Kylling og kikerter i yoghurtsaus

Kylling og kikerter i yoghurtsaus

I bydelen Angel i London, akkurat der hovedgaten Upper Street deler seg i to og den bittelille trekantformede parken Islington Green skiller Upper Street på venstresiden fra Essex Road på høyresiden, ligger det en svært så anonym restaurant. Det er lett å gå forbi både en og to ganger, selv om en vet hvor en skal og har vært der før. Kanskje er det mangelen på skilt, kanskje er det de grønnturkise veggene som går i ett med alt. Men likevel er Afghan Kitchen, alltid full av folk, klirrende vinglass og deilige dufter av hjemmelaget mat.

I et par år bodde jeg bare et par hundre meter lenger ned i gata så da ble jeg etter hvert godt kjent med denne lille perlen av en restaurant, ikke minst når arbeidsdagen ble lang og tiden til å lage mat selv for knapp. Etablert av afghanske innvandrere godt før årtusenskiftet, og lenge før Angel ble den trendy bydelen den er i dag, var Afghan Kitchen lenge en kritikerfavoritt, der hvor matkritikerne og kokkene gjerne gikk når de selv ville gå ut. Her fikk man nemlig god, hjemmelaget mat til en billig penge.

Afghan Kitchen holder det fremdeles gående, og menyen er stort sett den samme som den har vært i alle år: dall, lammegryte med spinat eller potet, fiskegryte med potet, kylling eller blandede bønner i yoghurtsaus og bakt gresskar eller aubergine med yoghurt. Kanskje ikke de mest estetiske og fotogene matrettene, men du verden så godt!

Kylling og kikerter i yoghurtsaus (1 of 2)

Siden jeg nå bor et annet sted, sågar i en annen by i et helt annet land, har jeg ikke lenger luksusen av å i løpet av få minutter kunne innta et av disse herlige måltidene. Så da var det bare en ting å gjøre: å forsøke å dekonstruere og rekonstruere.

Min favoritt var alltid kylling i yoghurtsaus. Den fyldige sausen var alltid likevel frisk av store mengder urter, og passet perfekt til kyllingen og noen lette karbohydrater som ris eller lyst brød. Heldigvis viste det seg at det faktisk er ganske enkelt å få til et like godt resultat hjemme. Jeg må likevel kalle denne retten mer inspirert av Afghan Kitchen, den er ikke akkurat likedan, men like god, og raskt å lage er det og! Jeg har blandet kylling og kikerter, men det går også fint å bruke bare kylling eller bare kikerter, eller en blanding av diverse bønner.

Det viktigste å tenke på er at yoghurt veldig lett skiller seg ved varmebehandling. Det er derfor jeg sper inn den varme kraften bare litt etter litt, og så tilsetter yoghurt- og kraftblandinga helt til slutt. Om yoghurten likevel skulle skille seg er det ingen krise – den smaker veldig godt likevel! Og skulle presentasjonen være veldig viktig er det bare å lage litt ekstra av yoghurt og mynteblandingen, blande inn litt av den (skilte) sausen og toppe dette rett på tallerkenen. Oppskriften gir fire rause porsjoner, server gjerne med ris eller ferskt brød.

Ingredienser

 • 3 dl yoghurt
 • 3 ss tørket mynte
 • 1 løk, finhakket
 • 1 ss olivenolje
 • 500 g kyllingfilet, i terninger
 • 2 dl kyllingkraft
 • 500 g ferdigkokte kikerter, hjemmekokt eller hermetisert (2 bokser)
 • salt og pepper

Sånn gjør jeg det

 1. Bland sammen yoghurt og tørket mynte og sett til side. (Og ja, det skal virkelig være 3 spiseskjeer, ikke teskjeer).
 2. Finhakk løken og fres i 1 ss olivenolje i en stor panne på medium/lav varme til løken mykner, men ikke har fått farge.
 3. Skjær kyllingfileten i terninger og ha på litt salt og pepper. Ha i gryta og stek i noen minutter.
 4. Ha i krafta og ferdigkokte kikerter, sett på lokk og la putre til kyllingen er gjennomstekt. Bruker du hermetiserte kikerter, husk å skylle ut og renne av vannet først.
 5. Bland inn ca. 1 dl av kyllingkrafta inn i yoghurt- og mynteblandingen, en spiseskje av gangen. Bland så inn i gryta og smak til med salt og pepper. Server umiddelbart.

Få gratis utdrag fra min siste bok!

Vil du ha tre eksklusive oppskrifter fra min nyeste kokebok?

Last ned mitt gratis e-hefte!

Prøv disse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Heisann, Vidar her!

Heisann, Vidar her!

Jeg lager enkel og fargerik mat med en historie.

Annonse Norli (Hvorfor?)

Mine bøker

* Prisene var riktige 13.4.21, men kan endres når som helst. Du betaler prisen som vises hos Norli etter at du klikker lenken.

Populært

  Fattoush (Levantinsk brødsalat) – oppskrift / Et kjøkken i Istanbul
  Sitronkylling med za'atar på svart tallerken sett ovenfra
Annonse (Hvorfor?)

Lyst på noe annet?

Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum smilende portrettfoto

Heisann! Vidar her.

Vil du ha et gratis e-hefte med utdrag og tre eksklusive oppskrifter fra min siste bok?

Nei takk
Vidar Bergum leser kokebok
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum smilende portrettfoto

Ditt gratis e-hefte er på vei!

Finner du det ikke? Sjekke mappene for reklame, oppdateringer eller søppelpost.

 

Om litt vil du også få mer informasjon om nyhetsbrevene du vil motta. Gleder meg til å holde kontakten med deg!

Lukk og gå tilbake til blogginnlegget
Vidar Bergum leser kokebok
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Vidar Bergum 🇳🇴

Vidar Bergum 🇳🇴

Enkel og fargerik mat med en historie.

På norsk!

Hva har du lyst på?