NYHET!
Få nye oppskrifter fra Istanbul hver uke

Aspargesomelett

Aspargesomelett
Aspargesomelett

Nå som vårgrønnsakene sakte men sikkert melder sin ankomst og er på sitt absolutt beste, er omelett en av de beste tingene en kan lage, om det nå er lunsj eller middag det er snakk om. Den delikate smaken fra egg er en perfekt basis for disse smakene: asparges, erter, urter, tomat…

Og når det kommer til omelett er jeg av den bestemte oppfatningen at less is more: aldri mer enn to eller tre hovedingredienser i tillegg til egg. Bruker en mange ingredienser har de en tendens til å nulle hverandre ut litt og ta vekk noe av den gode og delikate smaken som gjør omeletten så genial.

I denne vårlige versjonen har jeg brukt tre: asparges, som det er desidert mest av og som er stjerna her, ost – og litt pul biber. Pul biber er en tyrkisk type chiliflak som er ganske mild og veldig aromatisk. Har de ikke det der du bor går kan du bruke røkt paprika; det blir litt annerledes men like godt. Og du kan også sløyfe det helt og bare kjenne på hvor utrolig god aspargesen er…

Nøkkelen for å få det til å se ekstra fint ut er å la aspargesene være i store og lange biter – og å tørre å bruke masse av det. Det ser kanskje ikke sånn ut på bildene, men i denne er det omtrent like mye asparges i hvert bitt som det er egg! Det både ser fantastisk ut og smaker utrolig godt. Jeg bruker en type tyrkisk ost som er ganske myk og ganske salt; bruk det du ønsker. Men en type som er litt salt, fersk og ikke smelter veldig er nok best. Feta funker alltid veldig bra! Ikke bruk for mye, en spiseskje eller to holder. Husk: det er aspargesen som er stjerna. Holder til en porsjon til lunsj med godt brød og en enkel grønn salat til.

Aspargesomelett

Aspargesomelett

Prøvd oppskriften? Legg til din vurdering
Bli den første til å vurdere
Vårlig eggerett.
Lunsj
Middelhavs-inspirert
15 minutes
1 porsjon
Lagre Skriv ut

Ingredienser 

  • 2 ss smør
  • nok asparges, til å omtrent fylle panna i ett lag, skrelt (om nødvendig) og delt i store biter
  • 2 egg
  • 1 ts tyrkiske chiliflak (pul biber), pluss ekstra til pynt
  • noen biter fetaost, eller annen salt ost
  • 1 ss finhakkede friske urter, etter smak (bladpersille, dill, koriander…)
  • salt og pepper

Sånn gjør jeg det

  • Sett en liten panne på lav varme. Smelt smøret og ha i aspargesen. Stek til aspargesen begynner å mykne, men ikke er helt myk; al dente, altså.
  • Mens aspargesen steker, visp sammen egg, pul biber eller røkt paprika og litt salt og pepper.
  • Når aspargesen er al dente, hell over eggblandingen så den blir godt fordelt. Press inn ostebiter der det er plass mellom aspargesene. La stå til omeletten er nesten satt helt gjennom, ca. 5 minutter. Jeg pleier så å snu den så raskt men forsiktig med en eller to store stekespader så omeletten beholdes hel. Stek videre i et halvt minutt eller mer til egget er satt også på den andre siden (det blir bare bedre om det er litt mykt i midten ennå). Du kan også brette den over mot midten, men da kan det sprette ut asparges over alt… Server umiddelbart med et dryss friske urter og pul biber eller røkt paprika på toppen.

SaveSave

Vidar Bergum drikker te foran inngangsdøren til huset sitt i Istanbul
Vidar Bergum
Foto: Bahar Kitapcı

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Din vurdering av denne oppskriften
Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Heisann!

Vidar her. For noen år siden forlot jeg en lukrativ jobb i finans og flyttet til et gammelt hus i historiske Istanbul.

Herfra har jeg introdusert titusenvis av nordmenn til nydelig mat fra Tyrkia og Midtøsten.

Få unik inspirasjon i innboksen!

Nye oppskrifter, skatter fra arkivet, historier fra Istanbul og mye mer. Rett i innboksen.

11.000+ abonnenter!

Annonse (Hvorfor?)

Enkel og fargerik mat med en historie.

© VIDAR BERGUM