Vidar Bergum leser kokebok

Spennende mat med
en historie å fortelle.

Neste →
Vidar Bergum

August ble litt roligere enn vanlig på bloggen, og det henger ikke bare sammen med at jeg var tre uker hjemme i Norge. Selvfølgelig tok familie, venner og turer prioritet foran Et kjøkken i Istanbul i disse ukene, men jeg brukte likevel mer tid på bloggen denne måneden enn tidligere. Jeg har nemlig jobbet med bloggens største oppdatering siden oppstarten: en engelskspråklig versjon.

Mine ikke-norske venner har etterlyst det siden oppstarten av Et kjøkken i Istanbul (og, i noen tilfeller, lenge før det). Det samme har etterhvert flere av min følgere på Instagram – bortimot 1/3 av de er ikke-skandinaviske. Men viktigst er at jeg føler det er rom for en blogg som Et kjøkken i Istanbul også i det engelskspråklige blogglandskapet.

A kitchen in Istanbul vil, som navnet hentyder, være en parallellblogg til Et kjøkken i Istanbul. Alle oppskriftene som legges ut fra nå av vil være de samme begge steder (arkivet vil naturlig nok være mer omfattende på den norske bloggen, selv om noe av det vil oversettes over tid). Kjernen i historiene og tekstene vil også være de samme, men de vil ikke være direkte oversettelser. Jeg har en litt annen stil når jeg skriver engelsk enn når jeg skriver norsk – det vil få lov til å skinne gjennom. Det kan selvfølgelig være at det er innlegg jeg synes passer seg på den norske bloggen men ikke på den engelske, eller motsatt, og da kommer jeg ikke til å legge de ut på begge bloggene. Men i bunn og grunn vil de være den samme bloggen.

Så oppstarten av A kitchen in Istanbul vil ha lite å si for dere som leser Et kjøkken i Istanbul. Den vil fortsette akkurat som før og jeg lover at jeg ikke kommer til å droppe den norske versjonen til fordel for den engelske. Dere er altfor viktige for meg til det!

Lanseringen var også et godt tidspunkt til å gjøre noe med bloggdesignet. Jeg har egentlig vært ganske fornøyd med hvordan bloggen har sett ut hele veien, men bak fasaden har jeg en stund stanget litt i veggen mot enkelte restriksjoner som lå innebygd i det gamle designet. Derfor valgte jeg et nytt design for A kitchen in Istanbul – noe som også kommer Et kjøkken i Istanbul til gode.

Et kjøkken i Istanbul slik det så ut da de virtuelle dørene åpnet i oktober 2015.
Et kjøkken i Istanbul slik det så ut da de virtuelle dørene åpnet i oktober 2015.

Jeg er utrolig godt fornøyd med det nye designet og håper dere liker det, dere også. Filosofien bak er den samme som før: rent og oversiktlig. Alt som var der før er der også nå, på mer eller mindre samme plass. Litt mer moderne, litt ryddigere og bedre tilpasset en tid hvor mer enn tre av fire av dere bruker mobilen til å surfe på nettet.

For dere er det tre viktige forskjellerx fra i går. Den mest åpenbare er at forsiden er endret. Høyremargen er borte, noe som har frigjort mer plass til selve innleggene. Den har jeg brukt til å inkludere litt mer enn bare bilde og overskrift til hvert enkelt innlegg, en liten «sneak peek» på hva innlegget handler om utover oppskriften.

Den andre åpenbare endringen er at jeg har endret font for tekstene. Den nye fonten gir bedre lesbarhet, særlig for dere med små skjermer.

For det tredje, og noen har kanskje har merket at jeg har snikinnført dette de siste ukene, vil de fleste bildene fra nå av være vertikale heller enn horisontale – altså høyere enn de er brede. Tre av fire bruker mobilen til å lese bloggen, og for de vil tradisjonelt bildeoppsett gi ganske små bilder. På den andre siden kan alt føles VELDIG STORT sånn med det samme på en vanlig PC, men det er en vanesak. Jeg som har hatt noen uker til å bli vant til det kunne nå ikke tenke meg å gå tilbake til slik det var før, selv om jeg stort sett bruker laptop.

Et kjøkken i Istanbul v2 - design tidlig 2016
Et kjøkken i Istanbul i går kveld, 2. september 2016.

I løpet av de nærmeste ukene kommer jeg også til å gå gjennom kategoriene og emneknaggene på alle gamle poster. Kategoriene, altså det som står rett overfor hvert innlegg, kommer til å bli endres til å referere til hva slags type mat det er: vegetar, vegansk, kjøtt, dessert, bakst, osv. Alt annet kommer på emneknaggene, som du finner på A-Å-siden. Målet er at det skal bli enda lettere å finne frem til gode oppskrifter fra arkivet. Mer informasjon om det kommer når det er gjennomført.

Jeg har også gått gjennom en rekke tekniske ting for å gjøre bloggen raskere. Bloggen kan av og til ta litt tid å laste – altfor lang tid. Det nye designet laster raskere enn det gamle når det først kommer i gang, men det er marginalt i forhold til tiden det tar før siden i det hele tatt begynner å laste. Den er fremdeles ofte altfor lang. Bloggen vil derfor bli flyttet over til nye servere i løpet av september – forhåpentligvis uten at dere merker noe som helst utover at den plutselig laster mye kjappere.

Med nytt design er det ofte noe som ikke fungerer akkurat som det skal med det samme. Jeg har testet en del og har ikke kunnet finne noen problemer. Men skulle du komme over noe som ikke funker som det skal ville satt veldig pris på om du sender meg en mail, så får jeg sett på det. Bloggen har over 150 innlegg og dere bruker vidt forskjellige nettlesere og skjermer til å lese bloggen, så det er umulig for meg å ha full oversikt.

Hva synes dere?

SaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

Del eller lagre:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
E-post

Få nye oppskrifter fra Istanbul ukentlig:

Neste →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Liker du unike oppskrifter og spennende historier?

Meld deg på mine populære nyhetsbrev nå og få tre gratis e-hefter i gave!

Vidar Bergum plukker grønnsaker på marked i Istanbul
Nei takk, ikke for meg

Få unik inspirasjon i innboksen!

Du kan når som helst melde deg av igjen.

Fylt mezebord med hender som forsyner seg av forskjellige retter

Ved å melde deg på, aksepterer du vilkårene og personvernerklæringen.

Velkommen!

Jeg sender deg en e-post med dine gratis e-hefter og mer informasjon om nyhetsbrevene med det samme!

Vidar Bergum smilende foran Bosporosstredet

Finner du den ikke, sjekk mappene for søppelpost, reklame eller oppdateringer.

Lukk og gå tilbake til nettsiden
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Hva har du lyst på?