Krydret lam med hummus - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul
Foto: Mette Randem.

Krydret lam med hummus og granateple

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Annonse | Norli

Lag spennende hverdagsmat fra Tyrkia, Midtøsten & bortenfor!

Siste sjanse for signert eksemplar!

Over 90 oppskrifter: fra supper og salater til børek og georgisk «pizza».

Vær rask, det er kun få signerte eksemplarer igjen!

Tilbudet om signert eksemplar gjelder så lenge det står «Signert v/ nettbestilling» på omslaget på Norlis bestillingsside, som du finner ved å trykke knappen over. Du må velge netthandelen (ikke klikk-og-hent).

Annonse

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Bedre kombinasjon enn dette skal du lete lenge etter!

Lukker en øynene er det nesten så en blir transportert til en annen verden med varmt vær, yrende gateliv og eksotiske lukter når denne retten kommer på bordet. Samtidig er det trygt og komfortabelt. Krydrene er milde og varmende og ikke for dominerende. Og med fløyelsmyk hummus og friske granateplekjerner er dette luksus og comfortfood på en gang.

Første gang jeg fikk ideen til denne kombinasjonen var på tapasrestauranten Morito i London, et sted jeg for øvrig henter mye inspirasjon fra. En av deres signaturretter er krydret lam med auberginepure, granateplekjerner og frisk mynte. Jeg trenger vel ikke si at jeg har spist den mer enn en gang…? 😉

Dette er en enklere og mer mettende versjon som går fint an å lage til middag hjemme. Hummusen passer godt til krydret lam, det vet alle som har spist en god hummus shawarma; hummus med dönerkebab av ypperste kvalitet. Og med granateplekjerner og friske urter blir dette en fest både for øynene, nesen og ganen!

Lager du hummusen selv blir den best (min oppskrift her), men det går også an å bruke kommersielt produsert hummus av god kvalitet om du ønsker. Holder til 3-4 porsjoner som hovedrett med ferskt pitabrød eller ris og en frisk tomat- og agurksalat til.

Krydret lam med hummus - oppskrift / Et kjøkken i Istanbul
Foto: Mette Randem.

Krydret lam med hummus og granateple

Ingredienser

 • 3 ss smør
 • 1 stor løk, finhakket
 • 600 g lammekjøttdeig
 • 1 ts hel spisskummen, ristet og knust til pulver i en morter
 • 1 ts kanel
 • 25 g pinjekjerner
 • 1 porsjon hummus (ca. 450 g om du bruker en annen oppskrift eller kjøper på butikk)
 • 1/2 granateple, kjernene
 • 4-5 ss finhakket frisk bladpersille, evt. mynte

Sånn gjør jeg det

 1. Smelt smør på medium/lav varme i en stor tykkbunnet stekepanne eller kasserolle. Ha i løk og stek til den er myk men ikke gyllen, 10-15 minutter. Rør jevnlig.
 2. Skru opp varmen til høy. Rør i løken hele tiden så den ikke blir brent. Ha i kjøttdeig, spisskummen og kanel etter et par-tre minutter, når panna er blitt god og varm. Hakk opp kjøttdeigen og stek under konstant omrøring.
 3. Når kjøttdeigen er gjennomstekt, ha i pinjekjerner. Fortsett å steke på høy varme under omrøring til deler av kjøttdeigen begynner å bli litt sprø og pinjekjernene har fått litt farge, men ikke så lenge at kjøttdeigen blir brent.
 4. Om den ikke er helt fersk, varm opp hummusen.
 5. Server ved å ha lammet over hummusen. Topp med granateplekjerner og finhakket bladpersille eller mynte.

Oppskriften var del av reportasjen i Andreas Viestads spalte i Dagbladet Magasinet og bildene er tatt av Mette Randem.

Likte du denne? Del, da vel!

Share on facebook
Del
Share on pinterest
Pin
Share on email
Send
Share on whatsapp
WhatsApp

Mer godt

Sveip for mer

Siste nytt

Sveip for mer

2 kommentarer

 1. Hei,
  Denne prøvde vi oss på i helgen, og for en -FEST!Det var en helt fantastisk god kombinasjon av smaker! Det er første gang vi prøver oss på denne type mat på egenhånd, det blir definitivt ikke den siste, Jeg er så glad jeg fant bloggen din her skal vi finne mye gøy å prøve oss på, takk for at du deler !

  1. Oi så utrolig hyggelig å høre Hege! 😀 Tusen takk for tilbakemeldingen og håper du finner inspirasjon til å prøve mere godt her på bloggen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste bok

Omslag for Aubergine og tahini av Vidar Bergum

2. plass på bestselgerlista!

Lyst på noe annet?

Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke siden aksepterer du dette. Personvernerklæring