Nytt fra Et kjøkken i Istanbul – uke 33

 

Hei kjære leser,

Denne uka skulle jeg vært på hytta, på Hitra. Lagd fiskemiddager, lest bøker og ellers tatt livet med ro sammen med familien.

I stedet skriver jeg dette fra et kjøkken som er altfor varmt, selv om klokka er tidlig på morgenen og air-condition-anlegget jobber for fullt.

I sommer møtte jeg nemlig det de fleste som har bodd rundt i verden opplever å møte fra tid til annen: den byråkratiske veggen.  Oppholdstillatelsen her nede varer ett år av gangen, og i år er saksbehandlingstiden lang.

Veldig lang.

Dermed har den gamle rukket å gå ut før jeg formelt har fått den nye, og i mellomtiden får jeg ikke utreisedokumenter. Hvorfor fikk jeg aldri noe godt svar på, tross at jeg brukte flere dager på å prøve å finne en løsning på det. Men logikk er ikke alltid de byråkratiske systemenes sterke side.

Fiken & aubergine

I stedet får jeg nyte å for en gangs skyld være i Istanbul midt i fikensesongen. Kanskje blir det også en liten ferietur i Tyrkia før sommeren er over i stedet. Vi får se.

Uansett: Denne uka handler det om aubergine, som også er på sitt beste akkurat nå. Jeg løftet den frem i siste nummer av Godt-magasinet, og nå er både saken og oppskriften jeg bidro med på nett.

Begge deler, og ukas «Fra arkivet» med enda flere aubergine-oppskrifter, finner du under.

Med ønsker om en flott uke!

Alt godt,

Vidar


Nytt

Faksimile fra artikkel om aubergine på Godt.no
Faksimile: Godt.no


Fra arkivet: Aubergine

Aubergine: Alt du trenger å vite [+11 oppskrifter]

Alle tipsene du trenger for å lykkes med aubergine.

Aubergine med kjøttfyll (Karnıyarık)

Nostalgisk tyrkisk klassiker.

Auberginesuppe

Aubergine gir godt smak til spupe!

Aubergine med the works

Smaksbombe!