Annonse

God sommer!

Masse sommerlig inspirasjon mens jeg tar fri fra bloggen for å skrive ferdig min tredje bok.
Utsikt fra Burgazada i Istanbul mot sjøen, med furutrær i forgrunnen som delvis blokkerer utsikten
Utsikt fra Burgazada i Istanbul mot sjøen, med furutrær i forgrunnen som delvis blokkerer utsikten
ANNONSE → Norli er min valgte samarbeidspartner for salg av bøker. Jeg lenker kun til egne bøker og anbefalte bøker jeg selv eier.
Av

Å skrive bok er et altoppslukende prosjekt. Det kommer derfor neppe noe nytt her på bloggen de neste ukene. Her er likevel masse inspirasjon til å samles rundt bugnende matbord i sommer – og litt om det som kommer.

Det begynner nesten å bli en slags rytme, å bruke annenhver sommer på å skrive bok. Dette er perioden hvor jeg går inn i en slags boble, hvor jeg lever og ånder boka døgnet rundt (ja, det hender seg jeg drømmer om den underveis). Det er nesten så jeg føler meg som toppidrettsutøver for en stakket stund, skjønt trappene mellom skrivestua i 1. etasje og kjøkkenet i 3. etasje minner meg flere ganger om dagen om at så så definitivt ikke er tilfelle.

Ny bok kommer i 2022

Oppskriftene for neste bok er for det meste klare, strukturen likeså. De neste ukene skal jeg skrive innledningstekstene til kapitlene, så vel som oppskriftene. Jeg skal gi deg bakgrunn, tips og historier å fortelle når du setter maten du har lagd fra boka på bordet.

Også skal oppskriftene renskrives, så hvert steg er så godt forklart som det kan være, og ingen ingrediens er glemt. Mange av dem vil også testes én gang til, hvor jeg følger min egen fremgangsmåte slavisk, så jeg er helt sikker på at oppskriften er rett og lett å følge.

Vidar Bergum på arbeidsrommet jobbende på PC
Bare blir her i sommer, jeg, til manus er ferdig.

Det høres kanskje ikke så mye ut, men jeg kan garantere deg at så godt som alle som skriver bok, undervurderer hvor lang tid den tar. Selv de av oss som har vært gjennom prosessen noen ganger, glemmer litt hvor altoppslukende og tidkrevende alle delene er. Å lage oppskriftene er på mange måter den enkleste biten.

For meg er denne delen kanskje den viktigste i hele prosessen. Det er nå boka virkelig kommer til liv, og blir noe mer enn en samling oppskrifter. Det er nå jeg skal binde alle oppskriftene sammen til en helhet. 

Etterhvert skal vi også ta bildene. Også denne gangen er det tyrkiske Bahar Kitapcı som er fotograf, men der vi tidligere har tatt bildene over flere måneder, parallellt med skriveprosessen, skal vi denne gangen ta bildene over en kortere periode tilslutt. Det var pandemien vi står i som gjorde det sånn, men jeg tror faktisk det blir veldig bra!

Dermed kan jeg fokusere fullt og helt på skrivingen og oppskriftene i sommer, og så gå 100% på bildene når vi bikker september. Få dager er så lange og utmattende som fotodager. Det skal bli godt å slippe å måtte gå rett på manus etter tre 12-timers-dager uten pauser i et stressende og glohett fotostudio.

Katten var godt fornøyd med at øverste etasje gikk opp i badstu-liknende temperaturer da airconditionen var ute av drift for noen dager, og fikk ha hele stua for seg selv. Heldigvis (for oss tobente) er det ordnet nå!

Med alt bokpratet er du sikkert blitt nysgjerrig på hva boken skal hete og, ikke minst, hva den skal handle om? Det skal jeg fortelle alt om når vi kommer til høsten og vi har satt dato for utgivelse. Pandemien gjør det fremdeles litt usikkert akkurat når boka kommer ut, men foreløpig ser det lyst ut for utgivelse i første halvår neste år. Her er det bare å følge med utover høsten!

En liten ferie?

I fjor ble samboeren og jeg værende i Istanbul hele sommeren. I år satser vi derfor på å komme oss ut av Istanbul en tur, i alle fall for noen dager. Foreløpig står en tur til gode venner i Antakya, helt i Middelhavets nordøstre hjørne, på programmet. Vi skal leie bil, så kanskje blir det tid for å utforske noen nye steder også. Jeg er i alle fall klar for nye opplevelser igjen!

Vidar Bergum på Burgazada med utsikt mot sjøen i bakgrunnen
En dagstur til Burgazada utenfor Istanbul sist helg. Godt skal det bli å komme seg helt ut av Istanbul for noen dager også!

For Norgesferie blir det ikke denne gang, all den tid min samboer ikke slipper inn i landet med nåværende reiserestriksjoner. Jeg håper likevel å skvise inn en tur nordover igjen for å se familien etterhvert. Om det blir i august, september eller oktober, får tiden vise.

Jeg håper du også, kjære leser, får tid til å puste litt ut i sommer. Slappe av, legge opp bena, og kanskje til og med få kjent litt på at det går an å være litt mer sosiale igjen. Og kanskje kjent litt på solskinnet også innimellom?

Og når lysten på å lage god, sommerlig mat kommer, håper jeg du kommer tilbake til dette innlegget. Under har jeg nemlig samlet en del samle-innlegg og oppskrifter som er perfekte nettopp for sommeren, om du nå vil ha en rask matbit for én, eller skal invitere på storslått mezemiddag.

Så sees vi kanskje på Instagram i mellomtiden? Jeg har nemlig planer om å sjekke inn der med jevne mellomrom mens jeg har fri fra bloggen, og dele både matinspirasjon og litt fra livet i Istanbul, nå som ting åpner opp og jeg selv er så heldig å være fullvaksinert allerede.

Og om du ikke allerede er abonnent på mine nyhetsbrev, kan jeg bare anbefale å melde seg på. Her får du alle nye innlegg, masse tips om skatter som er bortgjemt i arkivet – og litt innsikt i livet i Istanbul. Alt med passende mellomrom.

God sommer!

Vidar

PS! I skrivende stund er begge mine to første bøker på halv pris hos Norli. Her finner du masse nye oppskrifter og inspirasjon som ikke ligger på bloggen. Perfekt å kose seg med i sommerferien. Eller en fin gave til verten der du er invitert bort på sommerfest?

Du finner dem her (annonselenker):

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

6 unike oppskrifter fra Istanbul hver søndag.

Annonse (Hvorfor?)
Dekorativt skille

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

Siden 2022 har jeg tilbudt medlemskap for å støtte arbeidet med denne siden. Medlemmer får en rekke fordeler, som 140+ eksklusive oppskrifter og artikler, reklamefri tilgang, månedlige Masterclasser og mye mer.

Vidar Bergum setter boller på plass i fargerik kjøkkenhylle
Foto: Bahar Kitapcı

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert, har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap.

Som medlem får du reklamefri tilgang til over 450 unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor, eksklusive matkurs, nyhetsbrev om ingredienser, matkultur og kjøkkentips og mer.

Ny her? Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Lær alle triksene, få alle oppskriftene

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap. Medlemmer får blant annet:

🍴 450+ unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor
📄 Månedlig e-hefte med nye oppskrifter
📺 Eksklusive matkurs
⭐️ Eksklusive nyhetsbrev om ingredienser, matkultur & kjøkkentips
✌️ Reklamefri tilgang
og mer

Ny her?

Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Dekorativt skille
Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Dekorativt skille

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen dager før kommentaren publiseres.