Eltefrie halvgrove rundstykker

Eltefrie halvgrove rundstykker - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Lite smaker så godt til helgefrokosten som nybakte halvgrove rundstykker. Her får du trikset som gjør rundstykkene ekstra gode!

Jeg foretrekker brød foran rundstykker. Likevel er det sånn at brød krever litt lenger hevetid enn rundstykker, litt lenger tid i ovnen – og ganske mye lenger tid på å kjøle seg ned etter steking. Derfor er de ikke alltid et like godt alternativ om du vil ha fersk brødmat til helgefrokosten. Med mindre du planlegger en veldig sen frokost da…

Trikset som gjør rundstykkene ekstra gode

Eller, kanskje jeg skal rette litt på det. Jeg foretrakk brød foran rundstykker. For det siste året har jeg nemlig funnet ut av en teknikk som gjør at også rundstykkene får den fine kontrasten mellom sprø skorpe og myk innside som gjør ferskt brød så godt.

Eltefrie halvgrove rundstykker - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul

Som med det meste av brødmat ligger den lille forskjellen i fremgangsmåten, ikke ingredienslisten. Og det er så enkelt som å lage rundstykkene litt større, og steke dem en god del lenger.

Før pleide jeg å ta dem ut etter 13-14 minutter, når innsiden var gjennomstekt og rundstykkene klare. Nå får rundstykkene stå i 20 minutter i stedet – i en glohet ovn. De er egentlig gjennomstekte på samme tidspunkt som før, men de ekstra 6-7 minuttene gjør hele forskjellen.

Jeg bruker bakesten, og det utgjør også en forskjell. Når du setter rundstykkene på en glohet bakesten eller pizzasten vil de heve seg litt bedre i ovnen, og blir luftigere. Dessuten blir undersiden like sprø og god som oversiden. Har du verken bakesten eller pizzasten kan selvfølgelig fint bruke en vanlig stekeplate. Gir 8 store rundstykker.

Eltefrie halvgrove rundstykker
Mengde: 8 store rundstykker

Eltefrie halvgrove rundstykker

Få nybakte rundstykker til frokost med minimal innsats.

Ingredienser

  • 300 g siktet hvetemel
  • 225 g sammalt hvetemel, fint
  • 75 g sammalt rugmel, fint
  • 10 g salt
  • 5 g gjær eller 2 g tørrgjær
  • 460 ml vann
SaveSave

Hummus & granateple – Mat fra Tyrkia og Midtøsten / Vidar Bergum / Et kjøkken i Istanbul

Annonse

Vårsalg!

Gjør et kupp – få boka mi for kun 149 kr!
(vanlig utsalgspris 399 kr)

Kjøp hos Tanum!* Kjøp hos Ark!

* Lenken til Tanum er annonselenke. Det betyr at jeg får noen ekstra prosenter om du bruker denne lenken når du handler. Tusen takk for at du støtter Et kjøkken i Istanbul!

 

4 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *