Annonse

Matreiser til Istanbul 2024

Bli med oss og utforsk magiske Istanbuls verden av smaker, lukter og severdigheter gjennom 6 unike dager.
En gruppe nordmenn i krydderbasaren i Istanbul, med det praktfulle bygget i bakgrunn og bodene på sidene.
En gruppe nordmenn i krydderbasaren i Istanbul, med det praktfulle bygget i bakgrunn og bodene på sidene.
ANNONSE → Escape Travel og Carpe Diem er mine samarbeidspartnere for matturer til Istanbul.
Av

Fjorårets matreiser var ikke bare et stort høydepunkt for meg, men ikke minst for alle våre gjester! Jeg gleder meg til å gjenta bedriften i år. Kanskje er det deg jeg får introdusere til de mest spennende delene av magiske Istanbul?

Gjennom 6 dager vil jeg og vår fabelaktige svensk-talende lokalguide Serhat (med det svenske kongeparet på sin CV) guide deg sømløst gjennom Istanbuls severdigheter, tyrkisk matkultur, historier med og uten skandinavisk tilsnitt – og mye mer. Vi tar vare på deg fra du ankommer flyplassen i Istanbul til vi slipper deg av igjen samme sted en knapp uke senere.

Vet du allerede at du har lyst til å bestille tur? Gå rett til bestilling her:

Høydepunktene

Her er noen av høydepunktene, som fremhevet av fjorårets gjester:

  • Matkurs med meg i profesjonelle lokaler, hvor du får prøve deg på ekte, hjemmelagd tyrkisk mat. Matreisene er det eneste stedet jeg holder matkurs.
  • Kryddersmaking og handel hos min mann på kryddermarkedet, med meg som guide. Deriblant hjemmelagd granateplesirup og varianter av helt ferske tyrkiske chiliflak. Og nøtter, tørket frukt og Turkish delight for den som ønsker det. Mange handler med seg flere poser!
Deltakere på matkurs i full sving ved kjøkkenbenker i en profesjonell setting
Matkurset har vært superpopulært på alle reisene. Vi holder det i flotte og proffe lokaler, og runder av med å spise maten vi selv har laget med god tyrkisk vin til.
  • Byvandring i Balat, et multikulturelt nabolag i gamlebyen utenfor allfarvei, som gir et sterkt og unikt inntrykk av byens historie de siste 100-150 år.
  • Utsøkte restauranter og menyer utvalgt av meg. Vi smaker oss gjennom forskjellige deler og regioner av det tyrkiske kjøkken, fra kebab og sjømat til gamle anatomiske gryteretter og moderne tyrkisk mat. Dette er restaurantene lokale selv (🙋‍♂️) stammer til – ikke der turister pleier ferdes. Alle måltider unntatt ett (litt egentid må du også få) er inkludert i prisen.
  • Fabelaktig guiding gjennom de store severdighetene. Serhat treffer akkurat rette balanse mellom de store linjene og de morsomme historiene du husker etterpå, om det nå er i majestetiske Hagia Sofia, den gamle bymuren eller den stemningsfulle Basilikasisternen.

Jeg pleier å si at du må være minst to uker i byen – og bruke minst like mye tid på research på forhånd – for å oppleve det samme på egen hånd. Ifølge fjorårets gjester er det en underdrivelse heller enn det motsatte. «Vi hadde aldri i verden fått med oss så mange opplevelser på egen hånd,» var gjenklangen. For du kan nesten ikke researched deg frem til Serhats varme tilnærming og morsomme historier, eller mine 10 år med dypdykk i Istanbuls og Tyrkias matverden.

Gruppe utenfor en kirke, med guiden Serhat som forteller nistorier knyttet til severdigheten.
Vår lokale guide Serhat trollbinder gjestene med sin dype kunnskap kombinert med morsomme, skandinavisk-relaterte historier. Her fra høysetet til den ortodokse kirke, ett av våre stoppesteder. Serhat snakker flytende svensk.

Tilbakemeldingene har vært så strålende at det har vært liten grunn til å endre noe på programmet. I fjor fløt det sømløst, med en jevn stigning i programmet og nok tid til også å utforske litt på egen hånd. Hotellene ligger dessuten midt i smørøyet, så du kan gå rett ut på gaten og utforske på egen hånd når du har egentid.

Har du vurdert tur tidligere år, legger du kanskje merke til at prisen er gått noe opp sammenliknet med i fjor. Det henger i all hovedsak sammen med svak kronekurs og tyrkisk inflasjon. Tiden med billige reiser er rett og slett over.

Hver enkelt må selvfølgelig selv vurdere hva de vil ta seg råd til, men jeg vil likevel nevne dette: Flere av fjorårets gjester kom opp til meg mot slutten av turen for å fortelle meg at turen var billig med tanke på hva de hadde fått være med på og oppleve. Tilsvarende turer med amerikanske selskap koster for øvrig godt over 50.000 kroner – og da må du selv ordne flyreise og de fleste måltider. Hos oss får du i praksis all inclusive til ca halve prisen. (Se liste over hva som er inkludert og ikke på bestillingssidene).

Vidar Bergum demonstrerer hvordan rettene lages på matkurs i Istanbul
Matreisene er det eneste stedet jeg holder matkurs!

Bestill matreise til Istanbul for 2024!

Takket være et nytt samarbeid med Carpe Diem, som er del av samme selskap som Escape Travel (som har arrangert de andre turene), blir det i 2024 tur både vår og høst!

Har du lyst til å få med deg denne unike opplevelsen i år?

Vårreisen: 22.–27. mai 2024 (UTSOLGT)

Carpe Diem spesialiserer seg på turer for deg som reiser alene. Så om dét har vært noe som har holdt deg tilbake tidligere, er det bare å kaste seg med på denne reisen med andre som også reiser alene!

Programmet på denne «singelreisen» er i hovedsak likt de tidligere turene, men vi har stokket litt om på dagene så vi begynner med aktiviteter som gjør det lettere å bli bedre kjent. Så tar vi sightseeingen når gruppa har fått satt seg litt mer.

Siden det er en tur for deg som reiser alene, kan du bare bestille enkeltbilletter til denne turen. Du velger om du vil ha eget rom eller dele med en av de andre reisende. Priser fra kr. 25.890,-.

Vårreisen er utsolgt.

Høstreisen: 17.–22. september 2024

Denne turen med Escape Travel er åpen for alle, og er lagt opp akkurat som fjorårets to turer. For at hotellet skal stå i stil med opplevelsen av resten av turen, har vi i år valgt å oppgradere hotell. Det er hovedårsaken til prisforskjellen med vårreisen. Priser fra kr. 27.980,-.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med meg, så videresender jeg til Wenche eller Eva-Maria, som er ansvarlig for henholdsvis vår- og høstreisen.

Vi kan også gi deg eget tilbud om du ønsker et annet avreisested til Oslo, eller om du ønsker å komme deg til/fra Istanbul på egen hånd (for eksempel om du allerede befinner deg i Tyrkia, eller bor i et annet land).

Gruppe nordmenn fra Carpe Diem, Vidar Bergum og guide Serhat på kafe utenfor kryddermarkedet i Istanbul.
Både Wenche og Eva-Maria har besøkt Istanbul flere ganger. Her på kryddermarkedet i Istanbul i fjor, da Wenche og Carpe Diem var på studiereise for å planlegge matreisen vår.

Er du tidligere deltaker på matreisen til Istanbul?

Legg gjerne igjen en kommentar for å fortelle andre hva du syntes om reisen 😊

Bildene på denne siden er brukt etter samtykke fra hele gruppa.

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

6 unike oppskrifter fra Istanbul hver søndag.

Annonse (Hvorfor?)
Dekorativt skille

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

Siden 2022 har jeg tilbudt medlemskap for å støtte arbeidet med denne siden. Medlemmer får en rekke fordeler, som 140+ eksklusive oppskrifter og artikler, reklamefri tilgang, månedlige Masterclasser og mye mer.

Vidar Bergum setter boller på plass i fargerik kjøkkenhylle
Foto: Bahar Kitapcı

Jeg researcher og tester, så du kan kose deg med oppskrifter og kunnskap som funker. Hver gang.

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert, har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap.

Som medlem får du reklamefri tilgang til over 450 unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor, eksklusive matkurs, nyhetsbrev om ingredienser, matkultur og kjøkkentips og mer.

Ny her? Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Lær alle triksene, få alle oppskriftene

For å kunne holde Et kjøkken i Istanbul aktiv og oppdatert har jeg siden 2022 tilbudt medlemskap. Medlemmer får blant annet:

🍴 450+ unike oppskrifter fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor
📄 Månedlig e-hefte med nye oppskrifter
📺 Eksklusive matkurs
⭐️ Eksklusive nyhetsbrev om ingredienser, matkultur & kjøkkentips
✌️ Reklamefri tilgang
og mer

Ny her?

Meld deg på mine gratis nyhetsbrev, så hjelper jeg deg med å komme i gang blant de ca. 200 gratis oppskriftene og artiklene her inne.

Dekorativt skille
Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Dekorativt skille

Én kommentar

  1. En fantastisk reise hvor vi fikk oppleve både eksotiske Istambul og Vidars matunivers. Restauranter med mat i gourmetklasse til lunch og middag, perler som vi neppe hadde funnet på egenhånd. En ettermiddag med matkurs hvor vi fikk prøve oss på flere retter, så vellykket.
    Vi fikk også smake på Istambuls folkeliv og eksotiske plasser som Hagia Sofia og mye mer. Utrolig godt guidet og forklart av Serhat, som kombinerer både kunnskap og formidling utrolig bra.
    Vi fikk egentlig mye mer enn vi kunne forvente.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen dager før kommentaren publiseres.