«Aubergine & tahini» er her!

Og du er invitert til lanseringsfest!
Av

I går tok jeg den lange turen fra Istanbul, og i dag kunne jeg endelig holde to års hardt arbeide i hendene! Les videre for mer om lanseringsfest, signering av bøker – og en aldri så liten TV-opptreden!

Den er noe helt egent, følelsen av å holde sitt eget arbeide i hendene.

Der du ser en bok med oppskrifter, tekster og bilder, kjenner jeg de 35 gradene Istanbul holdt mens jeg hadde fingrene på tastaturet, vekten av ryggsekken grytidlige morgener på vei til Bahars fotostudio med ingredienser og forberedte retter, fortvilelsen av katten som forstyrrer meg midt i en setning som det tok meg en halvtime å finne tilbake, den nøye vurderingen av hvorvidt vi skulle bruke den grønne eller blå tallerkenen til den ene eller andre retten.

Men nå er det et tilbakelagt stadie. Alle punktum og komma er sjekket og dobbeltsjekket, ingredienslister sirlig kryssjekket med fremgangsmåten jeg bruker, tyrkiske særtegn er korrigert.

Andre opplag allerede på vei!

Eller, det trodde jeg i alle fall inntil jeg for et par dager siden. Responsen på boka har vært helt overveldende, både fra deg som leser Et kjøkken i Istanbul og fra bokkjedene. For et par dager siden dukket det opp en mail fra redaktør Anne-Berit med oppfordring om å gå gjennom boken en gang til, i fall det er noe jeg vil rette til 2. opplag. For det blir nok opptrykk om ikke lenge, mente hun.

Dagen etter, mens jeg satt uvitende 30.000 fot over bakken uten nettilgang, kom ny beskjed: «Vi er utsolgt og trykker nytt opplag nå!».

Stolt forfatter på redaktør Anne-Berits kontor!

Allerede før boken kom på lager, er altså hele første opplag utsolgt… Med nye bøker på vei, stopper det forhåpentligvis ikke her. Jeg håper denne boken, som min første, kan få et langt liv. Og mens vi snakker om sola: Også Hummus & granateple er i trykken på nytt, for sjette gang! Svimlende 13.000 eksemplarer har kommet ut av trykkpressen – mer om du også tar med den tyske versjonen.

Signerte bøker sendes ut tidlig neste uke

På mandag skal jeg til Norli, som har stått for forhåndssalg av signerte bøker. Der blir jeg nok sittende noen timer, for vilt mange benyttet seg av tilbudet. Ifølge forlaget har de aldri før forhåndssolgt flere signerte bøker! Så nå gleder jeg meg veldig til å signere et lite fjell med bøker på mandag 🙂

Bøkene går i posten med en gang etterpå. Har du forhåndsbestilt, kommer boka altså i postkassen i løpet av neste uke (uke 8).

Og fikk du ikke forhåndsbestilt, er lassevis med bøker på vei ut i bokhandler landet rundt! Ta deg gjerne en tur innom din lokale bokhandel i løpet av de neste dagene, bla i boka og finn ut om den er noe for deg. Og får du lyst til å kjøpe den, er det ingenting som et bedre enn å støtte opp om lokale butikker 🙂

Medieomtaler på vei

Så snart jeg er ferdig, reiser jeg nordover til Trøndelag, hvor jeg skal møte journalister, men mest av alt treffe familie og venner.

Flere medier har allerede vært i kontakt, så det dukker opp flere saker om både boka og meg etterhvert. Først ute blir antakelig Maison Mat & Vin, som har en større reportasje i sin nyeste utgave, som kommer mandag. Jeg vet at mange synes det er spennende å lese reportasjene, så jeg skal prøve så godt jeg kan å holde deg oppdatert om omtale i nyhetsbrevene.

God Morgen Norge + lanseringsfest

Deretter er det tilbake til Oslo, hvor onsdag 26. februar er den store dagen.

På morgenen er jeg invitert til selveste Wenche og God Morgen Norge på TV2! Det er jeg litt nervøs for, men aller mest gleder jeg meg veldig! Vi har ennå ikke bestemt hva vi skal lage, men det blir noe enkelt og godt fra boka (mye å velge i der).

På kvelden er det lansering av boka hos Cappelen Damm i Akersgata. Det blir en del av forlagets arrangement Boktips Live, hvor du også får bli kjent med flere spennende forfattere – og Knut Nærum og Polkabjørn står for ekstra underholdning. Det vil også bli mulighet til å smake på en av rettene i boka, som vil være til salgs i forlagets kafé. Dørene åpner kl. 17.30, arrangementet begynner kl. 18 og inngang er gratis!

Meld din interesse på arrangementets Facebook-side her!

Det vil selvfølgelig bli mulighet for både signering av bøker og selfies etterpå. Jeg kommer i alle fall til å henge til dørene stenger! Om du bor i nærheten av Oslo, håper jeg du har mulighet til å komme. Det hadde vært superkoselig å få hilse på deg! 🙂

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

6 unike oppskrifter fra Istanbul hver søndag.

Annonse (Hvorfor?)
Dekorativt skille

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

Siden 2022 har jeg tilbudt medlemskap for å støtte arbeidet med denne siden. Medlemmer får en rekke fordeler, som 140+ eksklusive oppskrifter og artikler, reklamefri tilgang, månedlige Masterclasser og mye mer.

Vidar Bergum setter boller på plass i fargerik kjøkkenhylle
Foto: Bahar Kitapcı

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert, har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap.

Som medlem får du reklamefri tilgang til over 450 unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor, eksklusive matkurs, nyhetsbrev om ingredienser, matkultur og kjøkkentips og mer.

Ny her? Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Lær alle triksene, få alle oppskriftene

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap. Medlemmer får blant annet:

🍴 450+ unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor
📄 Månedlig e-hefte med nye oppskrifter
📺 Eksklusive matkurs
⭐️ Eksklusive nyhetsbrev om ingredienser, matkultur & kjøkkentips
✌️ Reklamefri tilgang
og mer

Ny her?

Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Dekorativt skille
Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Dekorativt skille

2 kommentarer

  1. Eg fikk boka i posten i dag, fantastiske bilder, gode beskrivelser, og masse god mat som eg har ønska å lære å lage, i mange år!!
    Gleder meg til å prøve ut oppskriftene ??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen dager før kommentaren publiseres.