God sommer 2019!

Sommerbilde fra hage i Tyrkia
Sommerbilde fra hage i Tyrkia
Av

Jeg sjekker ut fra bloggen, men ikke fra jobben. I sommer kommer det nye oppskrifter hver uke på Smak, mens jeg jobber med ny bok.

2019 er et ordentlig arbeidsår for meg. Jeg har lenge jobbet med min neste bok, som kommer neste år. Nå er innspurten her.

Litt om boka som kommer

Allerede til uka begynner vi å ta bildene. Fotograf er Bahar Kitapcı, som sist. Jeg er utrolig takknemlig for å ha truffet en fotograf jeg har så god kjemi med, og som skjønner hva jeg ønsker å oppnå. Da vi hadde kickoff nylig, var vi helt på bølgelengde, så nå gleder jeg meg til å komme i gang!

Samtidig jobber jeg med å finpusse de siste oppskriftene, men sommeren gjennom er det tekstene som i stadig større grad tar mitt fokus.

Den vanskelige jobben med å kutte ned antallet oppskrifter gjenstår også. Til tross for at de fleste oppskriftene er helt nye, har jeg for mange. Dette er en av de vanskeligste jobbene, så jeg utsetter den så lenge jeg kan.

Samtidig er den viktig. Det sies at det som skiller de beste skribentene fra de nest beste, ikke er hva de skriver, men hva de tar ut. Litt sånn er det med oppskrifter også, tenker jeg.

Nå betyr ikke det at oppskriftene som ikke blir med er dårlige. Tvert i mot! Da hadde det vært enkelt å kutte dem ut.

Det handler om balanse, variasjon og flyt. Noen ganger er det åpenbart hvilke oppskrifter som skal med og hvilke som må ut. Andre ganger må jeg stole på magefølelsen.

Oppskriftene som ikke får bli med i denne omgang, er imidlertid ikke tapt. Som musikkartister tidligere pleide å gi ut overskuddsmateriale som B-sider, tar jeg godt vare på dem. De vil helt sikkert dukke opp på bloggen eller et annet sted ved en passende anledning senere!

Nye oppskrifter hver uke sommeren gjennom

For å kunne fokusere fullt og helt på boka, tar jeg pause fra bloggen i sommer. Det betyr imidlertid ikke mangel på nytt innhold.

Som du kanskje har fått med deg, har jeg også i år levert en sommerspalte til Dagens Næringslivs matnettsted Smak. To artikler og oppskrifter er allerede publisert, og jeg har levert materiale til å holde det gående hele sommeren gjennom. Nye artikler legges i utgangspunktet ut hver tirsdag, men dette er helt opp til DN, så det kan endre seg.

Til nå er følgende lagt ut hos smak:

I tillegg gjorde jeg nylig et par sommerintervjuer, hvor jeg også delte nye oppskrifter. Disse kommer når de kommer.

Få med deg de nye oppskriftene, intervjuene og artiklene

Jeg kommer til å legge ut alt dette på forsiden av bloggen etterhvert som det publiseres. Der vil det bli liggende en ukes tid før det skyves ut.

Den aller beste måten å få med seg det nye innholdet, er likevel å melde seg på mitt populære nyhetsbrev.

Her får du alle siste ukes nye oppskrifter, helt uavhengig av hvor de er publisert. Du får også noen tips fra arkivet og en liten oppdatering på livets gang i Istanbul. En gang i måneden oppsummerer jeg. Da får du i tillegg en historie fra livet i Istanbul (en svært så populær spalte!) og en seksjon med månedens anbefalinger, alt fra kokebøker til gode artikler eller oppskrifter av andre.

Jeg vil selvfølgelig også oppdatere deg så snart jeg legger til nytt innhold på bloggen igjen – og om jeg likevel skulle finne tid til å legge ut noe nytt i løpet av sommeren.

Med det vil jeg ønske deg, kjære leser, en riktig så god sommer, med solrike dager, tid med familien, sjøsprøyt i håret, late middager på terrassen – eller hva nå enn sommer måtte være for deg.

Ha det så godt, så holder vi kanskje kontakten på nyhetsbrevet gjennom sommeren?

Vidar

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

6 unike oppskrifter fra Istanbul hver søndag.

Annonse (Hvorfor?)
Dekorativt skille

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

Siden 2022 har jeg tilbudt medlemskap for å støtte arbeidet med denne siden. Medlemmer får en rekke fordeler, som 140+ eksklusive oppskrifter og artikler, reklamefri tilgang, månedlige Masterclasser og mye mer.

Vidar Bergum setter boller på plass i fargerik kjøkkenhylle
Foto: Bahar Kitapcı

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert, har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap.

Som medlem får du reklamefri tilgang til over 450 unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor, eksklusive matkurs, nyhetsbrev om ingredienser, matkultur og kjøkkentips og mer.

Ny her? Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Lær alle triksene, få alle oppskriftene

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap. Medlemmer får blant annet:

🍴 450+ unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor
📄 Månedlig e-hefte med nye oppskrifter
📺 Eksklusive matkurs
⭐️ Eksklusive nyhetsbrev om ingredienser, matkultur & kjøkkentips
✌️ Reklamefri tilgang
og mer

Ny her?

Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Dekorativt skille
Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Dekorativt skille

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen dager før kommentaren publiseres.