Ukemeny: Vegetarisk vintermat

7 herlige retter som varmer i hverdagen.

Ukemeny: Vegetarisk vintermat

7 herlige retter som varmer i hverdagen.

Det er enkelt å spise vegetarisk når sola varmer, grønnsakene er friske og du uansett har lyst på lett mat. Det blir gjerne vanskeligere når kulda setter inn. Disse sju herlige rettene med vegetarisk vintermat hjelper deg til å holde på de gode vanene også på kalde dager!

Jeg har aldri vært typen til å ha faste dager. Kjøttfri mandag, for eksempel, har aldri vært en greie hjemme hos meg.

Fra null til flere kjøttfrie dager i uka

Det er rundt ti år siden jeg begynte å bli mer bevisst på det. Jeg skal innrømme at det var merkelig å skulle spise middag uten kjøtt og fisk i begynnelsen. Det gikk imidlertid ikke lang tid før det ble en naturlig del av kostholdet, selv om det i begynnelsen var langt mer enn en uke mellom hver gang.

Nå faller det meg helt naturlig å spise vegetarisk flere dager i uka. Ikke bare er det bedre for kroppen. Det er jo så mye spennende en kan gjøre med grønnsaker, belgfrukter, ost og andre godsaker!

Det hjelper selvfølgelig på at jeg bor midt i ett av verdens mest fruktbare land, bare noen hundre kilometer fra der hvor landbruket antas å ha oppstått. Frukt og grønnsaker smaker rett og slett mer enn dem du får tak i lenger nord. Men ikke la det bli en dårlig unnskyldning. Det du finner på butikken er i de aller fleste tilfeller mer enn godt nok til å lage et ordentlig festmåltid!

Derfor spiser jeg mer vegetarisk

Helse er fremdeles en viktig årsak for meg til å velge mye vegetarisk. Den viktigste årsaken til at jeg faktisk greier å gjøre det, er likevel at jeg har fått et repertoar av vegetariske retter som jeg er blitt ordentlig glad i. Som jeg får lyst på innimellom, sånn helt ut av det blå.

Disse rettene er etterhvert blitt så mange, at de helt naturlig fyller flere kjøttfrie dager i uka. Jeg trenger ikke en gang lenger å tenke tanken «nå må vi snart ha en vegetarmiddag en dag» lenger. De kommer helt av seg selv.

I denne ukemenyen har jeg samlet noen av disse rettene jeg stadig går tilbake til. Retter, som når været biter og jeg har lyst på noe som både varmer og tilfredsstiller, er varmende, gode og mettende nok til at ingen vil lengte etter kjøttstykket eller fisken.

Det ekstra fine med disse rettene, er at de aller fleste av dem passer godt sammen. Jeg har ofte en mezemiddag i løpet av uka, som rett og slett er en kombinasjon av rester fra dagene før og et par nye småretter. Kjempegodt!

Håper du finner noe du liker!

Ukemeny: Vegetarisk vintermat

7 herlige retter som varmer i hverdagen.

Tyrkisk rispudding (Sutlac) - oppskrift fra Hummus & granateple av Vidar Bergum. Foto: Bahar Kitapcı.
Foto: Bahar Kitapcı.

Søtt

Tyrkisk rispudding (Sütlaç)

Oppskrift i Hummus & granateple s. 222

Få gratis utdrag fra min siste bok!

Vil du ha tre eksklusive oppskrifter fra min nyeste kokebok?

Last ned mitt gratis e-hefte!

Prøv disse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Heisann, Vidar her!

Heisann, Vidar her!

Jeg lager enkel og fargerik mat med en historie.

Annonse Norli (Hvorfor?)

Mine bøker

* Prisene var riktige 13.4.21, men kan endres når som helst. Du betaler prisen som vises hos Norli etter at du klikker lenken.

Populært

    Hummus - oppskrift fra Et kjøkken i Istanbul. Foto: Bahar Kitapcı.
    Hvordan koke bulgur - oppskrift og fremgangsmåte / Et kjøkken i Istanbul
Annonse (Hvorfor?)

Lyst på noe annet?

Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum smilende portrettfoto

Heisann! Vidar her.

Vil du ha et gratis e-hefte med utdrag og tre eksklusive oppskrifter fra min siste bok?

Nei takk
Vidar Bergum leser kokebok
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum smilende portrettfoto

Ditt gratis e-hefte er på vei!

Finner du det ikke? Sjekke mappene for reklame, oppdateringer eller søppelpost.

 

Om litt vil du også få mer informasjon om nyhetsbrevene du vil motta. Gleder meg til å holde kontakten med deg!

Lukk og gå tilbake til blogginnlegget
Vidar Bergum leser kokebok
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum 🇳🇴

Vidar Bergum 🇳🇴

Enkel og fargerik mat med en historie.

På norsk!

Hva har du lyst på?