Utvalg av fire salater

Salat: 21 herlige oppskrifter for sommeren

Logo for Vaffel - en podkast om mat

Ny podcast med Vidar Bergum og Maj-Britt Aagaard

Logo for Vaffel - en podkast om mat

Ny podcast med Vidar Bergum og Maj-Britt Aagaard!

Hva sier vel sommer mer enn frisk salat på terrassebordet, fyr på grillen, bobler i glasset og friske jordbær etterpå? Ikke så veldig mye. Her har jeg samlet masse inspirasjon for sommerens koldtbord, mezebord, grillmat og vegetariske lunsjer og middager!

Mens sommervarmen endelig er på vei til Norge, har vi hatt en usedvanlig varm juni i Istanbul. Temperaturen har vært på høyde med de varmeste sommerukene.

Kanskje er det klimaendringer. Kanskje er det fordi de har hugd ned store mengder grøntområder rundt Istanbul. Kanskje er det tilfeldig variasjon.

Uansett, varmt har det vært. På slike dager er det ofte så som så med matlysten. Lett mat frister mest.

Som salat. Gjerne frisk salat, selv om jeg aldri går av veien for grillede, bakte eller til og med kokte grønnsaker i mine salater. Skjønt, ovnsbakt blir det lite av når temperaturen er som nå. Det er mer enn varmt nok inne uten en stekeovn som står og fyrer på godt over 200 grader.

Ny serie sommeren 2019: Sommersalater

Med dette været har det passet godt at jeg de siste ukene har jobbet med en serie med sommersalater! Den kommer til å gå på Smak i sommer.

Jeg lover deg derfor masse salatinspirasjon med mange forskjellige teksturer, farger, ingredienser og smaker hele sommeren gjennom. Denne gang også med noen kombinasjoner som henter inspirasjon fra andre steder enn Tyrkia og Midtøsten.

Artiklene som følger oppskriftene har jeg spekket med tips til hvordan jeg tenker når jeg komponerer salater. Ikke minst fordi jeg i serien har gitt meg selv én eneste begrensning: Salatene skal være helt uten salatblader! (Urter er lov.) Forhåpentligvis kan du plukke opp ett og annet som du selv kan bruke når du komponerer salater, selv uten å følge oppskrifter.

Jeg vil også dukke opp i et par andre medier i løpet av sommeren for å snakke om sommermat. Også der kommer det nye oppskrifter! Jeg vet ikke når disse publiseres på nett.

Vil du få med deg oppskriftene (og artiklene!) fra den nye serien? Meld deg på mitt populære nyhetsbrev.

Da får du e-post hver helg med artikler og oppskrifter jeg har publisert siden sist, pluss noen relevante tips fra arkivet. Helt gratis, og veldig populært blant veldig mange lesere! (Sist jeg sjekket var det over 4.000 abonnenter!) Meld deg på her:

Mens vi venter på at den skal komme i gang (det er DN som bestemmer hva som publiseres når), har jeg samlet 21 av mine favorittsalater fra arkivet her.

Med ønsker om en herlig sommer!

Salat: Mine beste oppskrifter for sommeren

21 herlige oppskrifter for sommerens koldtbord, grillmat, mezebord og vegetariskel lunsjer og middager.

Følg med videre

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Annonse (Hvorfor?)
Flere oppskrifter som dette i min nye bok 👇
Flere historier som dette i min nye bok 👇
Omslag for Aubergine og tahini av Vidar Bergum

«Fargerikt og inspirerende​»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyst på noe annet?

Hva har du lyst på?

Denne siden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke siden aksepterer du dette. Personvernerklæring