Paprika med geitost og kapers

Det skjer noe magisk med paprika når den blir utsatt for juling. Den sprø, friske smaken gir vei for noe helt annet etter lang tid på varmen: mykt, delikat, søtt. Denne forvandlingen er utgangspunktet for mang en godbit, blant dem noen av de mest populære oppskriftene på bloggen som den arabiske paprika- og valnøttdippen muhammara og den italienske peperonata, sautert paprika.

Og den gode nyheten: varianten på glass er slett ikke verst.

Jeg foretrekker riktignok å gi paprikaen julingen den trenger selv, i en skikkelig varm stekeovn til den har store svarte flekker over det hele. Så gjør gjerne det. Men det er ikke til å stikke under en stol at det er både tid og arbeid å spare på å kjøpe de ferdigoppjulede paprikaene på glass. Og da er godbitene bare minutter unna.

Paprika med geitost og kapers (1 of 2)

Som denne. Kapers, friterte i olivenolje, tilfører både krønsj, salt og syrlig kontrast til den søte paprikaen – og litt godt ost slår jo aldri feil, heller ikke her. Utrolig godt mens grillukta sprer seg og pirrer appetitten mens det ennå er en liten stund igjen til alt er klart. Gir en liten tallerken.

Innlegget er del av serien Fargerikt og knallgodt grilltilbehør på under 5 minutter – alle innleggene finner du på samlesiden.

Ingredienser

  • 1-2 dl olivenolje
  • 1 ts kapers, avrent
  • 4 grillede eller ovnsbakte røde paprika (selvgrillet eller fra glass), uten skinn, hinne og frø
  • 40 g geitost
  • 1 ss finhakket bladpersille (kun bladene)
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • salt og pepper

Sånn gjør jeg det

  1. Fyll en stekepanne med høye kanter med olivenolje til det går ca. 1 cm oppover kanten. Varm opp på medium varme. Tørk av kapersene godt og stek til de begynner å bli sprø, 3-4 minutter. Rør om jevnlig underveis.
  2. Anrett paprika på tallerken og topp med geitost, kapers, bladpersille og extra virgin olivenolje.

Tips

  • Om du vil bake paprikaene selv: Sett ovnen på 230 grader, over- og undervarme. Stek paprikaene til de er myke og har store svarte flekker, 30-40 minutter for søtpaprika og inntil en time for vanlig paprika. Snu minst en gang underveis. Ha i egnet bolle og dekk med clingfilm. Når paprikaen er kjølt ned nok til å jobbes med, 15-20 minutter, riv av skall og fjern hinner og frø.

Følg Et kjøkken i Istanbul på Facebook (facebook.com/etkjokken), Instagram (@vidiberg) og Snapchat (vidiberg).

SaveSave

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *