Annonse

Frokost-tips: 11 herlige oppskrifter

La deg inspirere av noen av verdens beste frokostretter.
Frokostbord dekt med masse småretter
Foto: Bahar Kitapci
Frokostbord dekt med masse småretter
Frokostbord dekt med masse småretter
Foto: Bahar Kitapci
Vidar Bergum leser kokebok

Spennende mat med
en historie å fortelle.

Vidar Bergum

Noen ganger er det godt å kose seg med en ekstra god frokost! Ofte er det ikke så mye som skal til. Her er 11 av mine favoritter til frokost, mange av dem tyrkiske – kjøkkenet som er kjent for å ha en av verdens beste frokoster!

Min barndoms påsker ble tilbragt på den lille hytta på Røros, som bestefar i sin tid bygde med egne hender ved tunet der bestemor vokste opp. Allerede da var det noe spesielt med påskefrokosten.

Viggo Valles beroligende stemme satte stemninga med intrikat påskequiz. Pappa var allerede utenfor vinduet og smurte ski. Dessuten hadde vi brødrister på hytta, noe vi ikke hadde hjemme. Og jeg fikk spise ristet brød med smør og sukker til frokost. Det var dager, det!

Hytta på Røros er for lengst gått videre til nye eiere. Smurte ski blir det lite av i Istanbul, og etter ti år i England er ikke ristet brød lenger noe eksklusivt. Påskelabyrinten, derimot, holder stand. Det er noe betryggende i at noe også er som før.

Min påskefrokost anno 2022

Selv om settingen er en annen, er påskefrokosten fortsatt viktig. Og, om jeg får si det selv, betraktelig forbedret etter at jeg lærte flere spennende måter å tilberede egg på. Jeg gleder meg rett og slett til å kose meg med masse gode eggeretter i påsken!

Tyrkisk frokost med te som helles i koppen
Et utmerket utgangspunkt for verdens beste frokost! Foto: Bahar Kitapci fra Aubergine & tahini

Noe valg har jeg forsåvidt ikke. Jeg er fremdeles i tilpassingsfasen når det kommer til å bestille matvarer på nett (det meste er stengt her i mitt nabolag). Denne uka mistet jeg kontrollen på hva jeg bestilte hvor, og endte opp dobbel eggebestilling. Så nå har vi 40 egg å spise oss gjennom i påsken!

Men du verden for et luksusproblem.

Det betyr bare at jeg kan jobbe meg gjennom hele frokost-kapitlet i Aubergine & tahini. Her finner du en lang rekke herlige frokost-tips fra Tyrkia, Iran, Marokko, Midtøsten og mer til.

Frokost-tips: Verdens beste frokost

Siden jeg fikk servert tyrkisk frokost første gang, har jeg lurt på en ting: Hvorfor serverer verdens hoteller «kontinental frokost», når de kunne servert dette? Tyrkisk frokost er enkel, men utrolig smakfull og en mye bedre og lettere start på dagen.

Jeg liker også å supplere med noen retter fra nabolandene. For hva er vel dagene uten litt variasjon?

Til uka skal jeg i alle fall lage eggerøre med spinat og dadler, inspirert av min gode venninne Nesteren. Familien hennes kom fra Iran som kurdiske flyktninger, og det var hun som lærte meg denne magiske kombinasjonen, som er populær i Iran.

Fetaost har jeg også i kjøleskapet, så en dag blir det garantert poğaça. Har du vært i Tyrkia, har du garantert sett dem. De er populær gatemat og selges i de fleste bakerier. Poğaça er en slags ostescones, perfekt til frokosten.

Jammen tror jeg ikke det blir marokkanske pannekaker en dag også. Like godt til salte oster og kokte egg som med honningsmør eller syltetøy. Og så skal jeg selvfølgelig lage hjemmelaget søtt hasselnøttpålegg og hjemmelaget nugatti, men det har jeg jo alltid stående uansett, i alle fall i vinterhalvåret.

Alle disse er blant de mange frokost-tipsene du finner i det første kapitlet i Aubergine & tahini: Fra morgenen av.

Ellers er det også en god del frokost-tips på bloggen. Ikke minst hjemmebakt brød!

Under finner du 11 av frokost-oppskriftene jeg lager oftest. Fra egg og brød til hjemmelagd søtt pålegg. Og de passer selvfølgelig like utmerket resten av året, om det ikke er påske når du leser dette.

Frokost-tips: 11 herlige oppskrifter

La deg inspirere av noen av verdens beste frokostretter.

Del eller lagre:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
E-post

Få nye oppskrifter fra Istanbul ukentlig:

Neste →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye kommentarer modereres, og det kan ta noen timer eller dager før kommentaren publiseres.

Fylt mezebord med hender som forsyner seg av forskjellige retter

Det er i innboksen det skjer!

Unike oppskrifter og historier fra mitt kjøkken i Istanbul.

OVER 11.000 ABONNENTER

Ved å melde deg på aksepterer du betingelser og personvernerklæring.

La meg lese bloggen først →

Få unike oppskrifter i innboksen

Få unike oppskrifter & historier fra Istanbul

Du kan når som helst melde deg av igjen.

Fylt mezebord med hender som forsyner seg av forskjellige retter

Ved å melde deg på, aksepterer du vilkårene og personvernerklæringen.

Velkommen!

Jeg sender deg en e-post med dine gratis e-hefter og mer informasjon om nyhetsbrevene med det samme!

Vidar Bergum smilende foran Bosporosstredet

Finner du den ikke, sjekk mappene for søppelpost, reklame eller oppdateringer.

Lukk og gå tilbake til nettsiden
Aubergine & tahini stående på bord

Få gratis e-hefte med utdrag fra Aubergine & tahini

Du vil samtidig melde deg på mine populære nyhetsbrev.

Hva har du lyst på?