Postkort fra Istanbul

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Smørbønner med grønnkål og fetaost
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

Lette sommeroppskrifter for uka som kommer

Hei kjære leser,

En av mine favorittretter da jeg vokste opp, var schnitzel. Aller helst det som gikk under navnet osteschnitzel. Den gang var det ensbetydende med uniforme, panerte ovaler som lå to og to i plastpakke i frysedisken.

Det er lenge siden jeg har spist dem nå. Jeg savner dem heller ikke. Det er nemlig mye bedre, og veldig enkelt, å lage schnitzel selv.

For noen måneder siden, begynte jeg å tilsette en ekstra ingrediens i paneringen. Siden har jeg ikke sett meg tilbake. Ukas nye oppskrift på bloggen er panert kylling med sesamfrø (lenke under).

På fredag fikk jeg dessuten en veldig hyggelig overraskelse. Da delte Ina fra matbloggen Mat på bordet entusiastisk en oppskrift hun hadde lagd fra Aubergine & tahini!

«En enkel hverdagsrett som smakte godt for hele familien», konkluderte hun. Få oppskriften på retten hun prøvde under.

Siden en hetebølge ruller over Istanbul, prøver jeg likevel å holde kokkeleringen med varme-elementet på til et minimum om dagen. I ukas fra arkivet har jeg samlet fire oppskrifter på lett sommermat som krever minimalt med kokkelering. Det tenker jeg passer fint om dagen, uansett om du sitter under eller drømmer om solsteken.

Det står også godt til ukas nye episode av Vaffel. Der går Maj-Britt og jeg nemlig inn på et minefelt av et tema. Sunn mat.

For meg er sunnhet og matglede ingen motsetning, men det har ikke vært noen automatikk i å komme dit. I podkasten (og det medfølgende blogginnlegget), deler vi – to matskribenter som elsker god mat – våre erfaringer og perspektiver på sunnhet, helse og balanse i kostholdet.

Jeg håper du finner god inspirasjon i oppskriftene som følger under.

Med alt god for uka som kommer,

Vidar

Siste nytt


Ukas oppskrift fra Aubergine & tahini

Blomkålburgere (msjat)

Enkle og gode blomkålkaker fra Midtøsten som alle elsker, liten som stor. Oppskriften finner du i Aubergine & tahini s. 84.

Kjøp boka nå

Fra arkivet

Annonse (Hvorfor?)

Siste bok

Omslag for Aubergine og tahini av Vidar Bergum

2. plass på bestselgerlista!

Hva har du lyst på?

Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke siden aksepterer du dette. Personvernerklæring