Mykt pannebrød

Mykt pannebrød [oppskrift] - Et kjøkken i Istanbul
Mykt pannestekt flatbrød

Enkle og smakfulle pannebrød med yoghurt som passer til både gryter og mezebord.

Jeg er av den oppfatning at det alltid passer godt med brød. Også til middag. Kanskje ikke alle slags brød, og når jeg tenker meg om kanskje ikke til absolutt alle middager heller, men stort sett er det aldri feil med brød. Er det ikke for eksempel et lite høydepunkt når den lille brødkurven ankommer restaurantbordet? Jeg synes i alle fall det.

Ferskt brød til middagen

Når det er sagt er det ikke alltid like enkelt å få til ferskt brød til middagen.

Butikkjøpte nanbrød eller pitabrød er alltid en skuffelse når en vet hvor myke, saftige og smakfulle de faktisk kan være. Grovbrødet fra morgenen passer ikke særlig godt. Og, for å være ærlig, tar gjærbakst stort sett for lang tid til å kunne lages til middags.

Jeg har derfor lenge vært på jakt etter en god oppskrift som både smaker godt og kan gjøres unna på en times tid. Jeg senker nemlig ikke på smakskravene selv om det skal gå raskt unna. Og for noen uker siden fant jeg endelig en fantastisk oppskrift.

Mykt pannebrød [oppskrift] - Et kjøkken i Istanbul

Bloggen fete’s Chewy Pan-Grilled Flatbread er nå blitt en gjenganger her i huset. Pannestekte brød som er tykke, luftige, myke, litt seige – og med en svak røykaroma fra pannestekingen. Kjempegodt!

Gjort på nesten ingen tid er det også. Deigen kan gjøres klar kvelden før, så er det bare utrulling og steking som står igjen når du skal lage middag.

Pannebrød likner mer på det indiske nanbrødet enn det man typisk får her i Tyrkia eller andre land i regionen, men det passer like godt til mezebordet som curryen. Eller salaten, for den saks skyld. Eller hvorfor ikke toppe den med hummus og ovnsbakte grønnsaker? Gir 8 brød på størrelse med nanbrød.

Mykt pannebrød
Mengde: 8 brød

Mykt pannebrød

Enkel og rask oppskrift på hjemmelaget, mykt pannebrød.

Ingredienser

 • 350 g fint hvetemel
 • 50 g sammalt hvetemel
 • 10 g (2,5 ts) sukker
 • 7 g (1,25 ts) salt
 • 8 g (⅔ pakke) tørrgjær
 • 225 g (2,25 dl) vann (romtemperatur eller kaldere)
 • 100 g (1 dl) yogurt
 • 1 ss olivenolje

Sånn gjør jeg det

 1. Bland sammen alle ingrediensene og elt i en kjøkkenmaskin på høy hastighet til deigen slipper kantene. Dat tar 6-7 minutter med min maskin. Deigen vil være løs til å begynne med, men samler seg etterhvert. Dekk til og la heve i 45 minutter-1 time.
 2. Ha deigen på en melet benkeflate. Del i åtte like store biter og form til baller ved å trekke kantene inn mot midten 4-5 ganger. La hvile med skjøten ned i 15-20 minutter.
 3. Strekk eller kjevle ut ballene til runde brød. La heve i 10 minutter.
 4. Sett en non-stick stekepanne med tykk bunn på medium/høy varme i minst 3-4 minutter til den er helt varm.
 5. Stek brødene en og en. Snu etter ca. 30 sekunder, når overflaten begynner å boble opp. Det holder med total steketid på 1,5-2 minutter.
 6. Oppbevar flatbrødene i et kjøkkenhåndkle og spis så ferskt som mulig.

Tips

 • Deigen er veldig løs, men blir fastere etterhvert som kjøkkenmaskinen får jobbe med deigen, så ikke gi opp om det ser håpløst ut etter noen minutter. Tilsett litt mer mel om deigen fremdeles er altfor løs etter 5 minutter.
 • Det går fint an å sette deigen kvelden i før. Gjør i så fall klart til og med du har formet deigen til boller. Dekk umiddelbart til og sett i kjøleskapet. Der holder de seg fint en dag eller to.

4 Comments

 • For en lykke at jeg oppdaget deg. Eneste skår i gleden er at her i Mandal er det vanskelig med ingrediensene, men har en butikk i kr.sand. Håper du ikke blir borte med det første. Har du tenkt å gi ut kokebok? Har nemlig barnebarn som er «kjøttfrie» og dette er jo lykken for meg når jeg får besøk.

  • Tusen takk, så hyggelig å høre! Jeg blir ikke borte med det første 🙂 Kjøper du inn det meste av det jeg lister opp på denne siden kan du lage det aller, aller meste fra bloggen med varer fra en helt vanlig butikk. Alt holder seg i flere måneder. https://www.etkjokken.com/2016/09/i-mitt-kjokkenskap/

   Meld deg gjerne på mine postkort fra Istanbul (se nederst på siden) og følg bloggen på Facebook – da blir du blant de første til å få vite om eventuelle nye prosjekter. Ha en fin dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *