Et kjøkken i Istanbul er tre år!

Gratulerer med dagen!
Vidar Bergum. Foto: Bahar Kitapcı
Foto: Bahar Kitapcı
Vidar Bergum. Foto: Bahar Kitapcı
Av

En oppsummering av bloggens mest spennende år så langt – og de mest populære oppskriftene fra året som er gått.

Det begynte som en liten nisjeblogg jeg puslet med ved siden av språkstudier i min nye tilværelse i Tyrkia. Tre år senere er Et kjøkken i Istanbul kjernen av det jeg driver med til daglig.

Jeg skjønte tidlig at bloggen traff en nerve. Lesertallene var kanskje ikke så høye i starten, de er gjerne ikke det for nystartede blogger. Men leserne jeg hadde, var engasjerte, ivrige og lojale.

På mange måter er det sant ennå. Et kjøkken i Istanbul er ikke Norges største matblogg, og det vil den nok heller aldri bli. Men den er ikke lenger en liten nisjeblogg. Det siste året har godt over 200 000 lesere vært innom.

Og engasjementet fra bloggens tidligere dager er fortsatt sterkt! Hver eneste dag tikker det inn med hyggelige meldinger og bilder av mat dere har lagd. Det er kjempegøy, og det jeg setter aller mest pris på!

Mer enn en blogg

For meg har det siste året med Et kjøkken i Istanbul har vært ganske annerledes enn de to første. Dette var nemlig året da den sluttet å være hobby.

Ironisk nok har det ført til at dette året på mange måter har handlet om alt annet enn bloggen. Samtidig har det som har skjedd alt med bloggen å gjøre. Et kjøkken i Istanbul er ikke lenger bare en matblogg. Det er kjernen i det jeg driver med til daglig.

Her er noen høydepunkter fra året som er gått!

«Hummus & granateple»

Hummus & granateple – Mat fra Tyrkia og Midtøsten / Vidar Bergum / Et kjøkken i Istanbul

Jeg brukte brorparten av 2016 og 2017 på å skrive min første bok. I februar kom «Hummus & granateple» i butikk, og du kan tro jeg var spent!

Responsen har vært over all forventning. Boka gikk rett inn på 10. plass på Boklista. Hele tre uker tilbrakte den på lista, og allerede i juni ble den sendt til trykkeriet for 2. opplag. Den er omtalt av det meste som kryper og går av media og tilbakemeldingene fra dere har vært helt fantastiske!

Tusen takk til alle som har kjøpt den, pratet om den og gitt den bort i gave. Det er dere som gjør at jeg har muligheten til å fortsette å holde på med dette!

Jeg fikk muligheten til å treffe deg!

Vårfestivalen Vidar Bergum Trine Sandberg Fridtjof Nilsen

Noe av det morsomste jeg har gjort det siste året, har vært å møte dere som leser bloggen! Det har vært flere anledninger til dette i år, blant annet ved Cappelen Damms Vårfestival og Matfest. Jeg hadde også to dager med boksignering hos Vulkan Frukt & Grønt i Mathallen.

Jeg håper å kunne få til mer av dette fremover, også utenfor Oslo!

Stort medietrykk


Faksimile: NRK

I kjølvannet av bokutgivelsen, var det stor interesse fra media om både boka og min historie. Det faller meg alt annet enn naturlig å stå i begivenhetens sentrum. Likevel var det faktisk veldig gøy å være med på mye av dette! Jeg elsker jo å snakke om mat, matkultur og Tyrkia, så det var absolutt ingenting å være redd for.

Spesielt var det gøy å få møte Sidsel Wold, som lagde innslag med meg til Søndagsrevyen

Spalte hos Smak

Sprø børek med geitost

I vår fikk jeg tilbud fra Dagens Næringsliv om å skrive en sommerspalte på Smak om mat fra Midtøsten. Responsen har vært veldig god, og spalten fortsetter nå også gjennom høsten og inn i vinteren.

Følg med på forsiden, der finner du alltid lenker til mine siste innlegg hos Smak.

Mer inspirasjon på Instagram

Instagram @vidar.bergum

I høst har jeg begynt å ta i bruk Instagram mer ordentlig. Her deler jeg daglig inspirasjon i feeden, men minst like morsomt er Stories. Jeg har ikke kapasitet til å skrive ut oppskrift på all maten jeg lager, men på Stories legger jeg ofte ut steg-for-steg videoer og bilder på det jeg lager den dagen.

Et kjøkken i Istanbul

Som følge av alle de andre aktivitetene, har det vært litt av og på med nye oppskrifter og innlegg på bloggen. Jeg er så takknemlig for å se at dere likevel fortsetter å besøke bloggen og bruke arkivet – og at dere er tålmodige med meg i disse hektiske periodene.

Det har likevel kommet til 75 nye innlegg det siste året, de aller fleste av dem oppskrifter. I tillegg kommer 11 publiserte oppskrifter på Smak (med flere på vei) og godt over 50 nye eller reviderte oppskrifter i «Hummus & granateple». Med det er totalen oppe i godt over 300 oppskrifter å boltre seg i.

Stadig flere nye følgere kommer også til, i alle kanaler. Bloggens besøkstall er omtrent doblet til godt over 200.000 det siste året. På Facebook er det nå 6 765 som følger Et kjøkken i Istanbul, mens det på Instagram er 8 565. Begge steder har fått rundt 3 000 nye følgere det siste året. Kanskje aller morsomst er det likevel å se at nyhetsbrevet Postkort fra Istanbul er blitt så populært, med godt over 2 000 abonnenter og veldig mange som gleder seg til postkort annenhver helg.

Helt nederst i dette innlegget finner du de aller mest populære innleggene fra året som er gått. Kanskje finner du en ny favoritt du gikk glipp av da den ble publisert?

Tusen takk!

Tusen takk for at du har fulgt meg gjennom det siste året! Du skal vite at jeg setter veldig pris på all støtten jeg får fra dere som følger med på det jeg gjør. At dere liker og deler innleggene mine. At dere tipser venner om meg. At så mange har vært villige til å bruke noen kroner på å kjøpe boka mi.  At dere har forståelse for at det av og til kan gå litt lenger enn jeg ønsker mellom nye innlegg på bloggen, når livet ellers blir litt hektisk.

Uten dere hadde jeg lagt ned arbeidet med bloggen for lenge siden.

Veien fremover

Jeg håper du har lyst til å følge bloggen og meg videre også i det neste året. Jeg har mye spennende på gang som jeg gleder meg til å dele! Jeg skrev litt om planene fremover tidligere i høst, du finner dem her.

Årets mest populære innlegg

Her er de 10 mest leste oppskriftene fra bloggens tredje år:

Hummus med ovnsbakte grønnsaker

Hummus med ovnsbakte grønnsaker

Rask og enkel middag som nærmest lager seg selv.
→ Få oppskriften Lagre
Tyrkiske linseboller (Mercimek köftesi) - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Tyrkiske linseboller (Mercimek köftesi)

Enkle linseboller fulle av smak – en ordentlig tyrkisk klassiker.
→ Få oppskriften Lagre
Simit – tyrkiske brødringer med sesamfrø - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Simit (Brødringer med sesamfrø)

Slik lager du klassiske simit slik du får dem på gaten i Tyrkia.
→ Få oppskriften Lagre

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

6 unike oppskrifter fra Istanbul hver søndag.

Annonse (Hvorfor?)
Dekorativt skille

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

Siden 2022 har jeg tilbudt medlemskap for å støtte arbeidet med denne siden. Medlemmer får en rekke fordeler, som 140+ eksklusive oppskrifter og artikler, reklamefri tilgang, månedlige Masterclasser og mye mer.

Vidar Bergum setter boller på plass i fargerik kjøkkenhylle
Foto: Bahar Kitapcı

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert, har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap.

Som medlem får du reklamefri tilgang til over 450 unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor, eksklusive matkurs, nyhetsbrev om ingredienser, matkultur og kjøkkentips og mer.

Ny her? Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Lær alle triksene, få alle oppskriftene

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap. Medlemmer får blant annet:

🍴 450+ unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor
📄 Månedlig e-hefte med nye oppskrifter
📺 Eksklusive matkurs
⭐️ Eksklusive nyhetsbrev om ingredienser, matkultur & kjøkkentips
✌️ Reklamefri tilgang
og mer

Ny her?

Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Dekorativt skille
Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Dekorativt skille

2 kommentarer

  1. Gratulerer med dagen! Har vært trofast følger ett års tid, og digger virkelig Instagram-satsningen. Bloggen din har gitt meg mye inspirasjon og fantastiske matopplevelser. Gleder meg til å følge deg videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen dager før kommentaren publiseres.