Nyhetsbrev #49 | 2019

Hei kjære leser,

Etter en usedvanlig varm høst i Istanbul, var det et aldri så lite sjokk å komme til et snøkledd Norge denne helgen. Men også deilig! Etter et hektisk år ser jeg frem til å roe ned litt i førjulstiden sammen med familien i Norge.

Før jeg dro fikk jeg testet ut og tatt bilder av ikke mindre enn tre nye oppskrifter. Alle kommer på bloggen før jul.

Først ut er en enkel hverdagsklassiker hos meg de siste månedene. Der jeg tidligere stort sett har servert kokt ris ved siden av andre retter, har jeg begynt å lage en god del risbaserte middagsretter hvor ris er hovedingrediensen. Selvfølgelig smaksatt med grønnsaker, krydder og belgfrukter eller kjøtt.

En av disse ligger nå ute på bloggen – helt enkelt med kylling, paprika og gode krydder. Får du smaken på den, kan du glede deg til to helt andre varianter basert på samme teknikk i min nye bok! Ris lagd på denne måten er dessuten perfekt om du har risrester du vil bruke opp.

I ukens fra arkivet har jeg samlet fire oppskrifter som er populære på bloggen opp mot og gjennom jul. Kanskje finner du noe inspirasjon til noen lettere retter i mellomjula her?

Med ønsker om ei god uke!

Alt godt,

Vidar

Fra arkivet: Lettere retter til jul

Rødkålsalat med appelsin, granateple og hasselnøtter

Enkel oppskrift på spennende salat som passer perfekt til alle vinterens retter.

Salte mandler

Basert på oppskriften Brined and Roasted Almonds i boka Six Seasons av Joshua McFadden.