NYHET!
Få nye oppskrifter fra Istanbul hver uke

Vaffel E01: Velkommen til Vaffel – en podkast om mat!

Maj-Britt Aagaard og jeg lanserer podkast om vår store lidenskap: Mat.
Logo for Vaffel - en podkast om mat
Logo for Vaffel - en podkast om mat

I dag lanserer Maj-Britt Aagaard og jeg et prosjekt som jeg virkelig har gledet meg til, og har tro på. Vil du bli med oss inn på kjøkkenbordet for en ukentlig prat over en (digital) kaffekopp om mat? Da er Vaffel – en podkast om mat – noe for deg!

Maj-Britt og jeg har ikke kjent hverandre så lenge, selv om vi var tidlige følgere av hverandre. Jeg husker godt den første gangen vi skulle møtes, etter å ha utvekslet noen meldinger på sosiale medier. På Åpent Bakeri på Adamstuen i Oslo, nær der Maj-Britt den gang bodde.

Kanskje har du også opplevd dette med noen i livet ditt. Allerede etter fem minutter, pratet vi som var vi gamle kjente. Om mat, om livet, om kultur.

Tilslutt måtte en av oss løpe videre til neste ærend. Jeg husker ikke hvem det var, men jeg tror ingen av oss hadde lyst til å bryte opp. Siden har vi prøvd å treffes når jeg er i Oslo.

Denne samtalen – og kjemien – håper vi å ta med oss inn i vårt nye felles prosjekt.

Slik blir Vaffel – en podkast om mat

I podkasten Vaffel skal møtes vi hver søndag formiddag over en digital kaffekopp for å snakke om det vi elsker mest: Mat. Bli med og hør på våre historier, oppskrifter, tips og tanker i denne podkasten for alle matglade!

Etterhvert håper vi også å få inn spennende gjester som forteller om mat-temaer de er lidenskapelig opptatte av.

Vi håper denne uformelle og avslappede ukentlige halvtimen vil være til inspirasjon, at du kan lære noe – og kanskje til og med kommer i godt humør over søndagsfrokosten, på gåturen eller når du nå måtte høre på oss?

Nye episoder kommer i alle fall hver søndag morgen fremover. Du finner første episode lenger ned i dette innlegget. Bruker du Spotify, finner du podkasten Vaffel her (abonner gjerne!). I løpet av kort tid vil du også finne den hos Apple Podcast – bare søk på Vaffel.

Vi er begge helt nye til dette formatet, så jeg håper du tilgir oss eventuelle nybegynner-blemmer! Vi gjør nemlig alt selv, fra opptak til redigering og publisering. Gi oss gjerne tilbakemeldinger, for eksempel i kommentarfeltet under!

Og tips oss gjerne om andre tjenester du måtte bruke til å høre på podkast, så skal vi sørge for at den kommer dit også 🙂

Maj-Britt Aagaard

Maj-Britt Aagaard (foto: privat).

Mange kjenner helt sikkert allerede godt til Maj-Britt Aagaard. Hun har drevet bloggen Spiselandslaget i mange år, men aller mest kjent er hun for det hun har gjort utenfor bloggen.

I 2015 vant nemlig Maj-Britt MasterChef Norge. Her ble vi også bedre kjent med Maj-Britts vinnende vesen, som førte henne ut på en spennende reise som omfatter to kokebøker (Kjøttfri mandag og Kosekokeboka) og en karriere som programleder (Kakekrigen og Første date).

Og til høsten er hun tilbake i MasterChef-manesjen, som en av tre dommere i en helt ny sesong av MasterChef Norge, som tar sikte på å levere noe av magien vi kjenner så godt fra den australske versjonen. Vi gleder oss!

Følg Maj-Britt på Instagram, der lager hun mye godt (og morsomt!).

Hør episode 1: 17. mai

Men tilbake til podkasten vår.

Nye episoder kommer altså hver søndag, men til første episode tjuvstarter vi! Den handler nemlig om 17. mai, og da må vi jo gi deg episoden dagen før.

Hvordan er det å feire 17. mai i utlandet? Hva gjør gravlaks til ett av våre viktigste bidrag til verdensgastronomien, og hvordan lager du det? Og hva er egentlig den norske grunnlovsdesserten?

Dette, og mye mer, snakker vi om i den aller første episoden av Vaffel!

Nb! Hvis avspilleren over ikke fungerer, finner du også episoden her:

Her er lenker til det vi snakket om i episoden

Bøker

Begge bøkene er utsolgt fra forlagene, og det er uvisst om det kommer nye opplag. Viestads bok finnes ennå i noen norske bokhandler (sjekk klikk-og-hent), ellers må du eventuelt belage deg på å finne brukte utgaver.

Oppskrifter

Za’atar-marinade til laks:
1 ss za’atar, 0,5 ss sumak, 1 ss olivenolje og raust med salt. Legg laksen med skinnsiden ned, fordel blandingen over og stek på 160 grader til laksen er som du liker den. En kyllingvariant av samme tema finnes her.

Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

5 kommentarer

  1. Dette gleder jeg meg til! Følger begges innlegg på forskjellige nettsteder. Og bruker mange av oppskriftene. Lykke til, legger poden inn på favoritter med en gang.
    Mvh Eva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

Nye oppskrifter, skatter fra arkivet, historier fra Istanbul og mye mer. Rett i innboksen.

11.000+ abonnenter!

Annonse (Hvorfor?)

Enkel og fargerik mat med en historie.

© VIDAR BERGUM