetsbrev nå og få tre gratis e-hefter i velkomstgave.

Hva har du lyst på?