Gryterett: 8 oppskrifter på enkle og gode gryteretter

Gryterett: 8 oppskrifter til hverdag og fest

Herlig gryteretter som varmer.
Logo for Vaffel - en podkast om mat

Ny podcast med Vidar Bergum og Maj-Britt Aagaard

Logo for Vaffel - en podkast om mat

Ny podcast med Vidar Bergum og Maj-Britt Aagaard!

Serverer du gryterett til middag, kan du være sikker på at alle rundt bordet blir fornøyd. Kjøtt, kylling eller vegetarisk – det finnes gryter for enhver smak og enhver anledning. Med alt i en gryte, er jobben også enda letter for kokken! Her er 8 av mine beste og enkleste oppskrifter på gryterett, til inspirasjon for høstens middager.

Mat fra Tyrkia og Midtøsten er kanskje aller mest kjent for kebab og meze. Men fra hverdagsmaten, er det gryteretter de har et virkelig bredt repertoar på. De fleste er enkle, og du finner dem i alle varianter, både med kylling, kjøtt eller vegetariske.

Nedenfor har jeg samlet åtte gryteretter fra denne regionen. Felles for dem alle, er at de er enkle – og supre på smak!

Er du ny til mat fra Tyrkia og Midtøsten? Da anbefaler jeg å prøve en av de åtte grytene jeg har lenket til under.

Er du likevel sikker på at de ikker er noe for deg, ta en titt på gryterett-favorittene til noen av mine kolleger, for eksempel Trines matbloggs gryte-favoritterMat på bordets beste gryteretter eller Lise Finckenhagens varmende gryteretter.

Enkle hverdagsgryter og ordentlige festgryter

Har du ikke prøvd mat fra denne regionen før, anbefaler jeg å begynne med en gryterett med kylling. Kyllinggryte med paprika er en tyrkisk hverdagsklassiker. Enkel å lage, skikkelig godt – og sunt i tillegg! Eller prøv en gryterett med kjøttdeig – den tyrkiske varianten av moussaka.

Når det kommer til festmat, kan det lønne seg å se lenger enn boeuf bourguignon (selv om det også er knallgodt!). Prøv for eksempel den osmanske retten hünkar beğendi, en enkel tomatisert gryte med oksekjøtt over en fantastisk saus av ovnsbakte auberginer og bechamelsaus (hvitsaus). Den gryta er gått rett inn på favorittlista hos alle i familien min, også hjemme i Norge.

Her er 8 av mine aller beste gryterett-oppskrifter. Kanskje finner du en ny favoritt?

Gryterett: 8 oppskrifter til hverdag og fest

8 gryteretter fra Tyrkia og Midtøsten du vil ha i repertoaret ditt.

Følg med videre

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Annonse (Hvorfor?)
Flere oppskrifter som dette i min nye bok 👇
Flere historier som dette i min nye bok 👇
Omslag for Aubergine og tahini av Vidar Bergum

«Fargerikt og inspirerende​»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyst på noe annet?

Hva har du lyst på?

Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke siden aksepterer du dette. Personvernerklæring